30 / 04 / 2024

We Haliç Gaziosmanpaşa'nın temeli atıldı!

We Haliç Gaziosmanpaşa'nın temeli atıldı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin yüzde 40’ını yenileyecek olan kentsel dönüşüm projelerinden ilkinin temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı törenle atıldı.



“Türkiye’nin Master Planı Olan İlk Dönüşüm Projesi” sloganıyla hayata geçirilen projenin tanıtım ve temel atma töreni Gaziosmanpaşa’da yapıldı. 140 milyon dolara mal olacak dev projenin temel atma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.


Temel atma töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı hizmet anlayışını devam ettirdiklerini ve bundan sonra da hız kesmeden yatırım ve projelerini bir bir hayata geçireceklerini söyledi.


Türkiye’yi hak ettiği yere taşımanın idealiyle çalıştıklarını belirten Başkan Topbaş, “Bin yıllık tarihe sahip büyük bir millet olarak önümüzde hiçbir engel tanımadan, kim karşımıza çıkarsa çıksın al bayrağı elimize aldığımız zaman geleceğe koşarak yürüyen bir milletiz” dedi.


İnsanın doğuştan var olan haklarından birinin de yaşam hakkı olduğunu ve bu hakkın da kutsal olduğunu anlatan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kimse yaşam hakkına müdahale edemez. İnanç hakkı, istediği gibi inanır, kimse müdahale edemez. Kuş yuvasını yapar, karınca yuvasını yapar insanın da barınma hakkı vardır. Eğer yönetimler sahip çıkmaz ise, yol göstermez ise insanlar başına sokacağı yeri yapmak zorunda kalır. Sonra yönetimler buna çarpık yapılanma der. Neden yaptınız der. Esasında düzenli bir planlama olsaydı, yerleşimler buna göre düzenlenmiş olsaydı bugün başka şeyler konuşuyor olacaktık.”



-Çarpık Kentleşme-

Selçuklu ve Osmanlı’nın bir bölgeye yerleşmeden hemen önce insanların en temel ihtiyaçlarını göz önünde tutarak hareket ettiğini hatırlatan Başkan Topbaş, “Bir küllüye yapardı, ibadethanesini, imalathanesini, aşevlerini, sağlık merkezini, medreselerini, çarşısını, bedestenini koyardı. Şehir bunun etrafında yerleşir ve gelişirdi” ifadelerini kullandı. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Ama maalesef 60 yıldan beri göç alan İstanbul ve şehirlerimiz yönetimlerinin yol göstermemesi sebebiyle, sadece başımızı sokacak yerler yapmışız, iş hayatımızı düzene sokmaya çalışmışız. Ama bir de bakmışız ki okullara ihtiyacımız var, hastanelere, parklara, kültür merkezlerine, ulaşım sistemlerine ihtiyacımız var. Bunlar için de yeniden düzenlemeler yaparken ciddi bedeller ödemek zorunda kalmışız. Halbuki başından yapılmış olsa bugün başka şeyler konuşuyor olurdur.”


Bundan 100-150 sene önce yapılan yapıların depremlere karşı hala ayakta olduğunu ve daha yakın tarihte yapılan binaların da en küçük bir depremde etkilendiğini ifade eden Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “İstanbul’un tamamı ve Türkiye’nin geleceği inşallah yeniden yapılanacak. Bundan 100-150 sene önce yapılan yapılar var. Galata Pera bölgesinde halen ayakta. Eğer müdahale edilmediyse depremden etkilenmiyor. Ama daha dünün yapılarında deprem tehdidi var, neden? Adam gibi yapmadığımız için. Tekniğine uymadığımız için. Önce 2-3 kat imkanımıza göre, sonra çeker mi çeker 1 kat daha 1 kat daha diyerek kendimize adeta sıkıntılı yapılar oluşturmuşuz. İşte bunlardan vazgeçmek için el ele vererek, ihtirasları bir tarafa bırakarak, önce hayatımız diyerek yerleşimleri düzenlememiz gerekiyor.”


