01 / 01 / 2025

Webit Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde başladı!

Webit Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde başladı!

Dijital teknoloji ve telekom sektör liderlerini aynı çatı altında toplayan, Anadolu Ajansı'nın ( AA ) altın medya sponsoru olduğu Webit Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı...



Kongrenin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Plamen Russev, açılışta yaptığı konuşmada, Webit kongresine katılanların beklentilerini karşılama doğrultusunda yoğun çaba harcadıklarını belirterek bu doğrultuda binlerce eposta atıldığını ve saatlerce yolculuk yaptığını söyledi. 


İstanbul'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Russev, "Bu muhteşem şehrin Webit Kongresi'ne ev sahipliği yapması bizim fikrimizdi ve siz tabii ki buraya hayallerinizi ve işinizi büyütmek için geliyosunuz" dedi. 


İstanbul'un jeopolitik konumunun önemine dikkati çeken Russev, kentin küresel dijital teknoloji ve telekom sektörlerinin geleceğini tartışma açısından çok iyi bir seçim olduğunu kaydetti.


5'incisi düzenlenen ve rekor sayıda başvuru yapılan kongreye başvuruda bulunanlar arasında 103 ülkenin dijital teknoloji ve telekomünikasyon devlerinden çok sayıda üst düzey yönetici de yer alıyor. Kongre, 8 binden fazla katılımcı, 250 konuşmacı, 6 önemli etkinlik ve ticaret fuarına ev sahipliği yapıyor.


Kongrede bugün düzenlenecek "Digital Marketing and Innovation" konferansının "How to drive engagement through content" başlıklı oturumuna,  AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu da konuşmacı olarak katılacak.


Yandex, IBM, Google, Facebook, Spotify, Aol, Unilever'den açılış konuşmaları, OMD, Vivaki, MediaCom, Acer, Nokia, Lenovo, MasterCard'dan sohbetler, BBC, TechCrunch, Mashable, Mediabrands, Havas, PayPal, Gemius, Qualcomm ile tartışma panelleri, Blackberry, IBM, PayPal ile uygulama geliştiricileri çalıştayı ve daha birçok yaratıcı reklamcılık, pazarlama ve teknoloji gösterilerinin hepsi 2 gün boyunca kongrede yer alacak.


Kongre kapsamında, "Dijital Pazarlama ve İnovasyon Konferansı, Geleceğin Liderleri Konferansı, Telco Zirvesi, eTicaret Konferansı, eTicaret Konferansı" gibi oturumlar gerçekleştirilecek.


Dijital Pazarlama ve İnovasyon Konferansı'nda markaların toplumsal ayak izi, mobil devri gibi konular ele alınacak. Geleceğin Liderleri Konferansı'nda ise başarı faktörleri ve iş geliştirme, stratejiler, taktikler, parasallaşma gibi konular işlenecek.


Sadece davetlilerin katılacağı Telco Zirvesi'nde ise telco endüstrisinin geleceği ve akıllı ve bağlantılı şehirler konuları yer alırken, E-Ticaret konferanslarında da bireyselleştirme ve alışveriş stratejileri, tüketici tecrübeleri gibi konular katılımcılarla paylaşılacak.


Kongre'ye ilişkin detaylı bilgiye "www.webitcongress.com" adresinden ulaşılabiliyor.


BTK Başkanı Acarer


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu  (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, kongrede yaptığı konuşmada, siber güvenlik konusunun çok önemli olduğunu belirterek, "Sanal güvenliğe ilişkin kaygılar, bilgi teknolojisinin gelişimi için büyük tehlike oluşturuyor" dedi.


Acarer, siber güvenlik ve internet kullanıcılarının gizliliği konularının çok önemli olduğunu, sanal güvenliğe ilişkin kaygıların bilgi teknolojisinin gelişimi için büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.


4G'nin bağlanabilirliğinin günlük hayata entegre olmasının gerekliliğini vurgulayan Acarer, 4G'nin yayılacağını, ancak yüksek maliyeti nedeniyle ortak bir altyapı geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. 


Bilişim teknolojilerinin, kamu ve özel sektör iş süreçlerinin pratikleşmesi ve topluma yararlı hale gelmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Acarer, "Yapısal reformların hayata geçirilmesi konusunda bütün paydaşların etkin katılımıyla gerçekleşecek bir mutabakat zeminine ihtiyaç var. Özellikle kamu ve özel sektör iş birliği burada en fazla aranması gereken özelliktir" ifadelerini kullandı.


Siber güvenlik konusunda değerlendirmelerde bulunan Acarer, "Dünyada çok fazla data üretiliyor. Gerek iş süreçlerinde gerek kamu hizmetlerinin sunumunda gerekse bireysel kullanıcılar tarafından... Durum böyleyken art niyetli kişilere fırsat vermemek adına etkin işbirliği hayati önemdedir" diye konuştu.


Yandex Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Yalçındağ da geçmiş yıllarda insanların dijital ekosistemde "pasif izleyiciler" konumunda olmasına ramen bunun son yıllarda değiştiğini söyledi. İnsanların dijital ekosistemin aktif yaratıcıları olduğunu aktaran Yalçındağ, "İnsanlar gerçekten güçlü. Bizi motive etmeleri için her güce sahipler. Dijital dünyayı yönetenler de insanlar" değerlendirmesinde bulundu.


Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz ise dijital ve cep telefonunun bireysel bankacılık için destekleyici veya alternatif etmen olmaktan çıktığını ve ana etmen konumunda olduğunu söyledi.


İnternet Reklam Bürosu (IAB Erurope) Başkan Yardımcısı Stephanie Hospital da Webit Kongresi'nin Türkiye'nin dijital ekonomiyi hızlandırması ve güçlendirmesi açısından iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.


AA


Geri Dön