29 / 04 / 2024

Web-tapu sistemi hayata geçirildi!

Web-tapu sistemi hayata geçirildi!

Vatandaşların, tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden işlem başvurusu yapabilmesi için web-tapu sistemi hayata geçirildi...



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 bütçesi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Komisyonda yapılan sunumlarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019'daki çalışmaları ve yeni dönem hedefleri aktarıldı.

Parsellerin durumunu gösteren Mekansal Gayrimenkul Sistemi kuruldu. Bu sayede tapuda kayıtlı 57 milyon 852 bin 904 parselin sisteme entegrasyonu sağlandı.

Vatandaşların, tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden işlem başvurusu yapabilmesi için web-tapu sistemi hayata geçirildi.

QR kodlu yeni tapu senetleri ile vatandaşların QR kodunu telefonlarına okutarak taşınmazın ada, parsel ve harita bilgilerine erişimi sağlandı.

Tarafların farklı tapu müdürlüklerinde veya yurt dışında bulunmaları halinde işlem yapmaları mümkün hale getirildi. Yabancıların Türkiye'de yapacakları yatırımları teşvik etmek, yatırım kararlarını alırken doğru yatırıma yönlendirmek amacıyla 6 dilde hizmet verecek Yabancı Bilgi Portalı projesini başlatıldı.


Geri Dön