20 / 05 / 2024

Vatan Bilgisayar ilk Vatan Notebook mağazasını açtı!

Vatan Bilgisayar ilk Vatan Notebook mağazasını açtı!

Geçmişte rakiplerimiz ne yaptıysa biz hep tersini yaptık ve sonucunda da başarıyı elde ettik. Sektörde son döneme baktı&A



Vatan Bilgisayar'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin "Notebook Vatan'dan Alınır" sloganıyla, değişik ve alışılmadık bir konseptle düzenlenmiş "Vatan Notebook" mağazasının ilkini Capacity Alışveriş Merkezi'nde açtığı belirtildi.

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, Vatan Bilgisayar'ın geçmiş dönemlerine bakıldığında, her zaman diğer firmaların yaptıklarının tersini yapan bir marka olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Geçmişte rakiplerimiz ne yaptıysa biz hep tersini yaptık ve sonucunda da başarıyı elde ettik. Sektörde son döneme baktığımızda rakiplerimiz büyük mağaza konseptine geçmeye başladılar. Yabancı firmalar da büyük konseptte mağazalarla geliyor. Biz de buradan yola çıkarak, tam tersine, küçük konseptli mağazalar açma yoluna gidiyoruz. Küçük mağaza açarken de yine farklılık yapıyoruz ve bir ilk olan tek ürün kategorisine odaklanmış, Türkiye'de başka bir örneği bulunmayan farklı konseptimiz ile Vatan Notebook'ları açıyoruz.

Alışveriş merkezlerinde mağaza açmayı planlayanlar, alışveriş merkezinin kendi müşterisinin cebindeki 50-100 lirayı almayı hedefliyor. Biz ise sadece müşterilerimizin bize daha rahat ulaşmaları için alışveriş merkezlerini kullanmış olacağız. Yani 'dolaşmaya çıkmışken notebook alayım' diyecek kişilerin sayısının az olacağını, 'notebooku uygun fiyata ve danışmanlık hizmetiyle birlikte şu alışveriş merkezindeki Vatan Notebook'tan alayım" diye evinden çıkacak müşterilere hitap edeceğiz. Alışveriş merkezleri ve alışverişin kalbinin attığı kalabalık caddelerde olacağız. Notebook zaten bizim uzmanlık konumuz, pazardan en iyi pay aldığımız bu alanda daha da büyümeyi planlıyoruz."

Vatan Bilgisayar'ın, 2009 yılının sonuna kadar 20, 2010 sonuna kadar ise 60 Vatan Notebook maÄŸazasına ulaÅŸmayı hedeflediÄŸi vurgulanan açıklamada, temel olarak alışveriÅŸ merkezlerinde yer alacak Vatan Notebook'ların Capacity AlışveriÅŸ Merkezi'nde açılan ilk maÄŸaza sonrası, Forum Ä°stanbul, Neomarin Pendik, BaÄŸdat Caddesi, Forum Ankara, Forum Mersin,  Ankara  Ankamall ile açılışlara devam edeceÄŸi bildirildi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İlk Vatan notebook mağazası açıldı

Vatan Bilgisayar, ilk ''Vatan Notebook'' mağazasını Capacity Alışveriş Merkezi'nde açtı. Yıl sonuna kadar 20, 2010 sonuna kadar ise 60 Vatan Notebook mağazasına ulaşmayı hedefleyen şirketin, Capacity Alışveriş Merkezi'nde açılan ilk mağaza sonrası, Forum İstanbul, Neomarin Pendik, Bağdat Caddesi, Forum Ankara, Forum Mersin, Ankara Ankamall ile açılışlara devam edeceği bildirildi. Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, "Geçmişte rakiplerimiz ne yaptıysa biz hep tersini yaptık ve sonucunda da başarıyı elde ettik" diye konuştu.
Sabah

Vatan, ‘Notebook' mağazaları da açacak

VATAN Bilgisayar, ilk ‘Vatan Notebook' mağazasını Capacity Alışveriş Merkezi'nde açtı. Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, “Sektörde son döneme rakiplerimiz büyük mağaza konseptine geçmeye başladılar. Yabancı firmalar da büyük mağazalarla geliyor. Biz tersine, küçük konseptli mağazalar açma yoluna gidiyoruz. Tek ürün konseptli Vatan Notebook'lar açıyoruz. Alışveriş merkezleri ve kalabalık caddelerde olacağız” dedi. Vatan Bilgisayar, 2009 sonuna kadar 20, 2010 sonuna kadar ise 60 Vatan Notebook mağazasına ulaşmayı hedefliyor.
Hürriyet

Vatan Bilgisayar'dan notebook mağazası

Vatan Bilgisayar, ilk ‘Vatan Notebook' mağazasını Capacity Alışveriş Merkezi'nde açtı.

