25 / 07 / 2024

Villakent Makedonya Cumhuriyeti'nin kutlamalarına ev sahipliği yaptı!

Villakent Makedonya Cumhuriyeti'nin kutlamalarına ev sahipliği yaptı!

Makedonya Cumhuriyeti’nin 22’nci bağımsızlık yıldönümü resepsiyonu, Hüseyin Aslan ’ın evsahipliğinde gerçekleştirildi. Hüseyin Aslan'a ikili ilişkilerin geliştirilmesine sağladığı katkı ve geceye ev sahipliğinden dolayı plaket verildi.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!



Makedonya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 22. yıldönümü Ege-Koop'un Avrupa standarlarındaki prestij projesi Villakent'te gerçekleştirilen resepsiyonla kutlandı. İş, siyaset ve diplomasi çevrelerinden 400'ü aşkın davetlinin katıldığı resepsiyonda, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a ikili ilişkilerin geliştirilmesine sağladığı katkı ve geceye ev sahipliğinden dolayı plaket verildi. 


Villakent Teras Park'ta düzenlenen ve ev sahipliğini Makedonya  Ankara  Büyükelçisi Goran Taskovski ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın yaptığı resepsiyona bine yakın davetli katıldı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır,  İzmir  Ticaret Odası Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ve 40'ı aşkın Makedon derneğinin başkan ve yöneticileri de gecede hazır bulundu.


"Kardeş kent olmalı"

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "Hem Büyükelçiyi hem de Makedonya Cumhuriyeti Başbakanlık Yabancı Yatırımlar ve İhracatı Destekleme Ajansı Temsilcisi Alev Süleyman'ı, Türkiye-Makedonya ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda sergilediği olağanüstü çabadan ötürü kutluyorum" dedi. Geceye ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Aslan, bir süre önce gündeme getirdiği Üsküp ile İzmir'in kardeş kent olması önerisini de yineleyerek, "Makedonya-Türkiye ilişkilerinin her alanda daha da ileri noktalara taşınabilmesi konusunda özel ve içtenlikli bir çaba göstermiş bulunuyorum. Ülkeye her gittiğimde Makedon yetkililerinin bizimle işbirliğine her alanda açık ve davetkar olduklarını gördüm. Dolayısıyla İzmir'in Makedonya'nın başkenti Üsküp'le ekonomik, turistik ve kültürel ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda her türlü işbirliğine hazır olduğunu da özellikle ve açıklıkla ifade etmek istiyorum. Bu bağlamda Üsküp'le Ege'nin incisi ve ülkemizin parlayan yıldızı İzmir'in kardeş kent olmalarını bir kez daha öneriyorum" diye konuştu.

Büyükelçi, Aslan ile Makedonya Ege Derneği Başkanı Nina Pandurski'ye de yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket taktim etti. Büyükelçi Taskovski "Kendisi hem verdiği desteklerle hem ülkemizin tanıtımına yönelik çalışma ve katkıları ile adeta Fahri Konsolosumuz olmuştur" dedi. Gece Grup Mladi'nin Makedon şarkıları içeren konseri ile son buldu. Makedon halayında Aslan, Sındır ve Büyükelçi Taskovski de yer aldı. 


"Aslan'a minnettarız"

Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski de, Aslan'a hem geceye ev sahipliği yapması hem de ikili ilişkilerin geliştirilmesi için bugüne kadar sergilemiş olduğu çabalardan dolayı minnettar olduğunu vurguladı. Makedon Büyükelçi, "Dost ülke Türkiye'nin desteklerini hiçbir zaman unutmayız. Karşılıksız verilen bu destekler bizzat Başbakanımız tarafından bile her yerde dile getirilmektedir. 22 yıl önce büyük acılar yaşadık ancak şimdi büyük ve güçlü Makedonya'yı yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yolda bize destek olan başta Sayın Hüseyin Aslan olmak üzere bütün Türk dostlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön