27 / 11 / 2024

Vehbi Koç Vakfı kanser merkezi açtı!

Vehbi Koç Vakfı kanser merkezi açtı!

15 milyon dolarlık yatırım yapılan merkez hastanenin içerisinde faaliyet gösterecek.




Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi, kanser tedavisinde ABD'nin bir numaralı hastanesi seçilen Teksaslı M.D. Anderson Kanser Merkezi ile Amerikan Hastanesi - M.D. Anderson Radyasyon Onkoloji Merkezi'ni açtı

  Merkezin açılışında konuşan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, hastanenin alanını son dönemde 20 kat artırdıklarını belirterek, "Sağlıkta kalite bizim için çok önemli" dedi. 
Koç, radyasyon tedavisinde alt yapı ve bilgi birikimini, M.D. Anderson Kanser Merkezi'nden aldıklarını ifade ederek, Türkiye'de kanser hastaları arttığı için bu merkeze çok büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Koç, M.D. Anderson Kanser Merkezi'nin de ilk kez ABD dışına çıktığını kaydetti.

Yakın bölgelere de hizmet verecek
M.D. Anderson Kanser Merkezi Başkanı John Mendelsohn ise Asya, Avrupa ve Ortadoğu'nun birleşim noktasında yer alan Türkiye'de merkez açmanın kendileri için önemli olduğunu, merkezde Türkiye ve yakın bölgelerindeki kanser hastalarına en iyi hizmetin burada verileceğini dile getirdi.
Açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Evren Keleş, kanser tedavisinde radyoterapi alacak hastaların yurtdışına gitmek istediklerine işaret ederek kurdukları merkezle tedavisinin radyoterapi aşamasını ABD'de yaptırmayı düşünenlere hizmet vermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Yılda 400 hasta
400 hastalık kapasitesi bulunan merkeze teknoloji ve iletişim altyapısını kurmak için 15 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını da ifade eden Keleş, bu merkezdeki tedavi ücretinin de ABD'deki merkeze göre 4'te 1 daha ucuz olacağını kaydetti. Keleş, Türkiye'nin yakın bölgelerinde de ilgi çekeceğini ifade etti.

M.D. Anderson Kanser Merkezi Başkanı John Mendelsohn da Türkiye'de meme ve akciğer kanserlerinde artış görüldüğüne işaret etti.

- Milliyet -


- KONUYLA İLGİLİ BASINDA ÇIKAN DİĞER HABERLER- 

'Kanser hızla arttığı için ABD'li sağlık devini Türkiye'ye getirdik'


Son yıllarda kanser vakaları hızla artarken, özel hastaneler de yatırımlarını bu alana kaydırmaya başladı. Vehbi Koç Vakfı'na bağlı Amerikan Hastanesi, kanser tedavisinde Amerika'nın en ünlü sağlık kuruluşlarından M.D. Anderson Kanser Merkezi ile İstanbul Nişantaşı'nda ortak bir onkoloji birimi kurdu.

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi, kanser tedavisinde ABD'nin bir numaralı sağlık kuruluşu seçilen M.D.Anderson Kanser Merkezi ile ortaklığa gitti. İstanbul Nişantaşı'ndaki Amerikan Hastanesi bünyesinde kurulan M.D. Anderson Radyasyon Onkolojisi Merkezi, dün düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Türkiye'de son yıllarda kanser hastalığının hızla artmaya başladığını, bu sebeple kaliteli tedavi hizmeti sunan merkezlere çok büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu talebe cevap vermek için Anderson Kanser Merkezi ile birlikte çalışma kararı aldıklarını aktaran Koç, Türkiye'de kanser tedavisi konusunda kalite standardının yükseleceğini bildirdi. Anlaşma ile Anderson Kanser Merkezi, ilk defa ABD dışına çıkmış olacak. M.D. Anderson Kanser Merkezi Başkanı John Mendelsohn ise Türkiye ve yakın bölgelerindeki kanser hastalarına en iyi hizmeti sunmak için Amerikan Hastanesi'yle güçlerini birleştirdiklerini dile getirdi. Mendelsohn, kanserin bu yıl itibarıyla kalp hastalıklarını da geçerek ölüm sebepleri arasında birinci sıraya yükseleceği bilgisini verdi. Buna göre ABD'de her 100 kişiden 40'ının hayatının bir döneminde kansere yakalanacağı tahmin ediliyor. 

Açılış öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Evren Keleş de kanser tedavisinde radyoterapi gereken bazı hastaların yurtdışına gitmek istediğini belirtirken, artık buna gerek kalmayacağını anlattı. Edinilen bilgiye göre Anderson Kanser Merkezi'ne yurtdışından gelen hastalar arasında Türkler sekizinci sırada. Amerikan Hastanesi bünyesinde kurulan merkezde çalışacak ekibin ABD'de eğitildiğini vurgulayan Keleş, tüm hasta tedavisinin planlamasında ve izleme aşamasında Amerika'daki merkezin kuralları ve protokollerinin geçerli olacağını kaydetti. Keleş'in verdiği bilgiye göre merkeze teknoloji ve iletişim altyapısı için toplam 15 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Bu merkezdeki tedavi ücreti, ABD'deki merkezden üç kat daha ucuz olacak. Amerikan Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Selek ise merkezde ABD'deki hizmetin bire bir aynısını sunacaklarını söyledi. Selek, merkezin yıllık 400 hastalık kapasitesi bulunduğunu ve her tür kanser hastasına radyoterapi hizmeti sunabileceklerini sözlerine ekledi

- Zaman -



Geri Dön