İnşaat Malzemeleri

Vesbo Vietnam'a 20 milyon dolarlık boru sattı!

Türkiye'nin önde gelen boru üreticilerinden Vesbo, Vietnam'a ihracata başlamasının 10. yılını bu ülkede kutladı

Başkent Hanoi'de yapılan kutlamada, Vesbo'yu da imal eden Kar Şirketler Topluluğu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksan, Türkiye'de 1992 yılından beri Vesbo markasıyla boru sistemleri ürettiklerini söyledi. Berksan, "Türkiye'nin Vietnam'a yaptığı ihracatta üretimini yaptığımız plastik borular önemli bir yer teşkil etmekte. 2010 yılı itibarıyla Türkiye'nin Vietnam'a ihracatı yaklaşık 106 milyon dolar olup, bunun yüzde 4'ünü Vesbo yapmakta." dedi.

Vesbo'nun toplam 800 bayi ve dükkânla Vietnam sıhhi tesisat pazarının önemli oyuncuları arasında bulunduğuna işaret eden Ömer Faruk Berksan, "10 yılda Vietnam'a yaptığımız toplam satışlar 20 milyon dolara ulaştı. Bu da 90 milyon nüfuslu ülkede toplamda 90 milyon adet ürün satışı anlamına gelmekte." diye konuştu. Vesbo, ortalama olarak her Vietnamlıya bir ürününü sattı.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku da, "Vietnam ile aramızdaki 1,1 milyar dolarlık ticaret hacmini artırmamız lazım. Bunun için de Vesbo gibi şirketlerimizin önünü açmalıyız." dedi. Vietnam Büyükelçiliği Ticari Ataşesi Nedim Eliuz da şunları söyledi: "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2000 yılında 29 milyon dolar iken 2011'de de 1,1 milyar dolara yükseldi. Artış küresel krize rağmen gerçekleşti. Vesbo ve Thanh Trang firmalarının çalışmaları Türkiye ile Vietnam ticarî ilişkilerinde en başarılı örneklerden biri."

RAMAZAN SOLAK /Zaman