Sektörel

Villa kiralayacaklar aman dikkat! Banka hesabı ve şirket ismi tutmuyorsa para vermeyin!

Özellikle ağustos ayında villa turizmine yönelik rezervasyon talebinin yükselmesi ile beraber dolandırıcılıklar arttı. Peki villa kiralayacaklar nelere dikkat etmeli? 

Bu sene Avrupa Futbol Şampiyonası ve Paris Olimpiyatları, ekonomik güçlükler, büyük bir tur operatörünün iflası, bölgede devam eden savaşlar gibi pek çok sorunun yaşandığı turizm sektöründe, villa piyasası da bunlardan olumsuz etkilendi.

Antalya'nın Kaş, Kalkan ve Muğla'nın Fethiye bölgelerinde yoğun olan villa turizmi sektöründe, dolandırıcılar ortaya çıktı. Özellikle Instagram üzerinden başkalarına ait villaların fotoğrafları ve başka seyahat acentelerine ait TÜRSAB belgeleri kullanılarak, dolandırıcılık faaliyetleri yapıldığı belirlendi.

7 GECE KONAKLAYANLAR, 5 GECE KONAKLAMAYA BAŞLADI

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ağustos ayından itibaren özellikle rezervasyon taleplerinde ciddi yükseliş olan villa turizmcileri, eylül ayı ilk haftası için çok fazla talep oluştuğunun altını çizerek tüketicileri dolandırıcılara karşı uyardı.

Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) Başkanı Erdal Okurgan, geçtiğimiz senelere göre bu senenin mayıs ayından 15 Haziran'a kadar villalarda doluluk oranının oldukça düşük olduğuna dikkat çekti. 

Erdal Okurgan, söz konusu açıklamasında "Kurban Bayramı ile beraber talepler artışa geçildi. Özellikle temmuz ortaları gibi villa kiralamaya ilgi artış gösterdi. Şu an yüzümüz gülüyor. Gelen rezervasyonlara göre 3 ay önceki sorunları unuttuk diyebiliriz. Ancak geceleme sayısında düşüş var. Bu da bütçeden ortaya çıkıyor. 7 gece konaklayanlar 5 geceye, 5 gece konaklayanlar 3 geceye düşürdü" dedi ve bu sezonun zor ve alışık olmadıkları bir sezon olduğunu söyledi. 

DOLANDIRICILARA AMAN DİKKAT

TÜRVİB Başkanı Okurgan, bu senenin en önemli sorunlarından birinin dolandırıcılar olduğuna vurgu yaptı. 

"Ağustos itibarıyla dolandırıcılar ortaya çıktı. Farklı Instagram hesapları kullanan çok sayıda dolandırıcı bulunuyor. Örneğin Antalya ve Bursa'da ikisini belirledik. Başka seyahat acentelerine ait belgeleri kullanarak, kendilerine aitmiş gibi misafiri kandırıyorlar" diye konuşan Okurgan, misafirlerin inanarak rezervasyon yaptıklarının altını çizdi. 

"Bunun gibi sosyal medya hesapları üzerinden kiralama yapmamaları konusunda uyarıyoruz" diyen Okurgan, şunları söyledi: 

"Gösterilen belgelerin de mutlaka Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB'ın web sitelerindeki sorgulama kısmından takibi yapılmalı. Banka hesabıyla şirket hesabı uyuşmuyorsa kesinlikle uzak dursunlar. Bu en kolay tespit etme yöntemlerinden biri. Misafirlerimizin dolandırıcılar tarafından mağdur olmasını istemiyoruz. Belirlediğimiz dolandırıcılarla ilgili de suç duyurusunda bulunuluyor. 

Fiyatlarımız ise örneğin Kalkan'da deniz manzaralı 2+1 villalar geceleme 4 bin 500 liradan, 8 kişilikler 6-7 bin liradan başlıyor."

Konut fiyatları 2019'dan bu yana yüzde 400 arttı!

6 ildeki 16 gayrimenkul özelleştiriliyor! Satış için teminat bedelleri 100 bin TL'den başlıyor! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kahramanmaraş depremi için uyarıyor! Bu tarihe kadar 6.2 şiddetinde deprem olacak! 

Marmara Denizi ve Adalar için yeni karar: Resmi Gazete'de yayımlandı, o sınır genişletildi!