20 / 05 / 2024

Veriler açıklandı, dış ticarette tarihi açık rekoru verildi!

Veriler açıklandı, dış ticarette tarihi açık rekoru verildi!

Dış ticaret açığı, geçtiğimiz yıl 2021 senesine göre yüzde 138 artarak 110,2 milyar dolara yükseldi ve bu alanda yeni bir rekor olarak kayıtlara geçti.



EN FAZLA İHRACATI KİMYA SEKTÖRÜ YAPTI

2022 senesinde ihracatın şampiyonu kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü oldu. Sektör, geçen yıl 33 milyar 524 milyon dolarla en fazla ihracat gerçekleştiren sektör olarak kayıtlara geçti.

Geçtiğimiz yıl 30 milyar 995 milyon dolar ihracat yapan otomotiv ikinci, 21 milyar 205 milyon dolar ihracata imza atan hazır giyim ve konfeksiyon ise üçüncü oldu.

Veriler açıklandı, dış ticarette tarihi açık rekoru verildi!

Geçtiğimiz sene ihracatını en fazla artıran ise yüzde 60,2 ile zeytin ve zeytinyağı sektörü oldu.

Diğer taraftan, Türkiye’nin toplam ihracatının geçen yıl yüzde 73,1’ini gerçekleştiren sanayi grubunda yüzde 8,8 artışla 185 milyar 880 milyon dolarlık ihracat yapıldığı bildirildi.

Bu dönemde toplam ihracatın yüzde 13,5’ini oluşturan tarım grubunda yüzde 15,3 yükselişle 34 milyar 246 milyon dolarlık, yüzde 2,5 pay alan madencilik grubunda da yüzde 9,1 artışla 6 milyar 469 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön