04 / 05 / 2024

Village Park Country, doğa oteli oldu!

Village Park Country, doğa oteli oldu!

Serdar Saruhan, gelen taleplerle bir doğa oteline dönüştürdüğü Village Park Country&Resort'ta, 10 yıldır doğa tutkunlarını ağırlıyor



Çok uzaklarda değil, Beykoz İshaklı Köyü'nde ağaçlar arasında, vücudunuzla birlikte ruhunuzu da dinlendirebileceğiniz ender mekanlardan biri Village Park Country & Resort. 10 yıl önce Serdar Saruhan ve eşi Mine İzlem Saruhan tarafından, Amerikan  K-9  Kennels Academy olarak kurulan Village Park Country & Resort, zaman ilerledikçe ve misafirlerin talepleri arttıkça bugünkü konseptine oturmuş. 42 dönüm arazi üzerine kurulu, doğa manzaralı tesis, hizmet kalitesi ve sunduğu farklı alanlarıyla Türkiye'nin sayılı doğa butik otelleri arasında yer alıyor.

Kimya eğitiminin üzerine işletme master'ı yapan ve Amerika'da uzun yıllar yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönüp 1994 yılında Samandıra'da American Kennels K9 Academy'yi kuran Serdar Saruhan, tam bir doğal yaşam tutkunu. Zira Türkiye'ye K9 eğitimini getiren Saruhan, Samandıra'dan sonra Park Orman'da, Bahçeşehir'de ve Göztepe'de bir petshop açtıktan sonra doğayla iç içe farklı bir şeyler yapma gereği hissederek Beykoz İshaklar Köyü'nde şu anda hizmet verdiği araziyi satın alıp, tüm tesisi buraya taşımış.   10 yıldır doğa tutkunlarını ağırlayan Saruhan'la, Türkiye'nin ilk doğa butik otellerinden Village Park'ı konuştuk...

- K9 eğitiminden Village Park'a... Nasıl doğdu bu fikir?
Village Park 1999 yılında buraya taşındığımız sıralarda doğmuş bir isim. American Kennels ise Village Park'ta bir bölümdü. Aslında burada esas işimiz restoran işletmeciliği ve köpeklerdi. Ama sonrasında müşterilerin talepleri ve ihtiyaçlarıyla birlikte Village Park kaçınılmaz bir büyüme yaşadı. Restoranımızı büyüttük, karşıdaki araziyi alarak atları buraya geçirdik. 'Dingo'nun Ahırı' adını verdiğimiz barımızı yaptık. Ardından üç tane yüzme havuzu ve çocuk parkını oluşturduk. Zamanla konaklama için otel ihtiyacı doğdu, otelimizi inşa ettik. Ardından toplantı salonlarımızı oluşturduk. Burada her şey zincirleme gelişti; ihtiyaçtan talepler doğdu. Biz de buraya gelenleri müşteriden çok misafir olarak gördük ve misafirlerimizin taleplerini doğru adımlarla gerçekleştirdik.

- Bu ortak noktayı bulmak zor olmadı mı?
İnsanlar geçen 10 yıllık sürede Village Park'taki hizmet ve yaşam kalitesini gördükten sonra kendilerinin aslında buraya ait olduklarını hissetti. Biz sadece hayvan dostlarımızla ve doğayla sürekli barışık yaşamayı tercih ettik. Bunun da yaşamımızın bir parçası olduğunu insanlara gösterdik. Burada hem temiz hem modern bir atmosfer yaratarak insanlara küçük dostlarıyla birlikte doğayı yaşamaları için bir fırsat sunuyoruz. Doğa harikası Village Park'ı beğenmelerini değil, aşık olmalarını istiyoruz. Çünkü; beğeni bir gün mutlaka biter, aşk varsa bu uzun yıllar sürer.

- Village Park'ta ağabeyiniz Mimar Süreyya Saruhan'ın da imzası var sanırım...
Ağabeyimin buranın oluşmasında verdiği fikirleri göz ardı edemem. O dönem eşi Ayşe Saruhan, restoranın ve birtakım diğer projelerin çizimini yaptı. Biz de eşim İzlem Saruhan ile birlikte bu projelerin iç ve diğer çalışmalarını takip edip hayata geçirdik. Mimari bir yapı harikası göstermek yerine, doğayla uyumlu ve işlevli bir yaşam sunmayı istiyoruz.

- Beton kullanmadınız mı?
Bu tesisi hayata geçirirken özellikle taş ve ahşap kullanmak istedik, beton hiç kullanmadık. Çevrede herkes ağaç keserken biz bu 42 dönüm arazi üzerine ağaçlar ve çiçekler diktik. İç ve çevre dekorasyonundan başlayıp, ağaçlandırmaya kadar bu tesisi kendimiz oluşturduk ve buraya vizyonumuzu koyduk. Nelerden hoşlanıyorsak, insanlarla da bu zevkleri paylaşmak istedik. Sunduğumuz tüm bu hizmetlerin yanında onlara doğanın içinde sessizliği, yeşilliği ve huzuru en iyi şekilde yaşamaları için Matsu SPA'yı sunduk.

- Matsu SPA İstanbul'un ilk doğa SPA'sı değil mi?
Evet, İstanbul'un ilk doğa içerisinde yer alan SPA merkezi Matsu. Herkes çok beğenerek ayrıldı Matsu SPA'dan. Çünkü her şey doğaya yakışır şekilde dizayn edildi. Villa biçiminde tek katlı 'houses' odalar, içleri teknolojiye uygun konforlu bir biçimde oluşturuldu. Sırlı camlarla kaplı zen bahçesine bakan jakuzili odalarımız, zen bahçelerimiz ve SPA'da uzman terapistlerimiz tarafından uygulanan çeşitli arındırma ve anti-masaj terapilerimiz farklı hizmetimizin sadece birer parçası.

- Şirketler de çeşitli organizasyonları için geliyor. Kimlere hizmet veriyorsunuz? 
Türkiye'nin en önemli kuruluşlarının organizasyonlarını gerçekleştiriyoruz. Birçok eğitim kurumu bizim ağırladığımız misafirler arasında yer alıyor. Yurtdışından da çok sayıda gelen misafirimiz var ve Türkiye'de böyle doğayla barışık bir tesisin olabileceğini hiç düşünmemişler. 

- Girişimci bir ruhunuz var, Türkiye'de gerçekleştirdiğiniz başka ilkler var mı?
1999'da Village Park çalışmalarımız sürerken bir otobüsü petshop haline getirerek yine Türkiye'de ilk kez, yapılmayan bir projeye imza atmıştım. Matsu SPA konseptindeki Uzakdoğu temalı bahçe düzeni ve egzotik ağaçlar da ilklerden. Amerika'dan Türkiye'ye eşi bulunmayan yeni bir nehir teknesi getirdim. İstanbul'un en önemli nehirlerinden biri olan Riva'ya bu tekneyi indirdik. Tesisimiz Riva Nehri kıyısında bulunuyor. Misafir gruplarımız bu tekneyle Riva Nehri'nde doğayla iç içe bir gezi yapma imkanı buluyor. www.rivaboattours.com diye bir site açıyoruz ve insanlar istedikleri bilgiyi bu siteden de öğrenebilecekler. Farklı şeyler yapmayı seviyorum. İleride başka 'ilk' olacak projelerim var ama bunların hepsini doğru yer ve zamanda hayata geçirmeyi planlıyorum.

Bayramda paket konaklama fırsatı
DoğanIn tam ortasında ama konforlu bir ortamda dinlenmek, Matsu SPA'da yenilenmek, şömine ve jakuzili odalarda konaklamak, nefis tatlarla bayramı renklendirmek isteyenler için Village Park, bir bayram paketi hazırlamış. Deluxe room, suit room, Matsu houses ve romance room'larda misafirlerini ağırlayan mekanda, yarım pansiyon 1 gece konaklama  250-360 lira, 2 gece konaklama 430-680, üç gece konaklama ise 570-945 lira arasında değişen ücretlerle sunuluyor.
Akşam


Geri Dön