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan “Tek ürüne odaklanmış, Türkiye'de baÅŸka örneÄŸi bulunmayan farklı konseptimiz ile Vatan Notebook'ları açıyoruz. ‘DolaÅŸmaya çıkmışken notebook alayım' diyecek kiÅŸilerin sayısının az olacağını, ‘notebooku uygun fiyata ve danışmanlık hizmetiyle birlikte ÅŸu alışveriÅŸ merkezindeki Vatan Notebook'tan alayım' diye evinden çıkacak müşterilere hitap edeceÄŸiz. AlışveriÅŸ merkezleri ve alışveriÅŸin kalbinin attığı kalabalık caddelerde olacağız. Notebook  uzmanlık konumuz, pazardan en iyi pay aldığımız bu alanda daha da büyümeyi planlıyoruz” dedi.
Star

‘Gerilla taktiÄŸi' 
 
Notebook mağazası açan Vatan, ‘gerilla taktiği' ile devlere kafa tutacak

İlk notebook mağazasını açan Vatan Bilgisayar'ın Genel Müdürü Hasan Vatan, “Rakiplerimiz büyük mağazalara geçiyor, yabancılar büyük mağazalarla geliyor. Biz 150 m2'lik notebook mağazaları açacağız. Gerilla taktiği uygulayıp 4 bin m2'lik mağazaları 150 m2'lik mağazalarımızla yeneceğiz” dedi

Vatan Bilgisayar, dünya devi markaların ve sektördeki yerli rakiplerinin büyük mağazalara yöneldiği bir dönemde tam tersini yaptı ve 150-200 metrekarelik notebook mağazalarıyla rekabeti farklı bir boyuta taşıdı. İlk Vatan Notebook mağazasını Bakırköy'deki Capacity Alışveriş Merkezi'nde açan Vatan Bilgisayar'ın Genel Müdürü Hasan Vatan, “Geçmişte rakiplerimiz ne yaptıysa biz hep tersini yaptık ve başarılı olduk. Sektörde son döneme baktığımızda rakiplerimiz büyük mağaza konseptine geçmeye başladılar. Yabancı firmalar da büyük konseptte mağazalarla geliyor. Biz yine tersini yapıyoruz ve tek ürün kategorisine odaklanmış, Türkiye'de başka bir örneği bulunmayan Vatan Notebook mağazaları açıyoruz. Yani gerilla taktiği uygulayacağız, 4 bin metrekarelik mağazaları 150 metrekarelik mağazalarımızla yeneceğiz. Rakiplerimizin 2-3 katı notebook satacağız” dedi.

Yıl sonunda 20 olacak

Capacity'den sonra Forum İstanbul, Neomarin Pendik, Bağdat Caddesi, Forum Ankara, Forum Mersin, Ankara Ankamall ile açılışlara devam edeceklerini kaydeden Vatan, yılsonuna kadar Vatan Notebook mağazalarının sayısının 20'ye ulaşacağını söyledi. 2010'da 60 mağazaya ulaşacaklarını anlatan Vatan, şöyle konuştu: “Alışveriş merkezlerinde mağaza açmayı planlayanlar, alışveriş merkezinin kendi müşterisinin cebindeki 50-100 lirayı almayı hedefliyor. Biz ise sadece müşterilerimizin bize daha rahat ulaşmaları için alışveriş merkezlerini kullanmış olacağız. Mağaza sayımız az olduğu için müşteri bize ulaşamıyordu, başka yerlerden daha yüksek fiyata ürün alıyordu. Şimdi müşterinin ayağına gidiyoruz. Sadece 100 bin liraya kurulan mağazalarımızla dev mağazalardan daha fazla notebook sergileyip daha fazla satış yapacağız. Pazarda notebook satışlarından yüzde 15-17 arasında pay alıyoruz. Yeni mağazalarımızla bu payımız çok daha yukarı taşınacak. Bu mağazalarla 4 bin metrekarelik mağazalar kadar iş yapmayı umuyoruz.”
Vatan


Geri Dön