04 / 05 / 2024

Veliefendi Hipodromu'nun taşınması gündemde!

Veliefendi Hipodromu'nun taşınması gündemde!

1950 yılında tarım bakanlığı tarfından jokey kulübüne kiralanan 5 bin dönümlük Veliefendi Hipodromu'nun taşınıp taşınmayacağı gündemde yerini koruyor.



YAKLAŞIK yarım asırdan fazla yarışların yapıldığı Veliefendi Hipodromu at yarışları ile ilgili halen Türkiye’nin en önemli yarış hipodromu olma özelliğini taşırken, taşınıp taşınmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Bu nedenle de Türkiye Jokey Kulübü telaş içinde yer araştırmalarına hız vermeye başladı Daha önce birçok gazetelerde Silivri’de dev bir hipodrom için yer konusu gündeme gelmiş ancak bu netlik kazanmamıştı.


Yaklaşık 5 bin dönümlük arazi içinde bulunan Veliefendi Hipodromu bu zamana kadar birçok filmlere sahne olmuş, ayrıca Gazi koşularında birçok Cumhurbaşkanını ağırladı. Hipodrom çevresine Bakırköy ve Zeytinburnu Belediyeleri tarafından yapılan rezidans binalarda oturanların pis kokular şikayeti üzerine öncelikle atların bakıldığı haraların kaldırılacağı konuşuluyor.


AYNI ZAMANDA PİKNİK YERİ

Yarış günlerinde ailesi ile birlikte gelen barışseverler, yarıştan önce atlan yatandan görebiliyor. Palmiye ağaçlan gölgesinde bir yandan at yarışlarını izleyip bir yandan da piknik yaparak çayını yudumlayan yarış sevenler çocukları ile hoşça vakit geçirmenin tadım çıkarıyor.


KİRALAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Zeytinburnu matbaacılar sitesi karşısında bulunan 18 katlı rezidans binaların aylık kiraları 3 bin lira ile 15 bin lira arasında değişiyor. Burada oturanların bir kısmının Arap kökenli olduğu bildirildi. Yüksek katlarda oturanlar Marmara Denizi manzarası ile at yarışlarını seyredebiliyorlar.


İstiklal


Geri Dön