19 / 11 / 2024

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!

İnşaat sektörüne cansuyu olacak yabancıya vatandaşlık düzenlemesi uygulamaya girdi. Türkiye’de 1 milyon dolarlık ev alan, 2 milyon dolarlık yatırım yapan, 3 milyon dolarlık hesap açanlar vatandaş olacak.




İnşaat sektörünün dört gözle beklediği ev alan yabancıya vatandaşlık yönetmeliği, dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İnşaat sektöründe büyük bir heyecan yaratan yönetmeliğin sektöre kısa vadede ivme kazandırması bekleniyor. Özellikle Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri'nden gelen yoğun alım taleplerinin bu düzenlemeyle birlikte hayata geçmesi hedefleniyor. Türkiye İngiltere, Amerika, İspanya, Macaristan gibi birçok ülkede olduğu gibi yatırım yapan, gayrimenkul alan, istihdam yaratan yabancılara vatandaşlık verecek. Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda yapılan değişiklikle 2 milyon dolarlık yatırım yapan, en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan ve 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılar Türk vatandaşı olabilecek. Bu haktan 100 kişilik istihdam yaratan da yararlanacak. Geçmişte yaptığı yatırımla en az 100 kişiye istihdam yarattığını belgeleyen yatırımcılar da bu haktan yararlanacak.


AİLELERİ DE KAPSIYOR

Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belge ve işlemler maddesinde yapılan değişiklik aileleri de kapsıyor. Düzenlemeye göre ev alanın ailesi de bu haktan faydalanacak. Ancak alınan evin tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi konulacak. Satın alma işlemleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, en az 100 kişilik istihdam yaratıldığı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca belirlenecek. En az 3 milyon dolar tutarındaki mevduatı 3 yıl tutma şartı ile Türkiye'deki bankalara yatırdığı da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca tespit edilecek. Devlet borçlanma araçlarını 3 yıl tuttuğu Hazine tarafından belirlenen yabancılar da bu haktan yararlanacak. Parasal değerlerin belirlenmesinde, tespit tarihindeki Merkez Bankası'nın efektif satış kuru esas alınacak.


Ağaoğlu Şirketler Grubu Bşk. Ali Ağaoğlu


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


Dilimizde tüy bitti

Yatırım yapan yabancıya vatandaşlık verilmesi gerektiğini söylemekten dilimizde tüy bitti. Konut piyasasını olumlu etkileyeceğinden şüphemiz yok. Özellikle döviz sorunu yaşadığımız bu dönemde böyle bir yasa çıkarılması çok iyi oldu. Türkiye'de yabancıya yapılan 5 milyar dolarlık satışın 2 milyarını biz gerçekleştirdik. Durumu yabancılara anlatmak için yoğun mesai harcıyoruz.


KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


Adım coşkuya çevrilmeli

1 milyon dolarlık ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi başlangıç açısından önemli bir adım. Bu rakamın aşağılara çekilmesi sektöre cansuyu olur. 100 ila 500 bin dolara satılan konut, pazarın yüzde 30'unu oluşturuyor. Bu pazarı hareketlendirmek için oturum izninin verilmesi gerekiyor. Yüzde 3'lük konut pazarının ivmelendirilmesi önemli bir gelişme. Bu gelişmeyi coşkuya çevirmek lazım.


Sur Yapı Yön. Kur. Başkanı Altan Elmas


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


TC vatandaşlığı ucuz değil

Söz konusu yönetmeliğin, gayrimenkul başta olmak üzere birçok sektör adına çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Neticede TC vatandaşlığı ucuza gitmemeli. Ancak konut piyasasının hareketlenmesi için 5 yıl ve üzeri oturma izninin verilmesi gerekli. Bunun için de 100 bin dolarlık bir kriter konulabilir. Gayrimenkul sektörünün buna daha çok ihtiyacı var. Bu tutarın zamanla daha da aşağıya çekilmesi, çok daha geniş bir hedef kitlenin ülkemize ilgi göstermesine zemin hazırlayacaktır.