-Cumhurbaşkanının Talimatı-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yenilenmiş şehirler, medeniyet, yaşam kalitesi, yarınlarımızı yetiştireceğimiz evlatlarımızın yaşam alanlarını oluşturalım” talimatıyla yola koyulduklarına vurgu yapan Başkan Topbaş, “Gaziosmanpaşa özelinde yaptığımız yatırım 1.5 milyar TL (1.5 katrilyon). Burada 4 metro istasyonunun inşaatı devam ediyor. Kabataş’tan gelirken Beşiktaş üzerinden geçerek Gaziosmanpaşa’ya ulaşacaksınız. Buradan da arzu edenler Mahmutbey’e geçecek. Bu istasyondan denize erişebileceksiniz. Yarım saatten çok daha kısa sürede Kabataş’a geçeceksiniz” şeklinde konuştu. Başkan Topbaş metro hattıyla ilgili şu bilgileri de paylaştı. “Beyazıt’tan Arnavutköy’e tramvayın altından yeniden metro projesi yapıyoruz. Böylece, Beyazıt’tan, Arnavutköy’den 3. Havaalanına giden bir metro. Kaliteli konforlu bir ulaşım sistemleri gelecek. Medeniyet bu. Başkalarının hayallerinin yetmeyeceği işler yapıyoruz. Çünkü biz Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı o kulvarda koşarak gidiyoruz. Hizmeti milletimize yaparken bu şerefi taşımaya çalışıyoruz.”


Konuşmaların ardından protokol üyeleri sahneye çıktı. Kentsel dönüşümün yapılacağı alana canlı video bağlantısı yapıldı. Ardından dualar eşliğinde butona basılarak “We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi”nin temeli atıldı.



İBB


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Yaklaşık 58 bin 500 metrekare üzerine yapılacak, 140 milyon dolarlık "We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı törenle atıldı.


Toplam 430 hektarlık alanı dönüştürmeyi planlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da desteğiyle ilçenin yüzde 40’ını yenileyecek kentsel dönüşüm projelerine başladı.


Bu kapsamda, yaklaşık 58 bin 500 metrekare üzerine yapılacak, 140 milyon dolarlık "We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi"nin temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla yapıldı.


- "İstanbul yenilenmek zorunda"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki törende, projenin, hemen hemen tüm pay sahiplerinin rızası alınarak yapıldığını söyledi.


İstanbul'un kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan şehir olduğunu vurgulayan Şahin, "Çünkü İstanbul, 5 bin 400 kilometrekare alanı içinde en fazla 2 bin 300 kilometrekaresinde şehirleşebilen bir yer. Bu alanda 17 milyon insanı sığdırmak, yaşatmak zorundayız. İstanbul kendini yenilemek, yeni yeni imkanlar, tesisler kurulmak zorunda." dedi.


Şahin, burada yaşayan insanların, şehirde yaşıyor duygusuna sahip olması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:


"Altyapı, üst yapı, sağlık, spor, ulaşım tüm tesisler buna göre yapılmalı. İstanbul'da kentsel dönüşümü zorlayan, ülkemizin hem nüfus hem de yerleşim yerlerinin yüzde 90'ından daha fazlasının deprem fayları üzerinde yaşıyor ve kurulmuş olmasıdır. İstanbul da bunu en çok yaşayan şehirlerden bir tanesi. İstanbul’da deprem riskinin azaltılması konusunda kentsel dönüşüm ihtiyacı bulunuyor. Bu konuda çok acelemiz var. Valilik olarak yaklaşık bin 200 civarında kamu binasını yeniledik. Ya yeniden yıkıp yaptık ya da güçlendirdik. Yine köprü, viyadük ve diğer altyapı tesislerini güçlendirdik." 


- "İstanbul'daki yapıları düzeltmemiz gerekiyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.


