03 / 05 / 2024

Başkent'te konut alıcısı küçük evlere yöneliyor!

Başkent'te konut alıcısı küçük evlere yöneliyor!

YAŞAM şartlarının değişmesi ile birlikte konut alıcılarının beklentileri de değişiyor Amerika ve Avrupa'da büyük ölçüde küçük konut tercih edilirken Türkiye'de olabildiğince büyük ve geniş alanlar revaçtaydı.



Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmam Nihat Aslantaş, "Türkiye'de artık küçük daireler tercih ediliyor" diye konuştu. Toplumun yapısı üe birlikte tüketim alışkanlıklarının değiştiğini kaydeden Aslantaş, "Mütahitler de küçük konut üretmeye yöneliyor. Bireysel yaşama isteği, küçük aile yapısı, konforlu ama ekonomik yaşam arzusu gibi pek çok nedenle küçük konutlar talep ediliyor. Isı tasarrufu, temizlik kolaylığı gibi nedenler de küçük konutları cazip kılıyor. Zorlaşan yaşam koşullan bireyleri hayatı daha kolay ve pratik hale getirecek tedbirlere yöneltiyor: Minimum metrekareden maksimum fayda sağlanmak isteniyor " dedi. 



Azel Kule'nin ileri teknoloji ve konfor odaklı bir proje olduğunu belirten Aslantaş, Azel Kule'yi küçük konut ihtiyacım göz önünde bulundurarak tasarladıklarım vurgulayarak şunlan söyledi: "Gördük ki küçük daireler daha fazla talep görüyor, tç alanlarda metrekareleri küçültürken, alışılalım çok dışında 90 metrekareyi bulan teras alanları oluşturduk. Bu konutlar çok beğemldi. Hem rahat, pratik; konforlu bir yaşam alam hem de bahçe olarak büe kullanılabilir ölçüde büyük teraslar... Bu yeni trend konut üreticüerinin mimari anlayışım da tamamen değiştirecek."



Star Ankara


Geri Dön