Ekonomi

Velilerin cebinden bu yıl 40 milyar lira çıkacak

18 milyonu orta öğretim 8 milyonu ise yüksek öğretim düzeyinde olmak üzere toplam 26 milyon öğrencinin doğrudan ve dolaylı okul harcamaları 40 milyar lirayı bulacak.Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan 18 milyon ve üniversite düzeyindeki 8 milyon öğrenci ve velilerinin yapacakları doğrudan ve dolaylı harcamanın toplam cirosunun 40 milyar lirayı bulacağını ifade etti

Bir öğrencinin okula başlaması için kırtasiye alışverişleri, önlükler, beslenme çantaları, suluk, ayakkabı, okul araç ve gereçleri, temizlik ürünleri, ulaşım maliyetleri, yiyecek-içecek giderleri gibi tüm harcamalar için ortalama 40 milyar TL harcama yapılması bekleniyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan 18 milyon ve üniversite düzeyindeki 8 milyon öğrenci ve velilerinin yapacakları doğrudan ve dolaylı harcamanın toplam cirosunun 40 milyar lirayı bulacağını ifade etti.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklama yaparak başta kırtasiyeciler olmak üzere eğitim sektörüne hizmet veren esnaf ve işletmelerin okulların açılamasını dört gözle beklediklerini ifade etti.

Palandöken, esnaf ve sanatkarların yeni eğitim-öğretim yılından umutlu olduklarını kaydederek, kırtasiyeci, servisçi, kantinci, okul kıyafeti satan konfeksiyoncu, ayakkabıcı, çantacı, terzi, lokanta ve pastacı, berber-kuaför, taksici, dolmuşçu gibi eğitim sektörüne hizmet veren esnafı büyük bir hareketliliğin beklediğini dile getirdi. Palandöken ayrıca velilere Uzakdoğu'dan gelen daha ucuz ama sağlık açısında riskli olan ürünlere karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Bu yıl yüksek enflasyon nedeniyle yükselen kırtasiye ürünleri fiyatlarıyla birlikte ucuz ama kanserojen ve ağır metal oranı yüksek ürünlerin fırsatçılar tarafından sezonluk olarak piyasaya sürüldüğünü ifade eden Palandöken, kırtasiye malzemesi satın alınırken sezonluk olarak Uzak Doğu ülkelerinden ithal edilen ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. "Rengarenk ve süslü kırtasiye malzemelerinin dış görünüşüne aldanılmamalı" diyen Palandöken sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm kırtasiye malzemelerinde yer alan logolarda AB kalite işareti olan 'CE' belgesi mutlaka olmalı, ürünlerin yanma, zararlı maddelerden korunma gibi kimyasal testlerden geçtiği kontrol edilmeli."

TESK Başkanı Palandöken, kırtasiye ürünleri satan zincir marketler de işaret ederek, " Vatandaşlarımız kırtasiyeci esnafımızdan gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir. En güvenli malzemeler sezonluk satıcılarda değil mahallenin kırtasiyeci esnafında bulunur" diye konuştu.

A101 kırtasiye ürünleri kataloğunu yayımladı! İşte A101 ucuz okul malzemeleri 3 Eylül 2022 fiyat listesi...

Okulların açılmasına son 1 hafta kala herkes Şok’a! Şok kırtasiye ürünleri fiyat listesi…

Okul Alışverişlerinizde 200 TL'ye varan ParafPara imkanı