22 / 11 / 2024
fuzul

Yabancıya vatandaşlıkta gayrimenkul limiti değişti! Düzenleme sektörü nasıl etkileyecek?

Yabancıya vatandaşlıkta gayrimenkul limiti değişti! Düzenleme sektörü nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul yoluyla vatandaşlık bedeli 400 bin dolara yükselirken, satışlarda hafifi düşüş olduğu belirtiliyor. Diğer taraftan Rusya gibi yeni pazarların devreye girmesiyle satışlarda artışlar ve daha nitelikli yatırımcı grubu bekleniyor... 




Limitteki yükselişin ardından segmentasyon farklılığını hissetmeye başladıklarının altını çizen Mars Investment Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, "Vatandaşlık ve ikametgah programlarında her 50 bin dolar bütçe artışı ile müşteri kalifikasyonunda değişiklik gözlemlenir. Ülkemizde bedel 150 bin dolar arttığı için müşteri segmentasyonunda ve kalifikasyonunda farklılıklar bekliyoruz" diye konuştu ve yeni bütçe düzenlemesiyle daha nitelikli abancı yatırımcı profiliyle karşılaşmayı umduklarını aktardı. Bucak, bu yabancı yatırımcı kitlesinin farklı amaçlarla yatırım gerçekleştirmesini ve bu şekilde iş amaçlı yatırımlarda Türkiye’nin keşfedilmesini beklediklerini de aktardı. 

Yabancıya vatandaşlıkta gayrimenkul limiti değişti! Düzenleme sektörü nasıl etkileyecek?

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Hakan Bucak, değişikliğin fiyatlar üzerindeki etkisini de değerlendirdi ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışın, temelde arz ve talep arasında yaşanan dengesizlik ve emtia fiyatlarındaki yükselişin inşaat maliyetlerine yansıması gibi pek çok nedene dayandığına dikkat çekti. Bucak, “Bu yüzden bütçenin düzenlenerek 400 bin dolara çıkarılmasının gayrimenkul fiyatlarında yükselişe sebep olmasını beklemiyoruz” diye konuştu. 

Yabancıya vatandaşlıkta gayrimenkul limiti değişti! Düzenleme sektörü nasıl etkileyecek?

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve düzenleme öncesinde piyasanın çok hareketli olduğunun altını çizdi. Düzenlemeden sonra hissedilir bir düşüş kaydedildiğine dikkat çeken Fatih Ergüven, "Adet bazında düşüş yaşanacağını ama kısa sürede toparlanma olacağını düşünüyoruz" dedi. İranlıların yerine Rusların devreye girmesinin etkili olacağını dile getiren Ergüven, "Rakamın 400 bin dolara çıkması Rusları pek etkilemez. Zaten 250 bin dolarlık satış döneminde Ruslara yapılan satışlar 400 bin dolar seviyesindeydi" şeklinde konuştu ve farklı ülkelerde de devreye gireceğini, Suudi Arabistan'la işlerin düzeldiğine, orada birikmiş talebin çok olduğuna vurgu yaptı. 

"Daha Ukraynalılar henüz devreye girmedi. Onlar da devre girecek. Adetsel bazda belki bir düşüş olsa da değer anlamında eski rakamları yine yakalarız" diye konuşan Fatih Ergüven, düzenlemeyle beraber üst gelir grubunun da konut almaya geleceğini dile getirdi. 

Yabancıya vatandaşlıkta gayrimenkul limiti değişti! Düzenleme sektörü nasıl etkileyecek?

Vatandaşlığın 250 bin dolar olmasıyla son 3 senede gayrimenkulde ciddi bir hareketlilik yaşandığına vurgu yapan emlak uzmanı Rodi Kayım, “Özellikle İran, Irak, Afganistan ve Yemenliler en çok en çok vatandaşlık alanlar oldu. Her ne kadar Rusya birinci görünse de Antalya Akdeniz kıyı şeridinde pasaport olarak ilk 4’te diğer ülkeler var” diye konuştu ve 400 bin dolara yükseltilmiş limitin etkisinin gelecek günlerde daha da netleşeceğinin altını çizdi. 

“Şu an 400 bin dolarlık talep az da olsa görünüyor. İlk aylarda psikolojik etkiyle düşük seyreder ama önümüzdeki süreçte toparlayıp eskisi kadar yoğun olmasa da devam eder” değerlendirmesinde bulunan Kayım, oranın yükselmesiyle diğer seçenek olan 500 bin doları bankaya yatırıp 3 sene sonra da parasını geri alarak pasaport sahibi olma yönteminin de tercih edilebileceğini belirtti. 

Konut sorununa çözüm için çalışmalar hızlandı! Dar gelirli vatandaşlara ucuz konutlar geliyor! 

Migros'ta indirim rüzgarı esiyor! Ayçiçek yağı, kırmızı et, salça ve sebzede dev fırsat! 24 Haziran 2022 fiyat listesi

iPhone 11, bin TL indirimle Carrefoursa'da! İşte 24 Haziran 2022 fiyat listesi...

15 yaşından büyük ve işsiz olanlara günlük harçlık ödemesi müjdesi! 81 ilde veriliyor! Siz de hemen alabilirsiniz!


Geri Dön