29 / 04 / 2024

1998 yılında Vehbi Koç Vakfı, İtalyan Hastanesi'ni devralmış!

1998 yılında Vehbi Koç Vakfı, İtalyan Hastanesi'ni devralmış!

1998 yılında Vehbi Koç Vakfı, İtalyan Hastanesi'ni, İtalyan Hükümeti adına başkonsoloslukla yaptığı anlaşmayla devralmış. Givanni Alberto Agnelli adının verileceği hastane binasının toplamda 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanı bulunuyormuş.



1998 yılında Vehbi Koç Vakfı, İtalyan Hastanesi ni devralmış!


Vehbi Koç Vakfı, İtalyan Hastanesi'ni, İtalyan Hükümeti adına başkonsoloslukla yaptığı anlaşmayla devraldı. Hastanede yapılacak modern kanser merkezi için İtalyanlar'ın ünlü otomobil üreticisi Fiat, 3 milyon dolar (725 milyar lira) katkıda bulunacak. Tophane'deki merkeze kısa süre önce kanserden ölen Fiat'ın veliahtı Givanni Alberto Agnelli'nin adı verilecek.


Vehbi Koç Vakfı, Amerikan Hastanesi'nin bir bölümü olarak hizmet verecek İtalyan Hastanesi'nin yenilenmesi için 10 milyon dolar (2 trilyon 400 milyon lira) harcayacak. Amerikan Hastanesi Genel Müdürü George Rountree, Agnelli Ailesi'nin kanserle ilgilenmesi nedeniyle destek verdiğini ve merkezin kâr amacı gütmeyeceğini söyledi. Rountree, kanser hastalarının çoğunluğunun ayakta tedavisinin yapılacağı merkezde, kemoterapinin yanı sıra linear accelerator, simulator ve cobalt aletleriyle radyoterapinin de yapılacağını bildirdi. Rountree, 1 yıl içinde hastanede, onkoloji merkezinin yanı sıra ağrı kontrol merkezi, rehabilitasyon ve fizik tedavi ünitesi ve evde tedavi merkezinin açılacağını kaydetti.


9 AYLIK PAZARLIK



Hastanenin Vehbi Koç Vakfı tarafından devralınıp işletilmesi teklifi İtalyan Başkonsolosluğu'ndan geldi. Tarafların 9 ay süren görüşmeleri, 30 Mart'ta imzalanan 20 yıllık kira anlaşmasıyla sonuçlandı. Toplam 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanı bulunan hastanenin, 35-40 yataklı olması planlanıyor. Hastanede, 5 kanser uzmanı, 2 ağrı uzmanı, 4 fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı görev alacak. Kanser merkezinde yılda 7-8 bin, fizik tedavi ve rehabilitasyonda günde 25, evde tedavi merkezinde ise ilk yıl için 2-4 bin hastaya hizmet verilmesi hedefleniyor.


Mesude ERŞAN - Sefa ÖZKAYA


Hürriyet 4 Nisan 1998



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön