Genel

ViaPort ziyaretçilerini Victorian faytonlar ile gezdirecek!

TÜRKİYE"nin en başarılı outlet (indirimli ve seri sonu ürünler satılan) alışveriş merkezlerinden Via/Port, Victorian faytonlar ile ziyaretçilerine ˜eski zaman aristokrasisi" yaşatacak

The World of Via/Port"un başında bulunan Tayfun Döşkaya, projedeki otelin açıldığını, otel sokağı ve devamında da 15-16 yeni mağazanın hizmete gireceğini belirterek, œBöylece AVM"nin tamamında bir kilometrelik bir yol oluşuyor. Ziyaretçilerimizin bir kilometre yürümemesi için 2 faytonu onların hizmetine sokuyoruz. Victorian tarzındaki faytonlar için İngiliz atları aldık. Hatta projenin dışında bir de ahırımız var artık dedi.

Ahıra 150 bin lira, fayton ve atlara 70 bin lira harcadıklarını söyleyen Döşkaya, faytonları kullanan arabacıların Viyana tarzında giyineceğini, ziyaretçilere ˜kraliyet" hissi yaşatacaklarını belirtti. Via/Port"un açıkhava AVM"si olarak çeşitli avantajları bulunduğunu anlatan Döşkaya, gömdeki kuğular, filamingolar, timsahlar, ördekler, kazlar ve midilli atları ile çocukların hayvanlara yakın olabilecekleri bir imkan verdiklerini söyledi.

Eğlence kısmında önemli yenilikler olacağını vurgulayan Döşkaya, şunları söyledi: œVia/Crazy Park"ta çok özel eğlence araçları olacak. Bunları ekibimiz Orlando"da test etti. Rocet diye bir şey var. 90 kilometre hızla 360 derece dönüyor. Oturduğunuz koltuk da dönüyor. çok çılgın bir şey. Binince Gebze"ye kadar geniş bir alan görülüyor. Önünde crazy (çılgın) kuyruklar oluyor. Birkaç yeni eğlence aracımız daha var. Avrupa"daki en uzun rollercoaster"ı da getiriyoruz. Sadece bu 10 milyon dolar.

220 milyon Euro

Projenin Crazy Park hariç 220 milyon Euro"luk bir yatırım olduğunu hatırlatan Döşkaya, œKongre Merkezi"nin altındaki 5000 metrekarelik alan ile ilgili olarak kiralamalar tamamlanmak üzere. C&A (1600 metrekare), Puma International, e-bebek, NT Kitap, Toyz Shop, Joker, Chicco yeni kiracılar. Kalan iki mağaza için görüşmeler sürüyor diye konuştu.
Hürriyet