28 / 04 / 2024

Veryeriler İnşaat, Alaçatı'da tatil köyü ve rezidans yapacak!

Veryeriler İnşaat, Alaçatı'da tatil köyü ve rezidans yapacak!

İzmir'in gözde tatil beldesi Alaçatı'da inşa ettiği taş evlerle nam salan Veryeriler İnşaat, bölgede otel, tatil köyü ve rezidanstan oluşan bir konsepti hayata geçirerek yatırımlarının çapını büyütmeyi pl



Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, bugüne kadar 150'nin üzerinde taş ev inşa ettiklerini ve yeni bir projeye başlamak istediklerini belirterek, "Sahilde turistik bir tesis yapmak istiyoruz. Alaçatı sakinliği ve doğasıyla öne çıkan bir yer. Bizim aklımızdaki otel, tatil köyü ve rezidans üçlemesini hayata geçirmemiz için henüz hazır değil. Biraz daha zaman gerekiyor. Ama birkaç yıl içinde gerçekleştirmek üzere hedefimiz bu büyük proje" dedi.

500 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Alpan Veryeri, son projeleri olan Köy içi Taş Evler'in iki etaptan oluştuğunu ve ilk etapta yer alan 30 evin de temelini attıklarını kaydederek, "iki ay içinde satışlarımızın yüzde 60'ını tamamladık. Biz Alaçatı 1850'de kurulduğunda nasılsa o halini yaşatmak istiyoruz. Eskiyi yeniye uyarlamaya çalışıyoruz ve bu büyük talep görüyor" diye konuştu. Veryeri, taş evlerin avlulu veya avlusuz olarak inşa edildiğini, 250 metrekareye kadar çıkan bahçe büyüklüklerinin de değişken olduğunu ifade ederek, projeyi şöyle anlattı:
"2+1, 3 + 1, 4+1 konut seçenekleri mevcut. Genellikle dubleks evler yapıyoruz. Fiyatlar ise 500 bin TL'den başlıyor ve evin büyüklüğüne, özelliklerine göre 600 bin TL'yi de aşabiliyor. 80 metrekareden 150 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde konut üretebiliyoruz."

1 DUVAR 10 GÜNDE ÖRÜLÜYOR

Taş evlerin ilgi çekmesindeki en büyük etkenin eskiyi çağrıştırması olduğunu hatırlatan Veryeri, konutların maliyetinin tuğladan yapılan betonarme evlere göre çok daha fazla olduğunun altını çizdi. Veryeri, "özellikle işçilik çok pahalı. Kullandığımız taşları kırmak, yerleştirmek uzmanlık istiyor ve uzun sürüyor. Düşünün, tuğladan yapılan bir duvarın kalınlığı 20 santimdir ve bu duvar 1 günde örülür. Oysa bizim taştan yaptığımız duvarlar 51 santim kalınlığında ve tek duvarın örülmesi 10 gün sürüyor" dedi.

SİPARİŞ SAYISI HER YIL İKİ KAT ARTIŞ GÖSTERİYOR

8 yılda, 7 projede, toplam 150 taş ev yaptıklarını belirten Alpan Veryeri, 2008'de Alaçatı'ya olan ilginin 2009'da tavan yaptığını belirterek, "Bu ilgi bizim konutlarımıza da talep olarak yansıdı. Bu sene 200 evi geçiyoruz" dedi. Veryeri, "Senede 25-30 ev teslim etmeye müsait altyapımız var. Bu bize göre iyi bir rakam. Bu yıl 32 sipariş aldık ve her yıl sipariş sayısı ikiye katlanıyor. Buralı olmanın avantajını kullanıyoruz. Çünkü biz merkezde ev yapıyoruz ve burada arsa bulmak o kadar da kolay değil. Arsa sahipleriyle kat karşılığı anlaşıyoruz" diye konuştu.

Arsa fiyatları uçtu!

Alpan Veryeri, Alaçatı'nın son birkaç yılda geçirdiği değişimle birlikte gayrimenkul fiyatlarında da büyük bir zıplama olduğuna dikkat çekerek, özellikle arsa fiyatlarının Türkiye'nin pek çok bölgesinde görüldüğü gibi tavan yaptığına dikkat çekti. Veryeri, "Son 7 yılda arsa fiyatlarında yüzde bin artış oldu diyebilirim. 600 metrekare bir arsayı birkaç yıl önce 20 bin TL'ye alabiliyordunuz. Bugün ise aynı yer 400 bin TL'ye satılıyor" diye konuştu.
Habertürk/Menekşe ATASELİM


Geri Dön