11 / 05 / 2024

Vira Bismillah bereketi vatandaşa yaradı! Palamut tezgahta 20 liraya düştü!

Vira Bismillah bereketi vatandaşa yaradı! Palamut tezgahta 20 liraya düştü!

Av yasağının 1 Eylül'de bitmesiyle balıkçılar ilk ağlarını attı. Çeşit çeşit balıklar tezgahlarda yerini alırken Palamut'taki ucuzluk dikkatlerden kaçmadı. Peki Palamut ne kadar? İşte detaylar...



Vira Bismillah bereketi vatandaşa yaradı! Palamut tezgahta 20 liraya düştü!

Farklı sehirlerden gelerek Zonguldak'ta denize açılan Karadenizli balıkçılar, Ereğli-Filyos arasında avladıkları tonlarca palamutla Kozlu Limanı'na döndü.

Buradan hal ve işletmelere gönderilen balıkların bir kısmı tırlara yüklenerek çeşitli bölgelere de dağıtılmaya başlandı.

Palamudun tanesi, kentteki tezgahlarda büyüklüğüne göre 20-50 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuldu.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, Ereğli-Filyos arasındaki bölgede tonlarca kilo palamut avlandığını söyledi.

Limana yanaşan her teknenin yaklaşık 1000 kasa balıkla döndüğünü anlatan Kayhan, "Bu durum Zonguldak ekonomisine her yönden yansıyor; gıda, kumanya ve halkımızın balığı ucuza yemesi açısından. Havalar soğursa balık daha da bollaşacak, bunu bekliyoruz." dedi.

Limanda, dün geceden bu yana farklı gemilerden kasalar halinde yaklaşık 50 ton palamut indirildiği öğrenildi. Kamyonlara yüklenip Türkiye'nin çeşitli kentlerine gönderilen balıkların fiyatları, boyutuna göre 20 ile 40 lira arasında değişiyor.

Kozlu Balıkçı Barınağı'nda toptancılık yapan Çağrı Eliyazıcı ise, teknelerin genellikle palamut tuttuğunu belirterek, "Şu anda Zonguldak'ta 300-350'ye yakın gırgır teknesi var. Her birinde 2'şer 3'er bin kasa palamut var. Aşırı bir bolluk var. Böyle devam etmesini umuyorum. Burada deniz olan her ilden tekne var" dedi.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteğinde zam şoku! Kimin maaşı kaç liraya yükseldi?

Migros'ta beyaz ete yüzde 20 indirim! Migros 21 Eylül 2022 fiyat listesi..

Elde etmenin imkansız olduğu Xiaomi 11 T Pro Hepsiburada’da! Üstelik indirimli fiyata! 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Geri Dön