29 / 04 / 2024

W Retreat Spa Vieques Hotel'in dekorasyonu büyülüyor!

W Retreat Spa Vieques Hotel'in dekorasyonu büyülüyor!

Porto Riko'da konumlanan W Retreat&Spa Vieques Hotel, el değmemiş Vieques Adası'nın hayat bulmasına neden oldu. Reig Capital'in sahibi olduğu W Vieques, yenilikçi bir tasarım ekibinin yarattığı keşfedilmemiş bir vaha adeta



Yaratıcı ekibin tasarım lideri ve sanat direktörü İspanyol Patricia Urquiola, otele ruhunu veren isim. Patricia Urquiola, sosyal mekanları, otel odalarını tasarlamış, mimari anlamda danışmanlık yapmış ve otelin peyzaj mimarisini koordine etmiş.
Restoranda dev boylarıyla pirinç kaplama aydınlatmalar ve iplerden yapılmış tavandan sarkan paneller dikkat çekiyor.
 
Projenin çıkış noktası insanlara belli bir standartta kaçış noktası yaratmak. W Vieques insanlara dinlenme, bakım, meditasyon ve eğlence aktivitelerini aynı anda sunuyor.

Bu sakin adaya form verilirken misafirler gerek tasarımlarla gerekse doğayla keşfedilmemişi keşfedebilirler. Otelin tasarımı sırasında geri dönüşümlü zanaat malzemeleri kullanılmaya özen gösterilmiş. Sadece mobilya ve tradisyonel parçalar değil halılar, sanatsal aksesuar ve çalışmalar için de farklı bir ortam yaratılmış.

Orijinal bir resepsiyon hayal eden Patricia Urquiola, antre duvarlarında, yama efekti verilmiş ahşap parçalar kullanmış. Tasarımcı, burada kullanılmak üzere Vieques Adası'nın renkli bir haritasının formundan yola çıkarak yaratıcı bir çalışma ortaya koymuş. İnsana ilk bakışta kolaj etkisi veren çalışma boyanmış ahşap parçalar, seramik ve nakış işlerinin kombinlenmesiyle ortaya çıkmış.

EN CAN ALICI PARÇALAR

İç mekânda sıcaklığı yakalayabilmek için doğal fiber halılar, pirinç kaplı çelik lambalar, siyah deri sandalyeler ve lüks bir sofa bulunuyor.

Otelin oturma bölümünde tavanda asılı olarak kullanılan iplerden yapılmış strüktürler mekâna ayrı bir boyut katmış. Patricia Urquiola farklı grafiksel çalışmaların bulunduğu panelleri birbirine geçme sistemi ile gerçekleştirmiş. Ortamın en can alıcı parçalarından olan paneller paravan görevi görüyor. W Vieques Hotel'in restoranları da diğer mekânlar gibi özenle yaratılmış. Ada, ünlü şef Alain Ducasse'i ağırlıyor. Sahil kıyısında bulunan restoran geniş bir alana yayılmış. Restoranda, iplerle inşa edilmiş altıgenlerden oluşan strüktürün mekanı bölmesi, iç mimarinin en dikkat çekici noktalarından.

Restoranda havuz ve deniz manzarası ile yemek şöleni yaşıyorsunuz. Restoranın tarzı Latin Karayip ve Fransız mutfağının renkli karışımı ile tanımlanabilir. El yapımı lambalar, sandalyeler, masalar, kumaş ve yer döşemeleri yine Patricia Urquiola imzası taşıyor.

VAHŞİ VE DOĞAL

157 odanın dekorasyonunda taba ve bej renkleri hakim, canlı renklerle kombinler gerçekleştirilmiş. Oturma ve uyku bölümleri ince boz kahverengi bir perde ile ayrılıyor. B&BItalia Contract'tan Patata koltuk odada rahatlamak isteyenlere hitap ediyor. Sallanan sandalye tasarımı, her balkonda dekorasyon unsuru olarak yerini alıyor. Renkli tığ işi fenerler, Patricia Urquiola'nın otel için tasarladığı orijinal Vieques küvete asılmış. Minimal, doğal ve konik eski moda küvet çelikten yapılmış.Otel misafirlerinin kendilerini şımartabilecekleri 6 bin metrekarelik alana konumlandırılmış Spa Chakra için deniz kenarında bir büyük çadır ayrılmış. Alman sanatçı Aylin Langreuter'in oyma heykel çalışmasını fotoğraflayan sanatçılar Cristina Leon ve Abey Charron'un işleri mekanı tanımlıyor.
Milliyet/Yasemin AKSOY


Geri Dön