Sektörel

Yabancılar Türkiye'den hangi şartlarda konut alabiliyor? Vatandaşlık almak için MİT ve Interpol şartı!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, sakıncalı hiç kimse Türk vatandaşı olamayacağına dikkat çekti ve MİT ve Interpol şartını işaret etti. İşte o açıklama...

Suç örgütü liderlerinin Türk vatandaşı yapıldığı ile ilgili iddialar son günlerde gündeme geliyordu. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, söz konusu iddialarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Taşyapan, TBMM'de yaptığı sunumda suç örgütü liderlerinin Türk vatandaşı yapıldığı ile ilgili iddialara yanıt verdi. 

Sabah Gazetesi'ndem Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; sakıncalı hiç kimse Türk vatandaşı olamayacağına dikkat çeken Taşyapan, yabancıya vatandaşlık verilirken hangi şartlara bakıldığını tek tek açıkladı. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü İbrahim Taşyapan, "Yatırımla vatandaşlık istisnanın bir bölümü. Yasalardaki koşulları karşılayanlar 81 şehirde bizzat kendileri giderek vatandaşlık için başvuru yapabiliyor" açıklamasınds bulundu. 

Tüm vatandaşlık başvuru gruplarında olduğu gibi Emniyet ve MİT 'e 'millî güvenlik ve kamu düzeni açısından bu kişinin vatandaşlığa alınmasında sakınca var mı, yok mu' diye sorulduğunu aktaran Taşyapan, "'Sakıncası yok' yazısı gelirse işlem yapıyoruz" dedi. 

Taşyapan, "Vatandaşlığı kazandıktan sonra Emniyet ve MİT tarafından bize 'vatandaş olmasına engel suçlardan birini işlediği yönünde (vatandaşlığa kabul edilmeden önceki suçlardan) bilgi gelirse vatandaşlığının geri alınmasına ilişkin işlemleri başlatıyoruz" açıklamasında bulundu.

İbrahim Taşyapan, "Bir insan bir suç işliyor, bir ülke Interpol'e bildiriyor ama Interpol'ün ülkelere dağıtması fazla da sürebiliyor. Bu gecikmeler sebebiyle 'bu kişi suçlu, daha önce suçu bilindiği hâlde vatandaş yapılıyormuş' gibi anlatılıyor. Bu gecikmeler bunlara neden olabiliyor" blgilerini verdi. 

Millî güvenlik ve kamu düzeni açısından sakıncası olduğu bildirilen hiçbir kimsenin Türk vatandaşlığını alamayacağının altını çizen Taşyapan, "Ancak bu şekilde gecikmeler olduğunda biz hemen reaksiyon göstererek gerekli çalışmaları yapıp en kısa sürede Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla bunların vatandaşlıklarını geri alma yollarına gidiyoruz" dedi. 

Taşyapan, konu ile ilgili açıklamasını "Son zamanlarda uygulamalarımızda da Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına gitmeden önce Interpol'e yeniden soruyoruz, çünkü bu süreçleri işletirken 5-6 ay gibi zaman geçmiş olabiliyor. Interpol'e sorarak ikinci bir doğrulamayı da yaptıktan sonra gidiyoruz" diyerek tamamladı. 

Proje gayrimenkul yatırım fonları, yatırımcısına yüksek getiri sağlayabilir!

İnşaat sektörünün 2025 rotası Irak!

Ekonomistten ironik benzetme: Danaya girer gibi kredi dönemi! Bir ev için 5 kişiye kredi…