27 / 04 / 2024

Vodafone Arena dünyanın en akıllı stadyumlarından biri olacak!

Vodafone Arena dünyanın en akıllı stadyumlarından biri olacak!

Türkiye’deki 10’uncu yılını kutlayan Vodafone’nin ‘pazarlama mühendisi’ lakaplı Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, "Vodafone Arena Stadyumu dünyanın en akıllı stadyumlarından biri olacak." dedi.



Türkiye 1 Nisan’da 4.5G teknolojisine geçecek. Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’le 4.5G teknolojisine sayılı günler kala buluştuk. “Pazarlama mühendisi” lakablı Gökhan Öğüt, Türkiye’nin 4.5G’den sonra da hızlı koşması gerektiğini söylüyor. 


Gökhan Öğüt 1970  İzmir  doğumlu. Bornova Anadolu Lisesi mezunu. Liseyi  Ankara  Fen Lisesi’nde okudu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nin ardından Chicago Illinois Üniversitesi’nde Pazarlama ve Finans masterı yaptı.


DÜNYANIN EN AKILLI STADYUMLARINDAN BİRİ


Vodafone Arena’da tüm hazırlıklar son hızla devam ediyor. Nedir son durum? Hem siz GS’liydiniz değil mi?


- Evet. GS taraftarıyım. Bu stadyum dünyanın en akıllı stadyumlarından biri olacak. Ve umarım bu yıl da Beşiktaş şampiyon olur. Bunu bir GS’li olarak söylüyorum, biz nasıl olsa geçen sene çok kupa aldık, gerisini FB’liler düşünsün! Vodafone Arena’yı yapmadan önce dünyanın en iyi ve akıllı stadlarını gezdik. Çok akıllı bir stadyum oldu.


TÜM NOTLARI 10’DU


Öğüt’ün ortaokulda tüm dersleri 3 yıl boyunca 10’du. Okul birincisiydi. TÜBİTAK’ın tüm yarışmalarına katıldı. Biyoloji yarışmasında birincilik aldı. Projesiyle Kantaron otunun migrene iyi geldiğini kanıtlamıştı. Öğüt aynı zamanda Türkiye Matematik Olimpiyat Takımı’ndaydı.


İLK İŞ DENEYİMİ


Amerika’da okurken harçlık çıkarmak için gazete derledi. Gazete eklerini ana gazetelerin içine koyup dağıtıma hazır hale getiriyordu. Bu işin karşılığında da saat başına 4.15 dolar alıyordu.


İLK PROFESYONEL İŞİ 


1995 yılında Amerika’da P&G’de işe başladı. Danone ve Nutricia’daki deneyimlerinin ardından 2009’da Vodafone’a girdi.


1965 MUSTANG’İ VAR


Uzun yıllar voleybol oynadı, yüzmeyi ve bisiklete binmeyi seviyor. Bir hobisi de eski otomobiller. Kendine 2012 yılında 1968 model bir Mustang aldı. Büyük keyif aldığı aracını daha çok Çeşme’de tatildeyken kullanıyor.


ÇEŞME’DEN VAZGEÇMİYOR


Gökhan Öğüt KAGİDER Başkanı Sanem Oktar’la evli. Çift en çok Çeşme’de tatil yapmayı seviyor. Öğüt, “Sanırım hem ben hem de eşim İzmirli olduğu için iki kızımızla en çok keyifli zaman geçirdiğimiz yer Çeşme”diyor


25 ÇEYREKTİR KESİNTİSİZ BÜYÜME


Vodafone Türkiye istikrarlı büyümesini 2015-16 mali yılının üçüncü çeyreğinde de sürdürdü. Ekim-Aralık 2015 dönemine ait 3’üncü çeyrekte servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.3 artırıp 1.8 milyar TL’ye çıkartan Vodafone Türkiye, böylelikle 25 çeyrektir kesintisiz çift haneli büyümesini devam ettirdi. 3. çeyrek itibariyle akıllı telefon penetrasyonunu % 57’ye çıkaran şirket, veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre % 86 artırdı. Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre %116 artarak üçüncü çeyrekte toplam 50 bin terabayta ulaştı. Şirketin abone sayısı 21.9 milyon olarak gerçekleşirken, şirketin faturalı abone bazının toplam içindeki oranı % 43.5’e ulaştı. Faturalı abone sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 1.2 milyon net abone artışı ile 9.5 milyona ulaştı.


