28 / 04 / 2024

Veryeriler İnşaat, kişiye özel taş ev inşa edecek!

Veryeriler İnşaat, kişiye özel taş ev inşa edecek!

İnşa ettiği orijinal taş evlerle adından söz ettiren Veryeriler İnşaat, Demet Akbağ, Turgay Durak, Korcan Karar gibi iş ve medya dünyasından pek çok ismi Alaçatı'da ev sahibi yaptı



İş, sanat ve medya dünyasının tanınmış isimlerinin favorisi kişiye özel inşa edilen taş evler.

Veryeriler İnşaat, İzmir'li bir firma. Özellikle Çeşme Alaçatı'da taş evler yapıyor. Yaptığı inşaatlar ile bölgenin mimarisini bozmayan firma, eski Rum evlerini örnek alan konutlar yapıyor. Taşevlere yoğun olarak İstanbullular yatırım yapıyor. Hatta taş evlerden alan isimler arasında; sanatçı Demet Akbağ, Koç Holding'in CEO'su Turgay Durak, Show TV Haber Koordinatörü Korcan Karar, basketbolcu Kerem Gönlüm, Latek Lojistik Başkanı Levent Erdoğan, yazar Salim Kadıbeşegil, Fayrouz Türkiye Müdürü Suat Roe gibi iş, spor ve medya dünyasının pek çok tanınmış ismi bulunuyor.

Müşteri tasarlıyor

Bugüne kadar 150  taş ev yapan firma geçen yıl eylül ayında Köy İçi Taşevler isimli yeni bir projeye start verdi ve yüzde 60'a yakın kısmını sattı. Evlerin büyüklükleri 80 ile 150 metrekare, fiyatları da 225-350 bin euro aralığında değişiyor. Şirket müşterilerine evleri kendi isteklerine göre tasarlama şansı sunuyor.

Ruhunuzu yansıtıyor

Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, evlerin yoğun ilgi görmesinin altındaki en büyük nedenin hem Alaçatı'nın doğal güzellikleri hem de taşevlerin eskiyi çağrıştırması olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İnsanlar artık standart yaşam alanlarının dışında alternatif görmek istiyorlar. O nedenle birbirine benzeyen evler erine sahibinin ruhunu yansıtan, içine girdiklerinde kendilerini mutlu ve huzurlu hissettikleri bir ev istiyorlar. O nedenle de hayallerindeki evleri onlarla birlikte oluşturuyoruz, insanlar kendi yaratıcı fikirleriyle inşa edilen evlere sahip oluyorlar. Kısa süreli tatil için gelenler artık Alaçatı'da ev sahibi olmak istiyor. İstanbul'da trafik, kalabalık, kirlilik ve gürültüyle bunalan insanlar burada kendilerine bambaşka bir yaşam kuruyorlar. Burada da İstanbul'dakilere taş çıkartacak restoranlar, barlar ve eğlence mekanları var."

Veryeri, şu ana kadar satışlarının yüzde 90'ını İstanbul'da ikamet edenlere gerçekleştirdiklerini, talebin yüzde 5'inin İzmir'den, diğer yüzde 5'ininse yurtdışından geldiğini ifade etti.

5 yılda fiyatlar euroya geçecek

Şirket bölgede, otel, tatil köyü ve rezidanstan oluşan bir konsepti hayata geçirerek yatırımlarının çapını büyütmeyi planlıyor.  Veryeri "Sahilde turistik tesis yapmak istiyoruz. Alaçatı sakinliği ve doğasıyla öne çıkan bir yer. Bizim aklımızdaki otel, tatil köyü ve rezidans üçlemesini hayata geçirmek için henüz hazır değil. Biraz daha zaman gerekiyor. Ama birkaç yıl içinde gerçekleştirmek üzere hedefimiz bu büyük proje" dedi. Alpan Veryeri Alaçatı’nın ulusal ve uluslararası anlamda gittikçe popülerleşmesinden dolayı evlerin fiyatlarının sürekli artış gösterdiğini belirterek "Önümüzdeki 5 yıl içinde aynı fiyatlar TL yerine Euro değerinde olacak. Burada çok ciddi bir potansiyel varî dedi.
Bugün/Selma ŞENOL

www.veryerilerinsaat.com
0 232 716 9196


Geri Dön