29 / 04 / 2024

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı'ndan Dolapdere'ye 20 bin metrekarelik müze!

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık firması seçildi. İnşaata başladık." dedi.



Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, İstanbul Bienali’ne sponsorluklarını 2026’ya kadar uzattıklarını açıkladı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da ücretsiz olarak cumartesi günü kapılarını açan bienale 2007 yılından bu yana sponsor olan Koç Holding, aynı zamanda, “ücretsiz” ziyaretlerin maliyetini de karşılıyor. 


Müze 2017’de açılıyor

Vehbi Koç Vakfı’nın kuracağı büyük müze projesi hakkında da kısa bilgi veren Mustafa Koç, “20 bin metrekarelik büyük bir müze olacak. Yeri Dolapdere’de. Açık yarışma ile mimarlık fi rması seçildi. İnşaata başladık. Vehbi Koç Vakfı’nın çağdaş sanat koleksiyonunu sergileyeceğiz” dedi. İnşaata başlanmasının imar konularında bazı meseleler yüzünden geciktiğini belirten Vehbi Koç Vakfı Kültür Sanat Danışmanı Melih Fereli de bu konularda dik durulduğunu, müze projesinin bölgenin yapısına uydurulması için 40 metre yeraltına inileceğini söyledi. 


'Taşkızak'a fabrika yapmayacaktık'

İstanbul Sarıyer’deki Sadberk Hanım Müzesi’ni taşımak için yer aradıklarını belirten Mustafa Koç, “Yeri uzak. Yeni bir yere taşımak istiyoruz. Yer arıyoruz ama hâlâ bulamadık. Taşkızak’ı istiyorduk, verilmedi. Yıllardır boş, fabrika yapmayacağız, para kazanmayacağız ama olmadı” diye konuştu.


Dünya


Geri Dön