28 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Afyonkarahisar 'a dev tesis inşa ediyoruz!

Veysel Eroğlu: Afyonkarahisar 'a dev tesis inşa ediyoruz!

çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da 'Biliyorsunuz dünyada  spor kampları çok büyük para getiriyor. Bu yüzden biz Afyonkarahisar 'a dev bir  spor kompleksi inşa ediyoruz. Bu tesisi buraya kazandırıyoruz. İhalesi yapıldı.  Her şey hazır' dedi  



çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar 'da temeli Mayıs ayı içinde atılacak dev spor kompleksinin kenti  'spor turizminde şaha kaldıracağını' söyledi.

Afyonkarahisar çakmak Otel 'de basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu,  hükümet olarak son 8 yılda kente yaptıkları hizmetler hakkında bilgiler verdi. Eroğlu, Afyonkarahisar 'ı dünyanın en muhteşem termal, sağlık ve spor  turizmi merkezi haline getirmek istediklerini belirterek, kentte Türkiye 'nin en  büyük spor kompleksini inşa edeceklerini vurguladı. Spor kompleksinin ihalesinin yapıldığını ve temel atılması için  hazırlıklarının tamamlandığını dile getiren Eroğlu, 'Spor kompleksi hizmete  girince buraya gelen turist ve sporcuların sayısı artacak. Biliyorsunuz dünyada  spor kampları çok büyük para getiriyor. Bu yüzden biz Afyonkarahisar 'a dev bir  spor kompleksi inşa ediyoruz. Bu tesisi buraya kazandırıyoruz. İhalesi yapıldı.  Her şey hazır. İnşallah Türkiye 'nin en büyük spor kompleksi olacak. Spordan  Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da temel atma törenine gelecek. Temelini  bu ay içinde atacağız. Hayırlı olsun. Ayrıca diğer ilçelere pek çok sayıda  kompleksleri inşaat ediyoruz. Kimisini açtık, açmaya devam ediyoruz' diye konuştu.

Bakan Eroğlu, hükümet olarak 8 yılda 734 dersliği Afyonkarahisar 'a kazandırdıklarını belirterek, okulları, 10 bin 889 bilgisayar ile donattıklarını  kaydetti. Son 8 yılda sağlık hizmetlerinde ile 127 milyon liralık yatırım  yapıldığını aktaran Eroğlu, 12 bine ulaşan turistik yatak ve 10 'u birinci sınıf  termal tesis olmak üzere 47 turistik otel ile hedeflerinin yıllık 2 milyon  turistin şehre gelmesine sağlamak olduğunu belirtti. Eroğlu, Afyonkarahisar 'ın 2040 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu  ihtiyacını Düzağaç Akdeğirmen Barajı 'ndan karşıladıklarını, ilde 10 baraj inşa  ettiklerini ve 26 bin 410 dekar araziyi sulamaya açtıklarını söyledi.

Son 8 yılda ormancılık faaliyetleri için 20 milyon TL ödenek  kullandıklarını ifade eden Eroğlu, ilde 23 milyon fidan diktiklerini belirtti. Türkiye 'nin 4. büyük havaalanı olacak Bölgesel Zafer Havaalanı 'nın 30  Ağustos 2013 tarihinde hizmete açılacağını anımsatan Eroğlu, Afyonkarahisar 'ı  'Türkiye 'nin parlayan yıldızı yapacaklarını' ifade etti.

'İSTANBUL 'UN SU SIKINTISI YOK

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, İstanbul 'da su sıkıntısı yaşanacağı dair eleştiriler olduğuna işaret etmesi üzerine, 'İstanbul 'un su sıkıntısı yok'  diyerek, şunları söyledi:

'Bir kere onlar geçmişi düşünüyorlar. Bu zihniyet var ya, biz İstanbul 'u  CHP zihniyetinden teslim aldık. Yıl 1994, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 28 Mart  1994 'de İstanbul 'u teslim aldığında İstanbul 'un manzarasını anlatayım ben size,  hava kirliliğinden dolayı gazeteler promosyon olarak gaz maskesi dağıtıyorlardı.  Bütün sokaklar çöp dağlarıyla doluydu. Hiçbir katı atık bertaraf tesisi yoktu.  Hastane atıkları dahi sokaklara atılıyordu. Salgın hastalık geçilmiyordu  susuzluktan millet kırılıyordu. Herkes bidonlarla tankerin peşinde koşardı su  alabilmek için. Hatta ben 5 Mayıs 1994 günü görevi devraldığımda, yani hemen CHP  zihniyetinden, İSKİ soygunundan sonra. Aslında İSKİ soygunu değil, CHP 'nin  soygunu. Bu soygundan sonra genel müdür olarak İSKİ 'nin başına geçince  muhtarların talebi neydi biliyor musunuz 'Ne yapacağız. Haftada bir su verin.  Ama hangi saatte geleceğini söyleyin ki; vatandaş sıkıntı çekmesin. ' Haftada bir  güne, hatta belli saate, bir iki saate razı olan muhtarlar vardı. Ben böyle bir  şey olmaz dedim. Biz devamlı suyu vereceğiz diye söyledim.'

İstanbul 'da su sıkıntı olmadığını belirten Bakan Eroğlu, suyun akıllıca yönetilmesi ve vatandaştan alınanın vatandaşa verilmesi halinde herhangi bir  sıkıntının söz konusu olmadığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 'şžu anda merak etmesinler, 35 milyon kişiye yetecek suyumuz hazır. şžu  anda İstanbul 'un nüfusu 15 milyon. 35 milyon kişiye yetecek suyu hazır etmişiz.  Dolayısıyla onlar çok küçük düşündükleri için bunu hayal edemiyorlar. Acaba su  sıkıntısı olur diye geçmişte İstanbul 'a yaşattıkları sıkıntıyı düşünüyorlar.  Dolayısıyla böyle bir sıkıntı asla olamaz. Hatta biz Asya 'dan Avrupa 'ya boğazdan  geçen dev tünellerle su getirdik. Biz susuz bırakmayız. Suyumuz var, hatta fazla  suyumuz var.'

Bakan Eroğlu 'nun basın toplantısına, AK Parti Afyonkarahisar  Milletvekilleri Sait Açba, Ahmet Koca, Halil Aydoğan, Belediye Başkanı  Burahenettin çoban, İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Milletvekili Adayı Halil Ürün ve Ali Özkaya da katıldı.

AA


Geri Dön