02 / 05 / 2024

Yabancıların yeni gözdesi Beylikdüzü oldu!

Yabancıların yeni gözdesi Beylikdüzü oldu!

Son zamanlarda, yurt dışında yaşayan kişiler Türkiye’deki gayrimenkullere yoğun ilgi gösteriyorlar. emlakjet.com’ un verilerine göre, yurt dışından Türkiye’deki gayrimenkullere en büyük ilgi Almanya'dan geliyor...





Son zamanlarda, yurt dışında yaşayan kişiler Türkiye’deki gayrimenkullere yoğun ilgi gösteriyorlar. emlakjet.com’un verilerine göre, yurt dışından Türkiye’deki gayrimenkullere en büyük ilgi Almanya'dan geliyor. Almanya’yı İngiltere, Hollanda, Fransa, Rusya, Azerbaycan ve Suudi Arabistan takip ediyor. emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, yurt dışından siteyi ziyaret edenlerin özellikle Beylikdüzü’ndeki ilanlara yoğun ilgi gösterdiklerini belirtti.




Türkiye’nin lider gayrimenkul arama motorlarından biri olan emlakjet.com ziyaretçi verilerinden yola çıkarak, yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul talepleri hakkında ilgi çekici sonuçlara ulaştı. emlakjet.com’un verilerine göre, Türkiye’deki gayrimenkullere en büyük ilgi Almanya’dan geliyor. Almanya’yı İngiltere, Hollanda, Fransa, Rusya, Azerbaycan ve Suudi Arabistan takip ediyor.


Almanlar en çok Antalya ve Mersin’deki gayrimenkullere ilgi gösteriyorlar


Analize göre, Almanya’dan siteyi ziyaretler, en çok Antalya, ardından Mersin ilinde, özellikle Erdemli ve Silifke'de olmak üzere satılık yazlık ve daire ilanlarını inceliyorlar. emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, Mersin’deki ilanlara yapılan ziyaretin geçen yıla göre 3'e katlandığını ve Antalya’ya çok yaklaştığını vurguladı: “Almanya’dan sitemizi ziyaret edenler, İstanbul’daki ilanların içinde ise en çok Beylikdüzü, Kadıköy, Başakşehir, Kartal, Büyükçekmece, Ataşehir, Çatalca, Bakırköy, Sarıyer, Üsküdar ve Adalar bölgesindeki gayrimenkullere ilgi gösteriyorlar. İstanbul Silivri ve Arnavutköy'de arsa arayışları öne çıkıyor, özellikle Arnavutköy'de emlakçılar üzerinden işlem yapmayı tercih ediyorlar. Emlakçılar listesinden buldukları uygun portföye sahip emlakçılarla direkt iletişime geçtiklerini görüyoruz. Arsa konusunda ise Konya ve Didim öne çıkan bölgeler arasında.”


İngilizlerin gözdesi Marmaris


emlakjet.com’un verilerine göre, İngiltere'den siteyi ziyaret edenler ise Marmaris'e, Didim, Mersin, İzmir, Antalya gibi bölgelere göre 4 kat fazla ilgi gösteriyorlar. emlakjet.com Genel Müdürü Okan Arı, İstanbul'da Şişli ve Sarıyer’in İngilizlerin öncelikli tercihleri olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: “İngiltere’den sitemizi ziyaret edenlerin müstakil ev arayışları oldukça fazla. Sıfır konut projelerine de ilgi yüksek. Bu arayışlarında İstanbul ilk sırada, Ümraniye, Kartal, Beylikdüzü, Bahçelievler ise öne çıkan semtler. Buna ek olarak, İstanbul'a yakın olan yerlerden Sakarya’daki sıfır daireler de daha uygun fiyatlarıyla ilgi çekiyor. İngilizler arsa konusunda Didim, Kuşadası,  İzmir  bölgesine yoğunlaşıyorlar.”


emlakjet.com’un verilerine göre Ruslar Antalya'ya, özellikle Kemer bölgesine, Muğla'ya, Dalyan'a, Çanakkale Güzelyalı'ya ve Beylikdüzü'ne çok ilgi gösteriyorlar. Azeriler de Ruslar gibi sosyal olanaklarının geniş olduğu, güvenlikli ve prestijli markalı konut projelerine bakıyorlar. Arap ülkelerinden siteyi ziyaret edenlerin en çok ilgi gösterdiği yerler ise İstanbul 3. havaalanı çevresindeki arsalar, Alanya, tüm Türkiye'deki yeni konut projeleri, rezidanslar, Balıkesir'in sayfiye yerleri, Bursa ve Yalova.



Geri Dön