Dap Yapı Yön. Kur. Başkanı Ziya Yılmaz


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


Büyük bir kazanç olacak

Yabancıya vatandaşlık verilmesi 5-6 yıldır dile getirdiğimiz bir konuydu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ancak 1 milyon dolar biraz yüksek bir rakam. 500 bin dolar olabilirdi. Uzun vadede çok ciddi yatırım çekileceğine inanıyorum. Özellikle Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Alman, İngiliz ve Ruslar ikinci vatandaşlık fırsatı yakalayacak. Gelişmiş ülkeler bunu yıllardır yapıyor. Bu sektör için büyük bir kazanç olacak.


Nef İcra Kur. Başkanı Erden Timur


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


Bu adıma ihtiyaç vardı

Bu yönetmelik sektöre son derece pozitif katkı sunar. 2016'da yabancılara konut satışındaki azalış söz konusuydu. Bu alanda bir canlılığa ihtiyaç vardı. Hükümetin bu adımı sektöre cansuyu olacaktır.


Demir İnşaat YKB Hamit Demir


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


Uzun süredir bekliyorduk

Sektörümüze yatırım yapan yabancıların vatandaşlık hakından mahrum kalmaları, bize eksi olarak yansıyordu. Bu değişiklik, uzun zamandır beklediğimiz bir gelişmeydi. Hem sektörümüze hem de ekonomimize katma değer sağlayacak bir değişiklikle karşı karışıyayız.


Özyurtlar İnşaat YKB Tamer Özyurt


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


İvme kazandıracak

En az üç yıl süreyle satılmama şartı koyarak, ülke ekonomisine katkı sağlayacak bu kanunu destekliyoruz. Uzun zamandır dile getirdiğimiz bu konunun nihayet karşılık bulması zor günlerden geçen ülke ekonomisine ivme kazandıracak.


Özak GYO YKB Ahmet Akbalık


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


Oturma izni çok önemli

1 milyon dolar, bugünün koşullarında oldukça yüksek bir tutar. Ülkemizden 300 bin dolarlık gayrimenkul alan bir yabancı yatırımcıya önce oturma izni, ardından sıkı bir takip ve iyi bir misafir olarak faaliyet göstermesinden sonra, beşinci yılın sonunda da vatandaşlık verilebilir.


Kuzu Grup YKÜ Özen Kuzu


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


Satışlar 50 bini aşacak

Bu yönetmelik, küresel ekonominin pek canlı olmadığı bu günlerde ülke ekonomisine ciddi para akışı sağlayacaktır. Türkiye'nin cari açığı başta olmak üzere büyük bir ekonomik güce ulaşmada da ciddi katkı sunacak olan yönetmelikle yabancıya satılan konut sayısı yıllık 50 binlere çıkabilir.


Fuzul Grup YKÜ Faruk Akbal


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!


Piyasayı olumlu etkiler

Karar yabancıya konut satışını olumlu yönde etkiler. Özellikle de yatırım piyasasını olumlu etkiler. Ortadoğu'da mevcut savaş koşullarında yaşamak istemeyen ve kararsızlık yaşayan yabancı yatırımcı bu karar sonrasında yatırım sürecini hızlandırır.


 Artaş YKB. Süleyman Çetinsaya


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!

Ekonomiye kazandıracak

Birçok ülkede uygulanan bu çalışmanın Türkiye'ye kısa sürede olumlu sonuçlar getireceği kanaatindeyim. Uygulamanın sektöre kazandıracağı hareketlilikten öte yeni sermayenin ülkeye girişine katkı sağlayacak. Yabancıların daha rahat faaliyet gösterebilmeleri açısından da önem taşıyor.


İNDER Bşk. Nazmi Durbakayım


Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!

Müktesep hak verilsin

Yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesinde atılan en somut adımlardan biri oldu. Birçok gelişmiş ülkede bunun örnekleri var. Bu gelişme döviz girişine de katkı sağlayacak. Yabancı yatırımcı 'müktesep hak'kının da garanti altına alınmasını istiyor.


İspanya

160 bin euroluk gayrimenkul satın alan yabancılar oturum izni alıyor.


Portekiz

500 bin euroluk gayrimenkul alana ikâmet hakkı, 1 milyon euro yatırım yapana ise vatandaşlık veriliyor.


ABD

1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya 500 bin dolar yatırım yapan girişimcilere süresiz oturum, 5 yıldan sonra da vatandaşlık hakkı veriliyor.


