30 / 04 / 2024

Vekon, zırhlı modüler üniteleri tanıttı!

Vekon, zırhlı modüler üniteleri tanıttı!

Savunma Sanayi Fuarı’nda inovatif ürünü Zırhlı Modüler Üniteleri tanıtan Vekon’un standını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ziyaret etti. Kabin ve koyteynırlardan oluşan Zırhlı Modüler Üniteler, AB standartlarında üretiliyor.



Daha çok güvenlik kulübesi ya da karakol amaçlı olarak kullanılan kabin ve koyteynırlardan oluşan Zırhlı Modüler Üniteler, AB standartlarında üretiliyor. 


Vefa Holding’in büyük inşaat şirketlerinin çözüm ortağı olan markası Vekon, 5-8 Mayıs tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 12’nci IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda, saldırılara açık ve can güvenliği riski taşıyan bölgelere özel ürettiği Zırhlı Modüler Üniteleri’ni tanıttı. 


Vekon’un standını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da ziyaret etti. Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, Bakan Yılmaz’a daha çok güvenlik kulübesi ya da karakol amaçlı olarak kullanılan kabin ve konteynırlardan oluşan Zırhlı Modüler Üniteleri hakkında bilgi verdi. 


Tehditlerden korunmak amacıyla kullanılan Zırhlı Modüler Üniteler; askeri binalar, elçilikler, konsolosluklar, banka merkezleri, karakollar, polis merkezleri, uluslararası toplantı merkezleri, özel sektör ve devlet kurumları gibi birimlerde içeride bulunan personelin can güvenliğini ve rahat bir ortamda çalışmasını sağlamak amacıyla tercih ediliyor.  Bununla birlikte; yine saldırıya açık bölgelerde gerçekleştirilen inşaat projelerinde yer alan isçi kamplarında, benzer bölgelerde yer alan askeri kamplarda, petrol ve maden kamplarında da zırhlı konteynerlerin birleşimlerinden oluşan yatakhane, yemekhane, ofis gibi binalar yapılıyor. 

Zırhlı Modüler Üniteler’in kullanım amaçlarına ve kullanılacağı alanın tehdit seviyelerine uygun olarak donanımları, iç dizaynları ve güvenlik standartları da değişiyor. Özellikle yerleşim bölgelerinden uzak alanlarda kullanılan zırhlı modüler üniteler; güneş̧ paneli, yakıt pili ve lityum iyon pili eklemeleri ile enerjiden bağımsız olarak da kullanılabiliyor. 



Geri Dön