Sektörel

Yabancıya konut satışında yeni rekor geliyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’nin güveli liman olduğunu düşünen Rus ve Ukraynalılara yapılan konut satışlarında bu sene rekor kırılacağı öngörülüyor. AREMAS Gayrimenkul Pazarlama ve Danışmanlık Başkanı Vedat Arslan, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’nin güveli liman olduğunu düşünen Rus ve Ukraynalılarla beraber bu sene yabancılara konut satışı rakamlarında rekora imza atılması öngörülüyor. AREMAS Gayrimenkul Pazarlama ve Danışmanlık Başkanı Vedat Arslan, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vedat Arslan, konuyla ilgili açıklamasında “Bu yıl tahmini 70 bin konut satışı ve 10 milyar dolarlık satış geliriyle rekor kırmayı bekliyoruz” diye konuştu.

Peki Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları artacak mı? Yabancıya konut satışında 2022 beklentisi nedir? İşte ayrıntılar...

ANTALYA'DAN ALIM BAŞLADI

Arslan savaş sebebiyle Batı’nın yaptırımlara maruz bıraktığı Rus vatandaşların hem de çatışmalardan kaçan Ukrayna vatandaşlarının konut tercihiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, “Para transferi sorununu çözebilen varlıklı aileler Antalya ve Alanya’ya yatırım yapıyor. Buralarda mülk satın almayı tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

“Ruslar uzun yıllardır Türkiye’deki gayrimenkul alımlarında ilk 3 sırada yer alan ülke konumunda” diye konuşan Arslan, yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında yaşanan yükselişe paralel şekilde, Ruslara gerçekleştirilen konut satışlarının 2021'in Şubat'ına göre yüzde 27 oranında bir yükseliş sergilediğinin altını çizdi. 

SATIŞLAR DAHA DA ARTABİLİR

Arslan, konuyla ilgili açıklamasını  “Gayrimenkul alımında ilk üçte İran, Irak ve Rusya var. Afganistan, Pakistan gibi ülkeler ile Orta Doğulu yatırımcılar bunları takip ediyor. Rusya’nın ağırlığını artırması ve geçmiş yılların satış birincisi Suudi Arabistan’ın tekrar Türkiye’yi radara alması durumunda bu rakamlar öngörülerimizin de üzerine çıkacaktır." ifadeleriyle tamamladı.

Emlak sektöründe Rusya-Ukrayna savaşı hareketliliği!

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!