Engel tanımadan hizmete devam ettiklerini anlatan Topbaş, "İnsanın doğuştan var olan hakları vardır. Yaşam, inanç, barınma hakkı kutsaldır. Bunlara kimse müdahale edemez. Daha önce İstanbul'da düzenli bir planlama olsaydı bugün başka şeyler konuşacaktık. Ecdadımız yerleşimden önce temel ihtiyaçları merkeze koyardı. Külliye yapardı. Şehir bunun etrafında gelişirdi ancak 60 yıldan beri, şehirlerimiz yönetimlerinin yol göstermemesinden dolayı sadece başımızı sokacak yerler yapmışız. Diğer ihtiyaçlar unutulmuş. Bunları yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu. 


Topbaş, Türkiye’nin yeniden yapılandığını dile getirerek, "100- 150 yıl önce yapılan yapılar var. Depremden etkilenmiyor ancak dün yapılan yapılarda deprem tehlikesi var. Neden? Çünkü bunları adam gibi yapmadığımız, tekniğine uymadığımız için. Sıkıntılı yapılar yapmışız. Yerleşim yerlerini her şeyi bir kenara bırakıp, düzeltmemiz gerekiyor. Gaziosmanpaşa'da sadece yaptığımız yatırım 1,5 milyar. Beyazıt'tan itibaren tramvay yanlış bir proje ancak benden önce başlatılmıştı. Onun altından yeniden metro projesi yapıyoruz. Beyazıt'tan itibaren Arnavutköy'e 3. havalimanına giden bir metro gelecek." şeklinde konuştu.


- "Çevre dostu proje"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede riskli alan ilan edilen 430 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını anlattı.


Dünyanın hiçbir yerinde bu ölçekte bir dönüşüm projesi gerçekleştirilmediğini aktaran Usta, şunları kaydetti:


"Bu proje, Türkiye’nin master planı olan ilk kentsel dönüşüm projesidir. Şu anda 500 bin olan nüfusun 10 yıl sonra 750 bine çıkmasını öngörüyoruz ve hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz. Titizlikle yürüttüğümüz projelerin master planını, 5 binlik planını ve binlik planlarının hepsini 1,5 yıl gibi kısa bir süreçte tamamladık. Projeyle Türkiye’nin ilk uluslararası çevre dostu bina standartlarına göre (LEED kriterlerince) inşa edilmiş yeşil mahallesini kuruyoruz. Yıl sonuna kadar 4 ayrı bölgede hayata geçireceğimiz 10 bin konutu içeren büyük kentsel dönüşüm projeleri sayesinde modern yeni yaşam alanları oluşturacağız."


Konuşmaların ardından, protokol üyelerinin butona basmasıyla, projenin temeli atıldı.


AA


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


430 hektar riskli alan üzerine yapılan ‘We Haliç Gaziosmanpaşa Projesi’nin temeli atıldı. 140 milyon dolara mal olan proje tamamlandığında tarihi ilçenin yüzde 40’ı yenilenmiş olacak

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 430 hektarlık riskli alanla ilgili kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdı. Yaklaşık 58 bin 500 metrekarelik alana yapılan ve tamamlandığında ilçenin yüzde 40'ının yenileceği 'We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı. Yaklaşık 140 milyon dolara mal olacak projenin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı.


MASTER PLAN HAMLESİ

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 'We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'nin master planı olan ilk projesi olduğunu söyledi. Usta, "Biz master planları ile ilçenin 10 yıl sonrasını planlıyoruz. Şu anda 500 bin olan nüfusun 10 yıl sonra 750 bine çıkmasını öngörüyoruz ve hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz. 5 binlik ve binlik planlarının hepsini 1.5 yıl gibi kısa bir süreçte tamamladık. İddia ediyoruz ki, dönüşüm tamamlandığında Gaziosmanpaşa İstanbul'un en gelişmiş ilk 5 ilçesi arasında yerini alacak" diye konuştu. Belediye Başkanı Usta, yaklaşık 140 milyon dolar yatırım değerine sahip olan projenin Türkiye'de büyük yatırımların sürdüğüne ilişkin iyi bir örnek olduğunu da sözlerine ekledi.


