06 / 05 / 2024

Wilo Suya Yön Verenler fotoğraf sergisi açıldı!

Wilo Suya Yön Verenler fotoğraf sergisi açıldı!

Wilo’nun düzenlediği 3. Ulusal Fotoğraf Yarışma’na katılan eserlerin yer aldığı “Su, Dünyanın Her Karesinde – Suya Yön Verenler” fotoğraf sergisi, İFSAK’ın Beyoğlu’ndaki sergi salonunda açıldı.



Suyun izinden giden objektiflerin yakaladığı eşsiz fotoğrafların yer aldığı sergi 21 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek. 

Pompa ve pompa sistemleri sektörünün lider ve çevreci kuruluşu Wilo’nun düzenlediği “Wilo 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması”nda dereceye girerek ödüllendirilen ve yarışmaya katılan fotoğrafların yer aldığı “Su, Dünyanın Her Karesinde – Suya Yön Verenler” sergisi, İFSAK’ın Beyoğlu’ndaki sergi salonunda açıldı.


Wilo tarafından düzenlenen ve fotoğraf dünyasında heyecan yaratan yarışmalardan biri haline gelen “Wilo Ulusal Fotoğraf Yarışması”, hayatın kaynağı olan suya ve dünyada azalan su kaynaklarının verimli kullanılmasına dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor.


Sergi açılışı ile birlikte Wilo 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, İFSAK sergi salonunda 1 Kasım 2014 cumartesi günü yapılan bir törenle takdim edildi. Jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmada birinci olan Cihan Karaca (Aydın) 3.000 TL, ikinci olan Nurten Öztürk (İstanbul) 2.000 TL, üçüncü olan Hayrullah Germeç (Çorum) ise 1.000 TL para ödülü kazandı. 


Yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerini, Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın ve jüri üyeleri takdim etti. Wilo Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın tören sırasında yaptığı konuşmada; “Sergide gördüğümüz eserler, günlük yaşantımızda fark etmediğimiz su ile ilgili dikkat çekici detayları gözler önüne seriyor. Bu fotoğraflar adeta suyun önemini anlatmak için uzun konuşmalara gerek olmadığını kanıtlıyor. Suyun insanoğlu için anlamı, sade ve yalın bir şekilde tek bir kare ile özetlenebiliyor. Yaşamın vazgeçilmezi olan suyun verimli kullanılması ve temiz kalmasına dikkat çekmek için başlattığımız fotoğraf yarışmanın geldiği bu nokta, bizler için olduğu kadar fotoğraf sanatı ile ilgilenenler için de gurur verici” dedi.


“Su, Dünyanın Her Karesinde – Suya Yön Verenler” konulu yarışmaya, 348 fotoğrafçı, 1.258 eserle katıldı. Fotoğraf Sanatçısı Ali Rıza Akalın,  Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar (EFIAP), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Fotoğraf Bölümü’nden Nadir Ede,  İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Turaç ve Wilo Türkiye Pazarlama Müdürü Melis Öner’den oluşan jüri, birbirinden başarılı eserler arasından titizlikle yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye girenleri belirledi.

“Wilo 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması”nda yer alan, suya yön veren anların kaydedildiği birbirinden etkileyici 26 fotoğraf karesinden oluşan sergi, 21 Kasım tarihine kadar İFSAK’ın Beyoğlu’ndaki sergi salonunda fotoğraf tutkunlarının ziyaretine açık olacak. 




Geri Dön