17 / 05 / 2024

Vatandaşlık maaşından kimler faydalanacak? Vatandaşlık maaşı başvuruları ne zaman başlayacak?

Vatandaşlık maaşından kimler faydalanacak? Vatandaşlık maaşı başvuruları ne zaman başlayacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Vatandaşlık maaşına" ilişkin konuşmasının ardından konun detayları sorgulanmaya başladı. İşte merak edilen vatandaşlık maaşına ilişkin tüm detaylar...



Vatandaşlık maaşına ilişkin merak edilenler Bakan Derya Yanık'ın açıklamalarıyla netleşmeye başladı.

VATANDAŞLIK MAAŞI NEDİR, KİMLER FAYDALANACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Yanık, Kriterlerin önemli bir kısmının mevcut olduğunu belirtti. 

Yanık, Bütünleşik sosyal yardım sisteminin BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden birisi kabul edildiğini hatırlattı.

28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğunu belirten Bakan Yanık, herhangi bir vatandaşın 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde; 'Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Geliri olan kaç kişi var? Çocuk var mı? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçen bir sistemin olduğunu söyledi.

Sözlerine devam eden Yanık, Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz. Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir" dedi.

Vatandaşlık maaşından kimler faydalanacak? Vatandaşlık maaşı başvuruları ne zaman başlayacak?

VATANDAŞLIK MAAŞI NE ZAMAN, KİMLERE VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin açıklamalarına devam ederken, "Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Programı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmalarının olduğunu belirten Yanık, "Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız." diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıklamıştı: Hem erken emeklilik hem yüksek maaş müjdesi! Şimdi detaylara göz atın!

Altın fiyatları şaha kalktı! Kapalıçarşı'da gram altın tozu dumana kattı! Bu rakam bir ilk! 11 Mayıs altın fiyatları


Geri Dön