29 / 04 / 2024

Yabancı turistler Ramazan'da turizmi canlandırdı!

Yabancı turistler Ramazan'da turizmi canlandırdı!

Müslümanların, günlerini oruç tutarak geçirdiği Ramazan ayında, Türki cumhuriyetler ve İran'dan Türkiye'ye daha fazla turist gelirken, kutsal emanetlere ev sahipliği yapan İstanbul, turistlerin en fazla tercih ettiği iller arasında yer aldı.



Müslümanların, günlerini oruç tutarak geçirdiği ramazan ayında, Türki cumhuriyetler ve İran'dan Türkiye'ye gelen turist sayısında artış yaşanıyor.


Bir turizm firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Erkunt Öner, ramazan ayındaki seyahat tercihlerine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Özellikle bu dönem için İran ve Türki cumhuriyetlerden ülkemize gelen turist sayısında dikkate değer bir artış kaydediliyor" dedi.


Ramazan ayının manevi ikliminde, turistlerin en çok tercih ettiği yerler arasında kutsal emanetlere ev sahipliği yapan İstanbul'un öne çıktığını belirten Öner, Topkapı Sarayı Müzesi, Eyüp Sultan Cami ile Hırka-i Şerif Camisi'ne turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.


Bu dönemde İstanbul'un yanı sıra Kuşadası ile Antalya'nın da turistlerce talep gördüğünü dile getiren Öner, bu ayı evlerinde ibadetle geçirme eğiliminde olan Arapların ise Türkiye'yi daha az ziyaret ettiğini anlattı.


-Yerli turist ramazanda yurt dışını tercih ediyor


Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar ise ramazanın ruhunu daha iyi yaşamak isteyenlerin, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin inanç merkezlerini ziyaret ettiğini söyledi.


Yerli turistin ise Ramazan'da yurt dışına daha çok talepte bulunduğunu söyleyen Özkar, "Oruç ibadeti nedeniyle kendi ülkesinde tatil yapmaktan rahatsızlık duyan, hizmet alacağı personelin oruç tutmasından dolayı yeme-içme pozisyonunda olmak istemeyen önemli bir kesim var. Misafirlerimizle yaptığımız görüşmelerde bu konu sıkça konuşuluyor" ifadesini kullandı.


Özkar, yurt dışı turu satın alanların ise başta İtalya olmak üzere Orta Avrupa ve Balkanlar'ı seçtiğine değinerek, "Balkanlara giden seyahatsever, Saraybosna'da Mostar'da veya Üsküp'te atalarımızdan miras kalan eserleri gezerek, sahur ve iftar yaparak, hem inançlarını yaşayıp hem de otantik bir ortamda seyahat etmenin büyüsüne kapılıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.


-Tatilci, Kurban Bayramı'nı daha çok tercih ediyor


Önceki yıllarla kıyaslandığında, son iki yılda Ramazan Bayramı'ndan ziyade yoğunluğun Kurban Bayramı için gerçekleştiğini söyleyen Özkar, bunun en temel sebebi olarak ailelerin, okulların kapanmasıyla yazlıklarına, memleketlerine veya tatile gitmesini gösterdi.


Özkar, "Yaz ayının içinde yer alan Ramazan Bayramı, henüz seyahat etmiş aileler için çok yakın bir tarih olduğundan, sonbahar dönemine denk gelen Kurban Bayramı'nı seyahat için daha ideal buluyorlar. Öte yandan iki seyahatin arasına 3-4 ay koyarak aile bütçesi açısından tasarruf yapmayı planlıyorlar" diye konuştu. 


AA


Geri Dön