49 İL DÖNÜŞÜYOR

Tören de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Bakan Özhaseki, "49 ilde, 1.5-2 milyon insanı ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışması var. Nerede tıkanıklık varsa onu çözmeye çalışıyoruz" dedi. 'We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çok iyi planlandığını aktaran Bakan Özhaseki, projenin isminin 'Bizim Haliç' olarak değiştirilmesi ricasında bulundu.


ASKERİ ARAZİLER YEŞİL ALAN OLACAK

Bakan Özhaseki, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından boşaltılan askeri alanlara ilişkin üç bakanlığın çalışma yaptığını söyledi. Özhaseki, "Milli Savunma Bakanlığı, askeri alanların bundan sonra nasıl devam edeceği konusunda, Maliye Bakanlığı ise milli emlak konusunda çalışıyor. Bizim bakanlığımız da askeri alanların ne olarak kullanılacağı ve nereye taşınacağı konusunda çalışma yapıyor" diye konuştu. Çalışmalar tamamlandığında üç bakanlığın bir araya geleceğini belirten Özhaseki, "Her bir tesisi nereye taşıyacağımıza, o tesisin ne olacağına karar vereceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda yeşil alan olarak değerlendirilmesi ve vatandaşın kullanımına açık olması ana temamız olacak" dedi.


Sabah


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


GAZİOSMAPA Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da desteğiyle ilçenin yüzde 40’ını yenileyecek olan kentsel dönüşüm projelerinden ilkinin temelini attı.


Ilgın İnşaat firmasının 140 milyon dolarlık yatırımla 58 bin 500 metrekarelik alanda inşa edeceği ‘We Haliç Gaziosmanpaşa’ projesinin temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Projenin adının değiştirilmesini isteyen, Özhaseki, ‘We Haliç Gaziosmanpaşa’ yerine projenin adının ‘Bizim Haliç Gaziosmanpaşa’ olabileceğini söyledi. Projeye itirazı olmadığını belirten Bakan Özhaseki, “Ben projenin ismine takıldım. ‘We’ diyebilirsiniz ama içeride kendi dilimizi kullanalım ‘Bizim Haliç’ olsun” uyarısında bulundu. Kentsel dönüşümde kimlikli binalar inşa edilmesi gerektiğini savununan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün Türkiye’de startını verdiği kentsel dönüşümle ilgili “İstediğimiz hızla gitmiyor ama sorunları çözmek ve hızlandırmak zorundayız” dedi. 30 milyon insanı ilgilendiren kentsel dönüşümün önemini vurgulayan Özhaseki, diğer partilerin belediye başkanlarına hitaben de, “Kim kentsel dönüşüme hizmet etmek, insanımızı mutlu etmek istiyorsa kapımız sonuna kadar açık” dedi.


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da desteğiyle ilçenin yüzde 40’ını yenileyecek olan kentsel dönüşüm projelerinden ilkinin temelini attı. Bakan Mehmet Özhaseki, 'We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi' temel atma töreninde konuştu.


Adı 'bizim haliç' olsun

Projeye itirazı olmadığını ancak projenin ismine takıldığını anlatan Özhaseki, isminin, 'Bizim Haliç' olması ricasında bulundu. Muhalif partili belediye başkanlarının, 'Kentsel dönüşüm yapacağız ama bize bakanlık izin vermez' gibi şeyler söylediğini hatırlatan Özhaseki, "Kim kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa kapımız açık.  Kim nerede iş yapmak istiyorsa, siyasi kimliğine bakmadan yardımcı olmaya hazırız. Yeter ki bu dönüşüm projeleri hızla ortaya konsun" dedi.


140 milyon $'lık proje

Yükleniciliğini Ilgın İnşaat'ın üstlendiği, toplam 58 bin 500 metrekarelik alanda yükselecek olan 140 milyon dolarlık 'We Haliç' projesi bölgedeki dönüşümün ilk ayağını oluşturuyor. Türkiye’nin master planı olan ilk dönüşüm projesi aynı zamanda Türkiye’nin ilk çevre dostu yeşil mahallesinin yükselmesini sağlayacak.