Kanada

400 bin dolar yatırım yapıp bankada 800 bin dolar parası olanlara oturum, sonrasında vatandaşlık hakkı veriliyor.


İrlanda

400 bin euroluk bir mülk alana oturum izni veriyor. 500 bin euroluk yatırım yapanlar, hükümetin belirlediği tarihte vatandaş olabiliyor.


Yunanistan

250 bin euroluk gayrimenkul alımlarında beş yıl oturum izni veriliyor. Her beş yılda bir yenileniyor.


İngiltere

Beş yıl süreyle İngiltere topraklarında 1 milyon sterlin tutarında yatırım yapanlar vatandaşlık hakkı kazanıyor.


Macaristan

300 bin euroluk tahvil alımı ile ömür boyu oturma izni alınabiliyor. Yedi yıl içinde vatandaşlık başvurusu fırsatı veriliyor.



Sabah / Seda Tabak 


Haber Dünya'da şöyle yer aldı


Yapılan yönetmelik değişikliği ile 2 milyon dolar yatırım yapan ve 1 milyon dolarlık gayrimenkul alana Türk vatandaşlığı verilme imkanı tanınması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı.



Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan, en az 2 milyon dolarlık yatırım yapan ve en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açanlara vatandaşlık olanağı sağlayan yönetmelik değişikliği Resmi gazete’de yayımlandı.



Gayrimenkul sektörü temsilcileri, düzenlemenin sektöre can suyu olacağını, cari açığı azaltacağını ve yabancıya konut satışının 50 bini aşacağı görüşünde.


NEF: CARİ AÇIĞI AZALTACAK


Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Batılı ülkelerde uygulanan bu yöntemin Türkiye’de hayata geçirilmesinin, gayrimenkul sektörüne son derece pozitif katkı sunacağını belirterek, şunları kaydetti: “2016’da yabancılara konut satışı azaldı. Yüzde 1-2 seviyesinde olan yabancıya konut satışında canlılığa ihtiyaç vardı. Bu adımı sektöre can suyu olacaktır. Biz de bu şekilde yabancıya satışı yüzde 8-10’lar seviyesine çıkarıp özellikle cari açığın azalmasına ciddi katkı sunulmasını sağlayabiliriz.”


AĞAOĞLU: EKONOMİ İÇİN OLUMLU BİR KARAR


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da, değişikliğin konut piyasasını olumlu yönde etkileyeceğini, özellikle döviz sorunu yaşanan bu dönemde böyle bir yasa çıkarılmasının iyi olduğunu ifade etti. Ağaoğlu, “Körfez’deki yatırımcılarımıza hukukçularımız bu gündemle ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapmak için yoğun mesai harcıyor. Gördüğüm kadarıyla gayrimenkul satın almayı teşvik eden bir model ve doğrusu da bu” dedi.


ÖZYURTLAR: SEKTÖRE CAN SUYU KATACAK


Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt da ülke ekonomisine katkı sağlayacak bu kanunu desteklediklerini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu konu, zor günlerden geçen ülke ekonomisine can suyu katacak, gayrimenkul sektörü de bir nebze olsun nefes alacaktır. Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcı için vatandaşlık ve oturma izni büyük önem taşıyor. Mevcut oturma izinleri yabancı yatırımcısının yaşam düzenini olumsuz etkiliyor. Yabancılar ısrarla vatandaşlık hakkı talep ediyor. Çıkan bu kanunla yabancılara konut satışlarımızın artacağını düşünüyoruz.”


KUZU GRUP: SATIŞLAR 50 BİNİ AŞACAKTIR


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu da yabancıya konut satışlarını artırmak için sektör olarak beklentilerinin başında gelen bu konunun açıklığa kavuşmasının sevindirici olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Bu yönetmelik, küresel ekonominin pek canlı olmadığı bugünlerde, ülke ekonomisine ciddi para akışı sağlayacaktır. Türkiye’nin cari açığı başta olmak üzere büyük bir ekonomik güce ulaşmada da ciddi katkı sunacak olan yönetmelikle yabancıya satılan konut sayısı yıllık 50 binlere çıkabilir.”