Hürriyet



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Türkiye’de 4.5 milyon haneye fiber ulaşmış durumda. Bunu 5 yılda 10 milyon haneye çıkarmak için yapılacak yatırım tutarı 26 milyar TL. 5 yılda tek bir şirketin bu parayı vermesi hem mümkün değil hem adil değil. Bu nedenle ortak altyapı öneriyoruz” dedi.


Barcelona’da Türk gazetecilerle bir araya gelen Vodafone Türkiye’nin CEO’su Gökhan Öğüt, 4.5G ve fiber altyapısına ilişkin açıklamalarda bulundu. “Türkiye bu fırsatı ıskalamamalı” diyen Öğüt, altyapıda doğru stratejilerle hareket etmenin önemine vurgu yaptı ve ortak altyapı kurulumu önerisini yineledi. 

 

Öğüt, “Türkiye’de 21 milyon hane var. Bunun 4.5 milyonuna fiber ulaşmış durumda. Bunun içinde de 1.7 milyon hane fiber kullanıcısı. 4.5 milyonluk rakamı, önümüzdeki 5 yılda 10 milyon haneye çıkarmak için yapılacak olan yatırım tutarını 26 milyar lira olarak hesapladık” dedi. 

 

Deneyimli yönetici getirdi

 

“Şirketlerin kârlılıklarına baktığınızda 5 yılda tek bir şirketin bu parayı vermesi hem mümkün değil, hem de adil değil” diyerek rakiplere seslenen Öğüt, bu nedenle ortak altyapı kurulumunu önerdiklerinin altını çizdi. 

 

140 ülkenin 4G’ye, bunların içinde de 40 ülkenin 4.5G’ye geçtiğini hatırlatan Öğüt, 4.5G’de geç kalınmasına karşılık, yarışa 41’inci sıradan başlanılmasının önemine değindi. 1 Nisan 2016’da Türkiye’de 4.5G’de en geniş kapsamayı sunmayı taahhüt ettiklerini kaydeden Öğüt, Vodafone’un dünya çapında 19 ülkede bu alanda imza attığı yatırımlara değindi. “Global deneyimimize güveniyoruz” diyen Öğüt, bu işin altyapısının Türkiye’de kurulumu için işin başına Hindistan deneyimi olan üst düzey bir yöneticiyi (Mallikarjun Rao) getirdiklerini ifade etti. 

 

Öğüt, mobil endüstride “Gigabit Toplumu”ndan (En az saniyede 1 Gigabit erişim hızı) bahsedildiğini ve bunun gerçek olması için en ücra köşelere kadar giden son derece hızlı bir altyapı, bu altyapı üzerine çok etkin bir internet erişimi ve internet üzerine de hayatı endüstriyi kolaylaştıran uygulamaların gelmesi gerektiğini dile getirdi.  

 

‘En temiz bant bizde’

 

4.5G ihalesinde sahip oldukları 800 bandının çok geniş bir alana hizmet verme özelliğine sahip olduğunu anlatan Gökhan Öğüt, “İhale öncesinde özellikle televizyonlar ve bazı askeri uygulamalar tarafından kullanılıyordu. Şu an temizlenmesi bitmek üzere ama kirlilikler kalabiliyor. Bu yüzden de en yüksek bedeli verme pahasına 800 bandındaki A1’i aldık. Bu bant hem aşağıdan hem yukarıdan en temiz olduğuna inandığımız bant” diye konuştu

 

Vodafone Arena’ya teknoloji dopingi

 

Beşiktaş’ın yapımı devam eden Vodafone Arena stadının açılışı için rakamsal olarak önemli bir noktaya işaret eden 19.03.2016 tarihi adına çalışmalar sürüyor. Stadın teknolojik altyapısına oldukça önem verildiğini kaydeden Gökhan Öğüt, başlangıçta 5 milyon doları teknolojiyle olmak üzere 145 milyon dolarlık anlaşma yaptıklarını, yeni teknolojileri getirme adına bir 5 milyon dolar daha bütçeye eklediklerini anlattı.



Vatan


Geri Dön