Kripto Paralar

Voyager Digital iflas başvurusunda bulundu! Kripto paralardaki düşüş aracı kurumu vurdu

Kripto para piyasasındaki sert düşüşler sektörde faaliyet gösteren firmaları peşe peşe iflas ettirmeye başladı. Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yapmasının ardından Voyager Digital de iflas başvurusu yaptı.ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatan Singapur merkezli Three Arrows Capital'den sonra Voyager Digital de iflas için mahkemenin yolunu tuttu

Ekonomi piyasasında faal olarak yatırım yapan yatırımcıların, büyük merkez bankalarını faiz oranlarını yükseltmeye zorlayan yüksek enflasyon konusundaki endişeleri devam ederken, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı yeniden 19 bin doların altına düşmüştü.

ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatan Singapur merkezli Three Arrows Capital'den sonra Voyager Digital de iflas için mahkemenin yolunu tuttu.

 Voyager Digital iflas sürecinin şirketin günlük operasyonların desteklenmesi için likidite sağlayacak 110 milyon doların üzerinde nakit ve kripto varlığı olduğu belirtilen açıklamada, çalışanlara olağan şekilde ödeme yapılmasının ve belirli müşteri programlarının kesintiye uğramadan sürdürülmesini planlıyor.

İflas sürecini değerlendiren Voyager Üst Yöneticisi Stephen Ehrlich, platformdaki varlıkların korunması ve müşteriler dahil olmak üzere tüm paydaşlar için değer maksimizasyonu için en iyi yolun kapsamlı yeniden yapılanmaya çalışacaklarını açıkladı.

Ehrlich, son birkaç ay içinde kripto para piyasalarındaki oynaklığın ve kripto yatırım fonu Three Arrows Capital'ın temerrüde düşmesinin Voyager Digital'in bilinçli ve kararlı adımlar atmasını gerektirdiğine dikkat çekti.

Piyasadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, makroekonomik endişeler ve yüksek profilli kripto şirketlerinde görülen likidite krizinin baskısı altında düşmeye devam ediyor. Geçici de olsa 19 bin doların altına inen Bitcoin'in fiyatı, daha sonra toparlanarak tekrar 19 bin doların üzerine çıktı.

MADENCİLİK FAALİYETLERİ DURABİLİR

Bitcoin son günlerde yüzde 8'i bulan değer kaybı yaşadı. Düşüşler sonrası Bitcoin'in piyasa değeri de 370 milyar doların altına geriledi.

Bitcoin'in, bu yılki düşüşü yaklaşık yüzde 58 oldu. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68 bin 990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yüzde 72 değer yitirdi.

Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'daki düşüş de yüzde 7'den fazla değer kaybederek 1.032 dolar seviyesini gördü

Küresel ekonomilerdeki yüksek enflasyon, artan faiz oranları, likidite krizi ve ekonomilerdeki resesyon endişelerinin kripto para piyasasında baskı oluşturuyor.

Bazı analistlerse, kripto para piyasasında risk iştahının azaldığını belirterek, Bitcoin'in 18 bin doların altına gerilemesi durumunda madenci faaliyetlerinin durabileceğine vurgu yaptı.

Benzinde rekor zam muamması! Önce iptal edildi sonra yeniden fiyatı artıyor: Bu geceden itibaren geçerli

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den akıl almaz zenginlik kriteri: Herkesin kapısında arabası var

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Yumurta fiyatlarına rekor zam geldi! 30'luk büyük boy yumurta kolisi 32 liradan bakın kaç liraya çıktı?

Emekli bayram ikramiyesi alanlara 2 bin 331 lira eksik ödeme şoku! 1100 lira alanlar dikkat

Emeklilere 5 bin 500 lira maaş promosyon ödemesi! Kurban Bayramı ikramiyesi gibi olacak

Toprak Mahsulleri Ofisi 1530 lira farkla ayçiçek yağı satın alacak! İşte detaylar...

Benzine bu geceden itibaren zam kararı iptal edildi! Benzin 6 Temmuz'da kaç liradan satılacak?

Dolar fırtınası geliyor uyarısı: Remzi Özdemir 'Ok yaydan çıktı' diyerek yeni gelecek adımı açıkladı