29 / 04 / 2024

Vedat Mavuzer: KDV sıkıntısı konut alıcıları tarafından iyi değerlendirilmeli!

 Vedat Mavuzer: KDV sıkıntısı konut alıcıları tarafından iyi değerlendirilmeli!

Enyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Mavuzer, emlakta KDV uygulamasında bir geçiş döneminin yaşandığını, her geçiş döneminde çekilen sancının da inşaat sektöründe hissedileceğini söyledi



Mavuzer, kararın yavaş yavaş uygulanmaya çalışılmasını mantıklı bulduklarını belirterek, "Aslında bu dönem konut alıcıları için iyi bir fırsat. Mesela şu an 100 bin TL'ye alınan bir konuta 1000 TL KDV ödenirken yeni dönemde bu 17 bin TL ve daha fazlasına kadar çıkabilecek. Dolayısıyla bu durum konut alıcıları tarafından iyi değerlendirilmeli" tavsiyesinde bulundu. 


Çalışmaları yapılan yeni KDV uygulamasımn sektöre bir yük getirdiğinin    tartışılamayacağını dile getiren Mavuzer, "Sektör mevcut kanunlar içinde olumsuzluklara karşı çare üretmeyi bilmiştir. Bu da zannediyorum böyle olacaktır" dedi.


Bize zaman kazandırılsın


KDV gibi mâliyeye dönük düzenlemeler yerine sektörde bürokrasinin kolaylaştırılması ve işlerin hızlandırılmasının önemli olduğunu belirten Mavuzer, "Biz kesinlikle bunu istiyoruz. Zaten inşaat yapmak başlı başına uzun uğraş ve emek isteyen bir sektör. Ayrıca bizler için zaman her şeyden daha fazla önemli. Bürokrasi kolaylığı sağlanıp bize zaman kazandırılırsa sektörün önü daha fazla açılacaktır. Ancak inşaata yönelik çıkan kanunlarla belki bürokrasinin daha da kolaylaşacağını düşünüyorum" diye konuştu.


Sözcü



Geri Dön