01 / 09 / 2024

Vestel'den zarar etme pahasına indirim

Vestel'den zarar etme pahasına indirim

Vestel, bayisinde ÖTV'si ödenmiş stok bulunmasına rağmen, yani zarar etme pahasına ÖTV indirimini tüm ürünlere derhal yansıtma kararı aldı.



Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül, beyaz eşyadaki ÖTV indirimini, zarar etme pahasına, destekleme ve teşviki tüm ürünlerine derhal yansıtma kararı aldıklarını bildirdi. Ömer Yüngül, Hükümetin beyaz eşya ve elektronik eşyada ÖTV'nin 3 ay süreyle indirilmesi kararının, tüm sektörde moral etkisi yarattığını belirtti. Vestel olarak, beyaz eşyadan alınan yüzde 6,7'lik ÖTV'nin sıfıra indirilmesini hem sektör hem tüketiciler için son derece önemli bulduklarını ifade eden Yüngül, şunları kaydetti:

"Bu denli avantajlı bir uygulamanın uzunca bir dönem tekrarı olmayacaktır diye düşünüyoruz. 2009'un Ocak ve Şubat aylarında geçen yılın aynı dönemine göre, beyaz eşyada yüzde 22, LCD'de ise yüzde 12,6 düzeyinde küçülme yaşandı. ÖTV indirimi, sektörün hareketlenmesine, ekonominin canlanmasına ivme kazandıracak. Bu kapsamda sektör liderleri arasında yer alan ve aynı zamanda üretim yapan bir firma olarak, fabrikalarımızda ve 2 bini aşkın Vestel ve Regal bayimizde ÖTV'si ödenmiş stok bulunmasına rağmen, yani zarar etme pahasına bu kararı destekleme ve teşviki tüm ürünlerimize derhal yansıtma kararı aldık."

Geri Dön