02 / 05 / 2024

Y ve Y GYO Genel Kurulu'nda hangi kararlar alındı

Y ve Y GYO Genel Kurulu'nda hangi kararlar alındı

Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 17 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında alınan kararları ve görüşülen konuları açıkladı



ALINAN KARARLAR / GÖRÜşžÜLEN KONULAR:

MADDE 1 : Toplantı divan başkanlığı için Işık Gökkaya oy toplama memurluğu için Birol şžeflek, katiplik için Aslı çağlayan Pekiyi aday gösterildi ve ittifakla seçilmelerine karar verildi. Toplantı tutanağının imzalanması için divan heyetine yetki verilmesine ittifakla karar verildi.

MADDE 2 : 2010 yılı yönetim kurulu faaliyet raporu, murakıp raporu, ve bağımsız dış denetim kuruluşu Engin Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebecilik Mali Müşavirlik A.şž.'nin denetim raporları okundu ve müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda, ittifakla kabul edildi.

MADDE 3 : 2010 yılı bilançosu ve kar/zarar hesabı okundu.Geçmiş yıl zararları ve 2010 yılı zararı hakkında yönetim kurulu teklifinin görüşülmesi neticesinde;

2010 yılı faaliyetleri sonucu oluşan zarar sebebiyle kar dağıtımı yapılamayacağına,   3.104.471,16 TL olan 2010 yılı mali zararının geçmiş yıl zararları hesabında bırakılmasına, ittifakla karar verildi.

MADDE 4 : Yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ayrı ayrı ittifakla ibra edildi. Yönetim Kurulu kendi ibralarında oy kullanmadı.

MADDE 5 : şžirketin yönetim kurulu üyeliklerine, 1 yıl süreyle görev yapmak üzere ;
çekmeköy Merkez Mah. çavuşbaşı Cad. Turcan Sok. D:15 Park Konaklar adresinde mukim, *********** T.C. Kimlik No'lu Işık Gökkaya,
Ataköy 2.5.6. Kısım Mah. 19. Mayıs Cad. No:A 8. Blok adresinde mukim, *********** T.C. Kimlik No'lu Adnan Başkır,
İstanbul ili Beylikdüzü İlçesi Cumhuriyet Mah. Bizimkent B-1/01 Blok D:10 adresinde ikamet eden, *********** T.C. Kimlik No'lu Günay Yavaş,
Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Tic. A.şž'yi temsilen, Tarabya Mah. Kasımpatı Sok. No:19 Sarıyer İstanbul adresinde mukim, *********** T.C. Kimlik No'lu Kamil Engin Yeşil
İstanbul ili Beşiktaş ilçesi Akat Mahallesi Melodi Sok. İ.T.Ü. Konutları No:0-B, D:5 adresinde mukim, *********** T.C. Kimlik No'lu Derin Orhon,
çekmeköy Merkez Mah. çavuşbaşı Cad. Turcan Sok. D:5 Park Konaklar adresinde mukim, *********** T.C. Kimlik No'lu   Hasan Fehim Üçışık,
Erenköy Mahallesi çözenç Sok. Arzu Apt. No:12/11 adresinde mukim, 1169518474ç T.C. Kimlik No'lu   Mehmet Uğurlu'nun seçilmelerine ve bu sürenin sonunda herhangi bir nedenle Genel Kurul'un gecikmesi halinde Genel Kurul toplanıp yeni üyelerinin seçimine kadar mevcut üyelerin görev ve yetkilerinin devamına ittifakla karar verildi.

MADDE 6 : şžirketin denetim kurulu üyeliklerine, 1 yıl süreyle görev yapmak üzere ;
Hamidiye Mah. şžener Sok. çakmak Sitesi D Blok D:11 çekmeköy- İstanbul adresinde mukim,
*********** T.C. Kimlik No'lu Erkan Demir,
Cami Caddesi Bengisu Evleri A1 Blok:7 Aşağıdudullu- Ümraniye adresinde mukim, *********** T.C. Kimlik No'lu Önder Yüksel'in seçilmesine ittifakla karar verildi.

