17 / 05 / 2024

Veysel Eroğlu, Sivas'ta 6 tesisin temelini attı

Veysel Eroğlu, Sivas'ta 6 tesisin temelini attı

çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Ankara-Konya 'dan sonra ilk açılacak hızlı tren hattının Ankara-Sivas olacağını belirterek, 'Ankara 'ya 11 saatte giden  Sivaslılar projenin tamamlanmasının ardından Başkent 'e 2 saat 50 dakikada ulaşacaklar' dedi



çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hükümetinin Sivas 'a çok önem verdiğini, Ankara-Konya 'dan sonra ilk açılacak hızlı tren
 hattının Ankara-Sivas olacağını belirterek, 'Ankara 'ya 11 saatte giden  Sivaslılar projenin tamamlanmasının ardından Başkent 'e 2 saat 50 dakikada  ulaşacaklar' diye konuştu.

Devlet Su İşleri 'nin (DSİ) yapacağı 6 tesisin toplu temel atma törenine katılmak üzere Sivas 'a gelen Eroğlu, DSİ 19. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesinde il  protokolü ve basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, Sivas 'a çok  önemli müjdelerle geldiğini söyledi. Kentte 6 tesisin temelini atacaklarını  kaydeden Eroğlu, 'Sivas 'a hükümetimiz çok büyük önem veriyor, Sivaslılar her  şeyin en güzeline layıktır. Benim de Sivas ile ilgili ayrı bir gönül bağım var.
 1990 'lı yıllarda teknik üniversitede genç bir doçent iken burada su problemini  halletmek için belediye tarafından davet edilmiştim. Her tarafı gezerek hiç  olmazsa geçici bir süre de olsa Sivas 'ın su problemini o zaman çözmüştük' dedi.

O dönemde Sivas 'ın içme suyu probleminin kesin çözümü için mutlaka baraj yapılması gerektiğini yetkililere ilettiğini anlatan Eroğlu, Devlet Su İşleri  Genel Müdürü olduğu dönemde de ilk baktığı tesisin 4 Eylül Barajı olduğunu, bu  barajı kısa sürede yaparak Sivas 'ın içme suyu problemini çözdüklerini söyledi.

İstanbul 'da yıllarca susuzluk çektikleri için suyun önemini çok iyi bildiklerini ifade eden Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ülke  genelinde içme suyu problemlerinin çözüldüğünü kaydetti. çevre ve Orman Bakanlığı olarak Sivas 'ta 2003-2010 yılları arasında 350  milyon liralık yatırım yaptıklarını, bunun yaklaşık 304 milyon lirasının DSİ  yatırımları olduğunu kaydeden Eroğlu, DSİ 'nin 2003-2010 yılları arasında yaptığı  tesisler hakkında detaylı bilgiler verdi.

şžARKIşžLA 'NIN İçME SUYU PROBLEMİ çÖZÜLECEK

Sivas genelinde yapımı tamamlanan barajlar ve sulama tesisleriyle yürütülen taşkın önleme ve dere ıslah çalışmaları hakkında da bilgiler veren  Eroğlu, şžarkışla ilçesine yılda 5 milyon metre küp su verileceğini belirtti.  Eroğlu, bu projenin ilçenin içme suyu problemini çözeceği gibi bölgedeki 22 bin  700 dekar arazinin de sulanmasını sağlayacağını söyledi. Sivas İçme Suyu Projesi Terfi Hattı ve Terfi Merkezi 'nin yapım ihalesinin bugün gerçekleştirileceğini ifade eden Eroğlu, 17 milyon metre küp arıtılmış
suyu, arıtma tesisinden istifade etmeyen yüksek semtlerde bulunan mahallelere verecek olan bu projenin parasının hazır olduğunu belirtti.

AĞAçLANDIRMAYA BÜYÜK ÖNEM

Ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Eroğlu, derelerin bulunduğu havzaların ağaçlandırılmasıyla taşkınların önleneceğini, böylelikle  yerleşim alanlarının korunacağını söyledi. Sivas 'a ağaçlandırma açısından 22 milyon liralık yatırım yapıldığını, 58  bin 211 hektarlık alanın ağaçlandırıldığını, 37 milyon 993 bin adet fidanın toprakla buluşturulduğunu kaydeden Eroğlu, 1 kent ormanı kurdukları Sivas 'ta 2011  yılında hedeflerinin 8 bin 750 hektar alanda 10 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu söyledi.

3 İLçEYE OTOMATİK METEOROLOJİ GÖZLEM İSTASYONU KURULACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünce Sivas 'a 6 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulduğunu hatırlatan Eroğlu, Sivas merkez,  Divriği, Gemerek, Kangal, Suşehri ve Zara 'da bulunan bu istasyonlardan şžarkışla,  Gürün ve Yıldızeli ilçelerine de kurulması talimatı verdiğini söyledi. çevre ve Orman Bakanlığının yanı sıra Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığının da kente önemli hizmetler yaptığını ifade eden Eroğlu, özellikle Ulaştırma Bakanlığının büyük bir  destan yazdığını belirterek, '2002 yılına kadar sadece 24 kilometre bölünmüş yol  varken Sivas ili hudutları içerisinde, geçen yıl sonu itibariyle bu rakam 599  kilometreye ulaşmış' dedi.

Ankara-Konya 'dan sonra ilk açılacak hızlı tren hattının Ankara-Sivas olacağını, bunun çok önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, önceden trenle  Ankara  'ya  11 saatte giden Sivaslıların projenin tamamlanmasının ardından Başkent 'e 2 saat  50 dakikada ulaşacağını söyledi.

Eroğlu, hükümetleri döneminde Sivas 'a yapılan yatırım tutarının 3 milyar lirayı aştığını belirterek, bunun Sivas 'a yapılan en büyük yatırım olduğunu, eski  dönemlerle mukayese kabul etmeyeceğini ifade etti. Sivas 'ı bu bölgenin parlayan yıldızı haline getirmeye çalıştıklarını anlatan Eroğlu, 'Her şeyiyle, okullarıyla, adalet sarayıyla, hastaneleriyle,  hızlı treniyle, hava alanıyla Sivas çok farklı bir şehir haline geldi' dedi.

Eroğlu, bir basın mensubunun Ergenekon soruşturmasıyla ilgili soru sormak istemesi üzerine, 'Biz Sivas 'tayız, ben dün o konuda cevap verdim, kusura  bakmayın. şžu anda biz Sivas 'ta 2015 yılında, 2023 yılında ne yapacağız onu  düşünelim. Dolayısıyla o Silivri 'de kaldı, o bakımdan İstanbul 'a gidince sorunuza  cevap vereceğim' dedi.

Eroğlu, basın toplantısının ardından DSİ 19. Bölge Müdürlüğü bahçesine Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve AK Parti Sivas Milletvekili Hamza  Yerlikaya ile birlikte 3 çam fidanı dikti. Sivas 'ta dikili bir ağacı olduğunu  belirten Eroğlu, herkesi ağaçlandırma çalışmalarına destek vermeye çağırdı.

Eroğlu, daha sonra Sivas Valiliği 'ni, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretlerde Eroğlu 'na çeşitli hediyeler verildi.

AA


Geri Dön