03 / 05 / 2024

Veysel Eroğlu: Afyonkarahisar'ı dünyaya tanıtacağız!

Veysel Eroğlu: Afyonkarahisar'ı dünyaya tanıtacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: . Bütün dünya, Afyonkarahisar'daki muhteşem güzellikleri, sağlık turizmini, termal turizmini, kongre turizmini, leziz yemekleri, lokumu, eti, sucuğu tanıyacak" dedi




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da yarın başlayacak "AK Parti 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na ilişkin, "Bütün televizyonlar burada olacak. Bütün dünya, Afyonkarahisar'daki muhteşem güzellikleri, sağlık turizmini, termal turizmini, kongre turizmini, leziz yemekleri, lokumu, eti, sucuğu tanıyacak, Afyonkarahisar mermerini tanıyacak, insanların misafirperverliğini tanıyacak" dedi.


Eroğlu, Afyonkarahisar'da bir akaryakıt istasyonunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, ekonominin temelinde istihsal, istihdam ve ihracatın bulunduğunu söyledi.


İstihsal yani üretim olmadan gelişimin ve istihdama katkının sağlanamayacağını vurgulayan Eroğlu, "1950 yılından önce bir toplu iğneyi dahi yurt dışından getiriyorduk ama Türkiye nereden nereye geldi. Geçmiş zamanı şöyle film şeridi gibi gözünüzün önünden bir geçirin. Son 11 yılda Türkiye'de muazzam bir gelişme olduğunu görürüz. Bu da çok önemli" ifadesini kullandı.


Türkiye'nin artık zengin olduğunu ve ekonomisinin de güçlendiğini dile getiren Eroğlu, Merkez Bankasının dövizle dolu olduğunu anlattı.


Dünyada ekonomik krizler yaşanırken Türkiye'de bunun olmadığını bildiren Eroğlu, "Gerçekten bu, büyük bir mutluluk vesilesi. Türkiye'yi daha da büyük hedeflere doğru geliştireceğiz ve hedeflere kilitleneceğiz. Zaten Türkiye'nin büyük hedefleri var. Birinci büyük hedefimiz; 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak. Tabii ihracatımız 500 milyar dolar olacak ve kişi başına düşen gayri safi milli hasıla da en azından 25 bin dolar olacak. Bunlar hayal değil" değerlendirmesinde bulundu.


Eroğlu, Afyonkarahisar'ın da çok geliştiğini ve bundan çok büyük mutluluk duyduğunu aktardı.


Yeni iş yerleri açılmasının, bir esnaf çocuğu olarak kendisini mutlu ettiğine değinen Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Özellikle kazancın 10'da 9'u ticarettedir. Bunu bilmemiz lazım. Ticaret çok önemli, geliştirmemiz gerekiyor. Afyonkarahisar bu bakımdan da gerçekten çok gelişiyor. Buna katkıda bulunan bütün iş adamlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar, son anketlerde mutlu şehirler arasında Türkiye'de ikinci oldu. Bu da benim için mutluluk vesilesi. Bizim gayemiz; insanları mutlu etmektir. Onlara rahat bir imkan, huzurlu bir imkan sağlamak da hükümetimizin, belediyemizin vazifesidir. Biz de Afyonkarahisar'da bunun için çalışıyoruz."


- "Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası"


Veysel Eroğlu, AK Parti'nin 22'nci İstişare ve Değerlendirme Toplantısının, 9-11 Mayıs'ta Afyonkarahisar'da yapılacağını anımsattı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin kuruluşunda yola bu kentten çıktığını ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:


"Başbakanımız ve milletvekillerimiz, Afyonkarahisar'da toplantı yapacak. Bu da Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası. Afyonkarahisar bu bakımdan çok önemli. Afyonkarahisar, şehitler diyarı, mübarek topraklar. Güzel insanlar diyarı burası. Bu toplantının burada yapılacak olması da gerçekten çok manidar. Bu vesileyle herkese teşekkür ediyorum. Başbakanımızı ve gelen misafirlerimizi en güzel şekilde karşılayacak ve ağırlayacağız. Bu toplantının, Afyonkarahisar'ın tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bütün televizyonlar burada olacak. Bütün dünya, Afyonkarahisar'daki muhteşem güzellikleri, sağlık turizmini, termal turizmini, kongre turizmini, leziz yemekleri, lokumu, eti, sucuğu tanıyacak, Afyonkarahisar mermerini tanıyacak, insanların misafirperverliğini tanıyacak. Bu bakımdan faydalı olacak."


Eroğlu'nun, kurdeleyi keserek tesisin açılışını gerçekleştirmesiyle sona eren törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ Genel Müdürü Harun Şahbaz ve Satış Müdürü Oktay Leblebicioğlu ile diğer davetliler katıldı.



AA


Geri Dön