Kira

Yabancı konut sahipleri Türklere ev kiralamıyor: Evi kiralayan yabancılar 10 bin TL daha ucuza oturuyor!

Kiralık konut piyasasında anlaşmazlıklar ve barınma sorunu devam ederken, şimdi de yabancıların Türklere ev kiralamadığı gündeme geldi. İşte o paylaşım... 

Pandemiyle beraber başlayan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon yükselişi, konut piyasasını da derinden etkiledi. Kira bedelleri ve satılık konut fiyatları resmen uçuşa geçti. 

Haziran 2022'de ise kiralara yüzde 25 zam sınırlaması getirildi. Bu uygulama konut piyasasında yaşanan anlaşmazlıkların katlanmasına neden oldu. Birçok ev sahibi, kiracılarının neredeyse bedavaya oturduğunu belirterek mahkemelerin yolunu tuttu. 

Bu gelişmelerin ardından ev sahipleri, kiraya verecekleri evler için 'memurluk şartı, tahliye taahhütnamesi imzalatma' gibi işlemler yapmaya başladı. Kiralık konut piyasasında anlaşmazlıklar devam ederken, şimdi de yabancıların Türklere ev kiralamadığı gündeme geldi.  

Aykırı isimli platform, https://x.com/aykiricomtr X sosyal medya hesabından kiralık ev arayan bir kadının paylaştığı videoya ver yerdi. 

Kiralık ev arayan kadın, bulduğu evin İranlı sahibinin Türklere konut kiralamadığına dikkat çekti ve "Hem Türk olduğum için evi tutamıyorum hem de benden 10 bin TL daha az ödüyorlar" ifadelerini kullandı. 

Peki vatandaşlar, kiracılar ve ev sahipleri Türklere ev kiralanmaması ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Konut yatırımında kaybetmek de var. Tapuda kilitlenip kalmayın!

Ziraat Bankası faizleri düşürdü, Vakıfbank konut kredisi faizi ne kadar oldu? 2 milyon TL konut kredisinde müjde!

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tek başına bu sebep bile tahliye için yeterli oluyor!

'2.79 konut kredisi faizi ucuz' diyenler için ünlü iktisatçı hesapladı! Kredi ile ev almak isteyenler hemen baksın!