03 / 05 / 2024

Vodafone Arena Stadı'nın açılışı gecikecek!

Vodafone Arena Stadı'nın açılışı gecikecek!

Beşiktaş'ın yeni stadı olan Vodafone Arena'da meydana gelen çatı iskeletinin kopması nedeniyle stat açılışının 2.5-3 ay gecikeceği belirtildi. Stat inşaatında 850 işçinin çalıştığı öğrenildi.



Taraftarların dört gözle beklediği Vodafone Arena'da meydana gelen çatı iskeletinin kopması nedeniyle stat açılışının 2.5-3 ay gecikeceği öğrenildi. Öte yandan koltuk montajı ve hibrit çim uygulamasının çatı montajından sonra yapılacağı bildirilirken hibrit çim kaplı zeminin 90 günde hazır hale gelecek olması da tniıı 9C stat açılışını geciktirecek bir başka faktör olacak. Stat inşaatında hali hazırda 850 işçinin çalıştığı öğrenilirken, Vodafone Arena'da gerçekleşen kazadan dolayı çatı halatlarına hasar tespit çalışması yapılıyor. 


Taraftarı üzecek tarih 

Halatlarda herhangi bir sorun çıkmaması halinde. Ekim ayı içerisinde çatı halatlarının çekileceği öğrenildi. Tüm bu şartlar göz önüne alındığında Vodafone Arena açılışının en iyi ihtimalle 2016 yılının Nisan ayında gerçekleşeceği, halatlarda problem çıkması durumunda ise açılışın 1 ay daha gecikeceği öğrenildi.

 

İnşaat durduruldu 

Beşiktaş Kulübü'nün tamamlanması için yoğun çaba sarf ettiği yeni stadı Vodafone Arena'da çalışmalar durduruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ııe bağlı zabıta ekibi, stat inşaatına giderek, işçi güvenliği gerekçesi ile stadı mühürledi. Ancak dün itibariyle mühür sökülerek çalışmalara tekrar başlandı. Vodafone Arena'da çalışmaların durdurulması olayı ilk kez gerçekleşmiyor. Bilindiği üzere İBB. 2 Haziran 2015'te de eski açık tribünün dokusunun bozulduğunu iddia ederek stattaki çalışmaları geçici olarak durdurmuştu. 


Yurt Gazetesi


Vodafone Arena'nın inşaatı durduruldu!


Geri Dön