29 / 04 / 2024

Bodrum kattaki karanlık manzara, Boğaz’daki deniz manzarasından daha iyi!

Bodrum kattaki karanlık manzara, Boğaz’daki deniz manzarasından daha iyi!

Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, bodrum kattaki konut içinde manzara vergisi alınması hakkında yazdığı işte o yazı!



Ev zaten bodrum katta.. Bırakın manzarayı güneş bile girmiyor! Böyle bir evden “manzara vergisi” istenir mi?


Bektaşi fıkrası gibi


Bektaşiye sormuşlar:  Abdestsiz namaz kılınır mı?” 


O da sırıtarak yanıtlamış: Ben kıldım oldu!..


Dün yazdık; asansörlü bir binanın, giriş katında olan evinizin emlak vergisi değeri hesaplanırken, “binanın maliyetine yüzde 6 da asansör farkı” ekleniyor!


Boşuna “Benim ev giriş katta, ben asansör kullanmıyorum” demeyin. Yasa böyle!..


Manzara vergisi ne?


Eviniz bodrum katta, hatta ikinci bodrum katta.. Hiç önemli değil ikinci, üçüncü hatta dördüncü kattaki manzaralı evle kıyaslanıyor. Eviniz, Boğaz manzaralı bir binanın ikinci bodrum katında ama değil Boğaz ı görmek, güneş bile görmeyen başka evle kıyaslanıyor. 


Eviniz, Boğaz manzaralı bir binanın ikinci bodrum katında ama değil Boğaz ı görmek, güneş bile görmeyen 140 metrekare bir ev. Şatsanız 100-150 bin TL ya eder ya etmez.


Aynı binada, ikinci katta Boğaz’ı gören, 1-1.5 milyon lira değerinde 130 metrekare bir başka ev daha var. Sizin bodrum kattaki güneş görmeyen eviniz için ödeyeceğiniz emlak vergisi, (vergi metrekareye göre hesaplandığı için), Boğaz manzaralı evin vergisinden daha fazla olacak! Demek ki bodrum kattaki karanlık manzara, Boğaz’daki deniz manzarasından daha iyi!..


Şükrü Kızılot/ Hürriyet



Geri Dön