28 / 04 / 2024

Vasip Şahin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı!

Vasip Şahin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Nişantaşı Anadolu Lisesi, Köse Raif Paşa Köşkü, Şeker Han, Bayrampaşa Eğitim Kompleksi ve İstanbul Ticaret Odası Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.




İstanbul Valisi Vasip Şahin Nişantaşı Anadolu Lisesi, Köse Raif Paşa Köşkü, Şeker Han, Eyüp Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Bayrampaşa Eğitim Kompleksi ve İstanbul Ticaret Odası Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Vali Şahin ilk ziyaretini Türkiye'nin ilk anadolu liselerinden Nişantaşı Anadolu Lisesi'ne yaparken, lisenin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. İncelemelerde Vali Şahin'e, Vali Yardımcısı Akgün Corav ve Şişli Kaymakamı Salih Işık eşlik etti.


Lise, 1858 yılında British School ismiyle kurulurken, 12 Nisan 1911 tarihinde Sultan 5’nci Mehmed’in (Reşad) fermanı ile inşa edilmiş ve 1979 yılından sonra Nişantaşı Anadolu Lisesi ismini almıştır. 410 öğrencisi olan Nişantaşı Anadolu Lisesi'nin restorasyon ihalesi 2014'ün ocak ayında yapıldı. Projenin üç ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.


İkinci ziyaretini Köse Mehmet Raif Paşa Köşkü'ne yapan Vali Şahin binada gözlemlerde bulundu. Vali Şahin inşaat çalışanlarına kolaylıklar diledi.


1890 yılında inşa edilen konağın restorasyonuna 2013 yılının Temmuz ayında başlandı.


Konağın ismi olan Köse Mehmed Raif Paşa ise Osmanlı Devleti'nin son döneminde valilik, nazırlık ve Şura-yı Devlet reisliği görevlerinde bulunmuş bir devlet adamıdır.


İstanbul Valisi Vasip Şahin incelemelerine Şeker Han'ın restorasyon çalışmalarını ziyaret ederek devam etti. Vali Şahin daha sonra Han'ın çeşitli bölümlerinde incelemelerde bulundu.


Tarihi bir önemi olan handa, Anadolu'dan ve devletin dört bir yanından gelen misâfirler kalıyorlardı. Sultan 2. Abdülhamid tarafından, Şehzâde Câmii'nin bitişiğindeki "Amâlar Medresesi" ne Amâlar şeyhi unvânıyla tâyin edilen Osman Kemâlî Efendi, Kandilli Rasathânesi'nin kurucusu ve ilk müdürü Fatin Gökmen Hoca, Neyzen Tevfik, Mehmet Akif, Eşref Edip, İmam Hatiplerin kurucusu Celâleddin Ökten ve Bedîüzzaman Said Nursi, bu handa kalan ve handa yapılan ilmî sohbetlerde bulunan meşhur kişilerden bazılarıdır.


Dördüncü ziyaretini Eyüp'teki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatına yapan Vali Şahin, buradan Yapımı devam eden Bayrampaşa Eğitim Kompleksine geçti. Bu ziyarette ise Vali Şahin'e, Vali Yardımcısı Akgün Corav'ın yanı sıra Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba eşlik etti.


İstanbul Valisi Vasip Şahin son ziyaretini ise İstanbul Ticaret Odası Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne yaparak, okulun restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.






Geri Dön