MADDE 7 : Yönetim kurulu üyelerine huzur hakkı olarak aylık Brüt 1.350,00 TL, denetim kurulu üyeliklerine bu görevleri için yıllık Brüt 2.650,00 TL ücret ödenmesine ittifakla karar verildi.

MADDE 8 : Yönetim Kurulu tarafından bir yıl süre ile bağımsız dış denetim için seçilen   Engin Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebecilik Mali Müşavirlik A.şž., Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Sermaye Piyasası Bağımsız Dış Denetleme hakkında yönetmelik uyarınca     Genel Kurul'un onayına sunuldu ve uygunluğuna ittifakla karar verildi.

MADDE 9 : şžirket Ana Sözleşmesinin 2. (Unvan) ve 4.( şžirketin Merkez ve şžubeleri) maddelerinin   tadilinin görüşülmesi neticesinde; Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.03.2011 ve B.02.1.SPK.0.15/325-07-213-2426 sayılı izin yazısı ve Sanayi Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Müdürlüğü'nün 11.03.2011 tarih ve 1521 sayılı izin yazısı doğrultusunda maddelerin ekte yer alan şekilde değiştirilmelerine ittifakla karar verildi.
MADDE 10 : Yönetim Kurulu'nca hazırlanan 'şžirket Paylarının Geri Alım Programı'nın ve program çerçevesinde geri alım yapılabilmesi için Yönetim Kurulu'na yetki verilmesinin görüşüldü, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.09.2009 tarih 27/748sayılı ilke kararında belirtilen şartların henüz oluşmamış olması sebebiyle   ittifakla reddedildi.

MADDE 11 : Bilgilendirme Politikasında yapılan değişiklikler hakkında Genel Kurul bilgilendirildi, değişiklikler ittifakla kabul edildi.  

MADDE 12 : Dilekler bölümünde başka söz alan olmadığından toplantıya komiser tarafından son verildi.


Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž.
Esas Sözleşme Tadil Metni


Eski şžekli:
UNVAN
Madde   2.
şžirketin ünvanı 'Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim şžirketi'dir. (Bundan böyle işbu mukavele metninde kısaca 'şžİRKET' diye anılacaktır.)

Yeni şžekli:
UNVAN
Madde   2.
şžirketin ünvanı 'Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim şžirketi'dir. (Bundan böyle işbu mukavele metninde kısaca 'şžİRKET' diye anılacaktır.)


Eski şžekli
şžİRKETİN MERKEZ ve şžUBELERİ
Madde   4.
şžirketin merkezi İstanbul ili Kadıköy ilçesindedir. Adresi şžaşmaz Plaza Kat:12 Daire:25 Kozyatağı- Kadıköy/İSTANBUL'dur. Adres değişikliğinde yeni adres, Ticaret Sicil Memurluğu'na tescil ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan ettirilir ve ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu'na bildirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şžirket'e yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır. şžirket, Türk Ticaret Kanunu hükümleri dairesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na bilgi vermek şartı ile şube ve temsilcilik açabilir.


Yeni şžekli:
şžİRKETİN MERKEZ ve şžUBELERİ
Madde   4.
şžirketin merkezi İstanbul ili Zeytinburnu ilçesindedir. Adresi Yılanlı Ayazma Yolu No 15/12 Yeşil Plaza, Topkapı İstanbul 'dur. Adres değişikliğinde yeni adres, Ticaret Sicil Memurluğu'na tescil ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan ettirilir ve ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Sermaye Piyasası Kurulu'na bildirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şžirket'e yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır. şžirket, Türk Ticaret Kanunu hükümleri dairesinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na bilgi vermek şartı ile şube ve temsilcilik açabilir.
 


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com


Geri Dön