30 milyon kişiye ulaşmalıyız

Bugüne kadar birtakım tıkanıklıkların yaşandığını vurgulayan Bakan Özhaseki şöyle konuştu: "Şu anda 49 ilde, 1.5-2 milyon insanı ilgilendiren kentsel dönüşüm çalışması var. Yetmez. 15, 30 milyon insanımızı kentsel dönüşümle ayağa kaldırabilirsek, kendimizi başarılı sayacağız." 


Akşam 


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


Gaziosmanpaşa Belediyesi 430 hektarlık riskli alanla ilgili kentsel dönüşüm projelerini hızlandırdı. İlçenin yüzde 40’ını yenileyecek olan Gaziosmanpaşa Belediyesi yaklaşık 58 bin 500 metrekarelik alanda yükselecek We Haliç Gaziosmanpaşa projesinin temelini attı.

Türkiye’nin master planı olan ilk dönüşüm projesi aynı zamanda Türkiye’nin ilk çevre dostu yeşil mahallesinin yükselmesini sağlayacak.

140 milyon dolar yatırım değerine sahip projenin temel atma töreni 4 Ekim 2016 tarihinde gerçekleşti. 


Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın ev sahipliğindeki temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Türkiye için kentsel dönüşümün önemini ve gelinen noktayı değerlendirdi.

49 Vilayette Kentsel Dönüşüm Yapılıyor

Çok hızlı bir değişimin yaşandığı bir çağda olduğumuzu dile getiren Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde kentsel dönüşüme başlandığını dile getirdi.  Bakan Özhaseki “ Kentsel dönüşümde bir takım tıkanıklıklar yaşanmış, istediğimiz hızda gitmiyor. Bakanlık olarak görevimiz, bu tıkanıklıkları çözmek, hızlandırmak. 49 vilayette kentsel dönüşüm çalışması var. Yetmez. İnsanımızı kentsel dönüşüm projesiyle ayağa kaldırabilirsek, başarılı sayacağız kendimizi. Bakanlığa ilk geldiğimiz günden itibaren arkadaşlarla oturup planlama yaptık. Mevzi mevzi nerede tıkanmışsa projeye gidip çözmeye çalışıyoruz. Burada da emeğimiz var, helali hoş olsun. Bu kentsel dönüşümün ilk adımıydı, sene sonuna kadar daha da atacak inşallah. Baştan sona yenilenecek ve düzeltilecek” dedi.

Kapımız Dönüşüm Yapmak İsteyen Her Belediyeye Açık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, partisi ayrımı yapmaksızın tüm belediyelere kentsel dönüşüm çağrısında bulundu. Bakan Özhaseki “Kim kentsel dönüşüm yapmak istiyorsa, kim hizmet yapmak istiyorsa, kapımız sonuna kadar açık. Asla siyasi görüşüne bakmadan, partisine bakmadan yardımcı olmaya hazırız. Çünkü bu vatan toprakları üzerinde beraber yaşıyoruz.  Deprem olduğu zaman seni beni ayırmıyor” diye konuştu.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş da İstanbul’da süren kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında güncel bilgileri aktardı. 

Gaziosmanpaşa’dan 4 Metro İstasyonu Geçecek

Yenilenmiş şehirler, medeniyet, yaşam kalitesi, gençler için yaşam alanları oluşturmak üzere hareket ettiklerini anlatan Dr Kadir Topbaş, “Gaziosmanpaşa’da yaptığımız yatırım 1.5 milyar dolar. 4 metro istasyonu geçecek Gaziosmanpaşa’dan. Beşiktaş-Kabataş üzerinden geliyor Mahmutbey’e geçiyor. Bununla sizler denize erişebileceksiniz. Beyazıt’tan itibaren yine buradan geçmek üzere 3. Havalimanına ulaşabileceksiniz. Kaliteli, konforlu bir ulaşıma kavuşacaksınız. Başkalarının hayallerinin yetmeyeceği işler yapıyoruz” diye konuştu.