FUZUL GRUP: YABANCIYA SATIŞ RAKAMI 5 MİLYAR DOLARI BULUR


Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal ise, değişikliğin konut satışı ve yatırım piyasasını olumlu etkileyeceğini ifade ederek, “Ortadoğu’da mevcut savaş koşullarında yaşamak istemeyen ve kararsızlık yaşayan yabancı yatırımcı bu karar sonrasında yatırım sürecini hızlandırır. 2017 yıl sonu yabancıya satış rakamlarının 5 milyar doları bulmasını öngörüyoruz” dedi.


ÇAĞDAŞ HOLDİNG: TATİL BELDELERİNE YABANCI İLGİSİ ARTAR


Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar da bu adımın yabancı yatırımcının Türkiye’den gayrimenkul edinme trendini daha yukarı taşıyacağını ifade ederek, “Bu teşvik ile yabancıya gayrimenkul satışı yüzde 1-2’lerden 5-6’lara yükselmesi sürpriz olmaz. Yabancıların tatil beldelerine ilgisi artar” dedi.


Dünya


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Türkiye 2017 yılına yeni yatırım teşvikleriyle başlangıç yaptı. Buna göre, 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilecek 


Uzun zamandır beklenen karar ile konut sektörü daha da canlanacak, yabancıya satış katlanacak. Vatandaşlık hamlesi 10 milyar $ kazanç getirecek.


Konut sektörüne beklenen müjde geldi. Türkiye’de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek. 2016 yılında 15 Temmuz darbe girişimi ardından firmaların başlattığı kampanyalarla rekor kıran gayrimenkul satışları bu kez de 2017’de yabancıya satışla coşacak. Bu kapsamda özellikle lüks konut pazarında oluşacak hareketin, kısa sürede Ortadoğu başta olmak üzere, Güney Avrupa, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerden önemli yatırımcıların odağında olması bekleniyor.  



Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle, Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelik değiştirildi. Yönetmeliğin, “Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılması, başvuru için gerekli belgeler ve yapılacak işlemler” başlıklı 20. maddesi değişti.


Buna göre, en az 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan yabancılar, Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşı olabilecek. Ayrıca; en az 100 kişilik istihdam oluşturan, en az 3 milyon dolar tutarında mevduatı Türkiye’deki bankalara yatıran ve en az 3 milyon dolar tutarında devlet borçlanma araçlarını satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilebilecek.



Gayrimenkul sektörü uzun zamandır yabancıya vatandaşlık ve oturma izni konusunda hükümetle görüşüyordu. Yabancıya satışın önündeki en büyük engel gösterilen vatandaşlık ve oturma izni sorunlarının çözülmesiyle yaklaşık 5 milyar dolara yaklaşan satışların kısa sürede kademeli olarak artabileceği, iki katına çıkabileceği değerlendiriliyordu. Karar, gayrimenkul sektöründe memnuniyetle karşılandı.


‘Ciddi yatırım çekecek’


İstanbul’da yılda satılan 97 bin birinci el konut içinde metrekaresi 7 bin lira ve üzerinde 12 bin konut olduğunu belirten DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, üst segmentte yabancı alıcının bu nedenle önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, “Yılda yaklaşık 4 milyar dolarlık bir yabancı satışı var, bu rahatlıkla 2-3 katına çıkabilir. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’ye çok ciddi yatırım çekecek. Gelişmiş ülkeler bunu yıllardır yapıyor” diye konuştu.


Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise, sık sık hükümetle görüşmelerinde vatandaşlık konusunda beklentilerini ilettiklerini anlatarak, düzenlemenin ülkeye olumlu katkıları olacağını söyledi. Çetinsaya, “3 yıl şartı da normal. Bu da yatırımcının ciddiyetini gösterir” dedi.


Oturma izni!


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için 1 milyon doları uygun bulan Sur Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yatırım yapan yabancının Türkiye ile bağını güçlendirmek adına önemli bir adım atıldığını söyledi. Elmas, ayrıca 100 bin dolar seviyesinde satışa ise oturma izni verilmesiyle yabancıya satışın kısa sürede artacağına dikkat çekti. Elmas, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı öyle ucuza verilecek değil. O yüzden rakam uygun. Ancak 100 bin dolarlık satışa en az 5 yıl ve daha uzun süreli oturma izni de ikinci adım olarak hayata geçirilmeli” dedi.


