27 / 04 / 2024

WILO SE, Türkiye'de yapı yatırımı yapacak!

WILO SE, Türkiye'de yapı yatırımı yapacak!

Alman pompa devi WILO SE, ülke ve bölgedeki iş potansiyeline bağlı olarak Türkiye'de 10 milyon dolarlık yapı yatırımı yapacak



WILO, Türkiye'deki satış, servis ve eğitim merkezine de sahip olacak "çevreci" üretim tesisinde, hidrofor sistemleri, kontrol panoları ve müşteriye/pazara özgü sistem uygulamaları gerçekleştirecek.

WILO Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın da Orhanlı/Tuzla'da 10 dönümlük arazide kurulacak yönetim ve üretim tesisi için bütçelenen yatırım maliyetinin 10 milyon dolar olduğunu belirterek, yeni yatırım ile mevcut kapasitede yüzde 35-40 civarında artış sağlanacağını kaydetti. Yalçın, yatırım kararının 2008 yılının başında alındığını, 2008 yılı Ağustos ayında araziyi satın aldıklarını dile getirerek, tesisin bu yıl içinde temelinin atılacağını ve 2010'un üçüncü çeyreğinde faaliyete başlayacağını belirtti.

Yatırımın Türkiye pazarı için doğrudan, bölge için dolaylı katkı sağlayacağına işaret eden Yalçın, Türkiye'den müteahhitlerin bölgede çok aktif olduğunu, projelerinde WILO ürünleri kullanabileceklerini söyledi. Yalçın, tesisin, grubun Türkiye'ye yaptığı "ilk" büyük yatırım olduğunu aktararak, "Bundan sonra fabrika düşünülebilir. Büyüme planı her zaman var. Bu onun göstergesi olarak algılanabilir" dedi.
Vatan

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Alman Wilo, arıtmaya 10 milyon dolar yatıracak

Alman Wilo, Türkiye'de su arıtma altyapısı ihtiyacının doğurduğu potansiyeli gördü. Firma, Türkiye'ye 10 milyon dolar yatırmaya karar verdi

Alman pompa firması WILO SE, ülke ve bölgedeki iş potansiyeline bağlı olarak Türkiye'de 10 milyon dolarlık yapı yatırımı yapacak. Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'un stadının su ve atıksu arıtma pompa sistemi modernizasyonunu da yapan WILO, Türkiye'deki satış, servis ve eğitim merkezine de sahip olacak `çevreci' üretim tesisinde, hidrofor sistemleri, kontrol panoları ve müşteriye/pazara özgü sistem uygulamaları gerçekleştirecek.

Dünyada 6 bin civarında çalışanı olan, 2008 yılında 1 milyar avroya yakın ciro elde eden, 3'ü Almanya'da olmak üzere 15 üretim üssü ve 70'ten fazla ülkede yerleşik satış firmalarıyla etkinliklerini yürüten WILO, Türkiye'de 60 çalışan, 30 satış bayisi ve 75 teknik servisle hizmet faaliyet gösteriyor. Türkiye'de pazar lideri konumunda bulunan WILO Türkiye, 35 milyon avroluk ciroya ulaştı.

WILO SE Başkan Yardımcısı Thomas Kubbe, 135 yıllık geçmişe sahip firmanın faaliyet alanlarını, kalorifer ısıtma, soğutma, su ve atık su sistemleri, mikro bahçe sulama sistemleri, kamusal arıtma sistemlerine pompa üretimi olarak tanımlarken, uluslararası şirket grubu olduklarını kaydetti.

Kubbe, Türkiye'de yapılan araştırmalara göre, atık su arıtmasının yüzde 80'inin, eski teknolojiye dayalı olduğunu, bunun modernize edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu dev bir potansiyel. Olanak sağlandıkça bu durum düzelecek" dedi. Kubbe, Türkiye'ye yapılacak yatırım konusunda gecikme olmadığını belirterek, Rusya ve Ukrayna gibi bazı ülkelerde yatırımları durağan pozisyona getirdiklerini de söyledi. Kubbe, Türkiye'nin hammadde temini açısından önemli pazar olduğunu ve Türkiye'den yılda 15 milyon dolarlık alım yaptıklarını bildirdi. WILO Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın da, Tuzla'da 10 dönümlük arazide kurulacak yönetim ve üretim tesisi için bütçelenen yatırım maliyetinin 10 milyon dolar olduğunu belirten Yalçın, yatırım ile mevcut kapasitede yüzde 35-40 civarında artış olacağını bildirdi.
Radikal


Geri Dön