Dünyada Bu Ölçekte Yapılan En Büyük Kentsel Dönüşüm Projesi

Gaziosmanpaşa ilçesindeki büyük dönüşüm hamlesini başlatan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede riskli alan ilan edilen 430 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını belirtirken, dünyanın hiçbir yerinde bu ölçekte bir dönüşüm projesi gerçekleştirilmediğine işaret etti. 

Türkiye’nin Master Planı Olan İlk Kentsel Dönüşüm Projesi

We Haliç projesinin Türkiye’nin master planı olan ilk kentsel dönüşüm projesi olduğuna işaret eden Hasan Tahsin Usta, “Kentsel dönüşüm sadece bina yıkıp yerine yeni bina yapmak değildir. Kentleri geleceğe taşıyacak hamlelerin yapılmasıdır. Alt yapısı, yolu, sosyal alanları, okulu, camisi olan planlı yeni mahalleler kurmaktır. Bu çerçevede We Haliç Projesi Türkiye’nin master planı olan ilk kentsel dönüşüm projesidir. Biz master planları ile ilçenin 10 yıl sonrasını planlıyoruz. Şu anda 500 bin olan nüfusun 10 yıl sonra 750 bine çıkmasını öngörüyoruz ve hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz. Titizlikle yürüttüğümüz projelerin master planını, 5 binlik planını ve binlik planlarının hepsini 1,5 yıl gibi kısa bir süreçte tamamladık. İddia ediyoruz ki dönüşüm tamamlandığında Gaziosmanpaşa İstanbul’un en gelişmiş ilk 5 ilçesi arasında yerini alacak” dedi.

Türkiye’nin İlk Çevre Dostu Mahallesi Kuruluyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, We Haliç ile birlikte Türkiye’nin ilk uluslararası çevre dostu bina standartlarına göre (LEED kriterlerince) inşa edilmiş yeşil mahallesini de kuruyor. Hasan Tahsin Usta,  yılsonuna kadar 4 ayrı bölgede hayata geçirecekleri 10 bin konutu içeren büyük kentsel dönüşüm projeleri sayesinde modern yeni yaşam alanlarını oluşturacaklarını söyledi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Biz kentsel dönüşümü adaletli, şeffaf ve uzlaşma ekseninde yürütmeye çalışıyoruz. Bu projede de hak sahibi vatandaşların da uzlaşmasıyla mutlu sona ulaştık” dedi. Hasan Tahsin Usta, yaklaşık 140 Milyon dolar yatırım değerine sahip olan projenin Türkiye’de büyük yatırımların sürdüğüne ilişkin iyi bir örnek olduğunu da vurguladı.

Her Detayıyla Kentsel Dönüşümün Yıldızı Olacak

Tören sonrası basına değerlendirmelerde bulunan yüklenici firma Ilgın İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Yanmaz da deprem açısından riskli alan ilan edilen bir bölgede gelecek yüzyıllara taşınacak sağlıklı, kaliteli, yaşayanların kendisini güvende ve huzurlu hissedeceği bir yaşam alanının ortaya çıkmasına imza atmaktan duydukları gururu dile getirdi.  

Halil Yanmaz,  “Mimari detaylarından inşaat kalitesine, mahalle ruhundan uzlaşma kültürüne kadar her detayıyla İstanbul’da kentsel dönüşümün yıldızı olacak bir proje gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

Törenin ardından projede emeği geçen yetkililer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin öncülüğünde sembolik olarak butona hep birlikte butona basarak ilçenin geleceğini değiştirecek kentsel dönüşüm hamlesini başlattılar. 

24 bin 500 metrekare yeşil alana sahip olan ve inşaatına başlanan We Haliç Gaziosmanpaşa projesi ayrıca 65 derslikli okul, 200 kişilik yurt, 2 bin 500 kişilik camisi, park alanları ve konutları ile devasa bir mahalleyi ortaya çıkaracak.



Geri Dön