‘Yatırımcıyı cezbeder’


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, vatandaşlık hakknın, ülke ekonomisine ciddi para akışı sağlayacağını söyledi. Kuzu, “Yönetmelikle yabancıya satılan konut sayısı yıllık 50 binlere çıkabilir. Körfezli yatırımcılar, Türkiye’ye yatırım yapma konusunda hevesli. Ekonomik ve siyasi yapımızdaki sağlamlık Körfezli yatırımcıları cezbediyor” diye konuştu.


‘Ekiplerimiz seferber oldu’


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yabancıya en çok mülk satan şirket olarak önemli bir sorumluluk aldıklarını vurgulayarak, tüm ekiplerinin Körfez’de vatandaşlık hakkını anlatmak için an itibariyle seferber olduğunu dile getirdi. Ağaoğlu, “Dilimizde tüy bitmişti bunu söyleye söyleye. Çok mutluyuz. Özellikle Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları düşünecek olursak, geri dönüşü çok iyi olacak” dedi.


‘Müktesep hak işi de çözülsün’


Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancı yatırımcının müktesep hakkın (kazanılmış hak) da garanti altına alınmasını beklediğini belirterek, “Sonuç olarak 2016 yılında yüzde 20 oranında gerileyerek 18 bin seviyesinde olacağını hesapladığımız yabancıya satış rakamının, vatandaşlık hakkıyla birlikte 2017’de en az yüzde 20 artmasını bekliyoruz” dedi.


Yabancının işi kolaylaşacak


Yabancı uyruklular da uzun yıllardır vatandaşlık hakkı almayı bekliyordu. Türkiye’ye yatırım yapan yabancılar aynı zamanda ülke ile olan bağlarını da kuvvetlendirmek istiyor. Bu kapsamda yabancının sahip olacağı kolaylıklar şöyle sıralanabilir:


- Ülkeye giriş - çıkışta TC vatandaşlığı ayrıcalığı yaşayacak.

- Bürokrasi yükünden kurtulacak (tapu, elektrik-su gibi idari işlerde sıkıntılar ortadan kalkacak.)

- Türkiye’de iş yaparken verdikleri aracı masrafı ortadan kalkacak.

- Ülkede yaşama, tatil yapma, mal-ürün alıp satma işlemleri kolaylaşacak. 


Diğer ülkelerdeki uygulamalar...


- ABD, 500 bin dolar yatırım yapana süresiz oturum hakkı, yatırımın beşinci yılında da vatandaşlık veriyor.

- Almanya, 250 bin euro yatırımla iş kurarak istihdam sağlayanlara önce oturum, sonra vatandaşlık veriyor. 

- İspanya’da 160 bin euro’luk konut alan yabancılar oturma izni ve vizesiz seyahat hakkı alıyor.

- Kanada’da vatandaşlık hakkı elde etmenin yolu, 400 bin dolar yatırım ve 800 bin dolarlık banka hesabından geçiyor.

- Yunanistan’da 250 bin euro değerinden bir konut alana beş yıllık oturum izni sağlanıyor. 


‘Geniş kitlelere ulaşır’


Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, 1 milyon dolarlık alt limitin zamanla daha da aşağıya çekilmesiyle, çok daha geniş bir hedef kitlenin ülkeye ilgi göstermesine zemin hazırlayacağını vurguladı. Kurdaki artışa paralel, gayrimenkul fiyatlarının yabancı için makul bir seviyeye geldiğini belirten Akbalık, “Ayrıca, örneğin ülkemizden 300 bin dolarlık gayrimenkul alan bir yabancıya önce oturma izni, ardından sıkı bir takipten sonra, 5. yılın sonunda da vatandaşlık verilebilir. Alternatif düzenlemeler, sektörün daha geniş bir hedef kitleye ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.


Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur da olumlu etkinin daha geniş kitlelere yayılması için, satış tepkisine bakarak, zaman içinde yatırım tutarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Timur, “Yabancının ortalama alım tutarı 150 bin dolar. Belli kitleyi belki heyecanlandırır ama sonuçta bu dünyada rekabet alanı. Türkiye’ye olan tercihi güçlendirmek gerekebilir” dedi.


Milliyet


Geri Dön