09 / 05 / 2024

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!



VERGİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Borçlunun, mal bildiriminde gösterdiği ya da vergi dairesi tarafından tespit edilen malları ile borçluya ait olup da üçüncü şahıslarda bulunan mallardan borcuna yetecek miktarı vergi dairesince alacak tahsil edilir.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA NE ZAMAN 2023?

Seçimlere az bir süre kala milyonlarca vatandaş SGK ve vergi borçlarına ilişkin yeni düzenlemeler yapılıp yapılmayacağını sorgulanıyor. Vergi borçlarına af çıkmasını bekleyen vatandaşlar uzmanların ve yetkililerin yapacağı açıklamayı dört gözle beklemektedir.

EMLAK VERGİSİNİ KİM ÖDER?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu'nda yer alan bilgilere göre kişilerin üzerinde bulunan bina, arsa, ev gibi taşınmazlar için devlete yapılan ödemelere emlak vergisi denilmektedir. Emlak vergisi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan arsa, arazi ya da evlerin mülk sahipleri ya da arsa sahipleri tarafından ödenmesi gerekir.

TEK EVİ OLANLAR EMLAK VERGİSİNDEN MUAF MI?

Her konut için istisna var mıdır? sorusuna yanıt şu şekilde verilebilir; Hak sahiplerinin Türkiye sınırları içerisinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek evlerinden vergi alınmamaktadır. Birden fazla hissesi olanlar ya da emekli olmasına rağmen çalışıp maaş alanlar ise bu durumdan faydalanamazlar. Engelli, gazi ve dul yetimlerin başka geliri olup olmadığına da bakılmamaktadır.

VERGİ BORCU HANGİ SİTEDEN ÖDENİR?

Vergi ödemeleri interaktif Vergi Dairesinin yani web (ivd.gib.gov.tr) adresi ya da mobil uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ NE KADAR 2023?

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliğine göre, mükelleflerin bina, arsa ve arazilerinin 2023 yılının vergi değerleri, 2022 yılı vergi değerlerinin, bu seneye ait tekrardan değerleme oranının yarısı olan (yüzde 122,93) yüzde 61,465 oranında artırılmak suretiyle hesaplanacak.

Kağıthane İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak? Kağıthane metro hattı nereden geçecek?

18 yaşını doldurana karşılıksız 7 bin TL destek! Yatırılmış olabilir sabah hemen çekin!


Geri Dön