28 / 04 / 2024

Yahya Sağır, Tesis Yöneticileri Federasyonu başkanı oldu!

Yahya Sağır, Tesis Yöneticileri Federasyonu başkanı oldu!

Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) in 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Genel Kurul toplantısında  Kurucu Genel Başkan Yahya Sağır delegelerin oy birliği ile başkanlığa seçildi.



Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) in 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı  İzmir Balçova Termal Tesisleri Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel kurul toplantısında pan başkanlığına Ozan ÖZEN, katipliklere de Elif Gökçelik ve Av. İbrahim Güllü seçildi.

Genel kurulda “Yerli ve Milli” Tesis Yönetimi Federasyonu TEYFED’in kuruluş aşamasından sonraki faaliyetlerini anlatan Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Sağır federasyonun kuruluş amacını anımsatarak sektörün kat malikleri bakımından en önemli algı problemi olan yeterlilik, eğitim, sertifikalandırma ve profesyonel yöneticiliğin maliyet problemlerinin çözümü için çalışmalarda sona gelindiğini hatırlattı.

Yahya Sağır, Tesis Yöneticileri Federasyonu başkanı oldu!

Genel Kurulda Türkiye’nin ilk ve tek Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED)’in Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Yahya Sağır, Av. İbrahim Güllü, Kudret TÜRK, Hüseyin Boyalıoğlu Sinan Çelik seçildi.

Genel kurul toplantısının kapanışın ardından konuşan Başkan Sağır “TEYFED olarak 2022 senesi içinde sektör çalışanlarının mesleki yeterlilikleri ile Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitimlerin yaygınlaştırılması için yapılan destek ve işbirliği ön protokolü çalışmalarının sonuçlarının alınacağını, sektörde hali hazırda hizmet vermekte olan "Yönetim Firmalarının Lisanslanması" hususunda ise Bakanlık ile görüşmeleri nihayetlendireceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yahya Sağır, Tesis Yöneticileri Federasyonu başkanı oldu!

Yeni dönem için seçilen başkan Yahya Sağır, "Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED)’in yeni dönem amacının; Ticaret, Çevre Şehircilik ve İçişleri Bakanlıkları ile iş birliği yaparak yeni düzenlemeler ile; eğitimden belgelendirmeye, sektördeki az sayıda da olsa güveni suistimal, çeteleşme gibi suçlara bulaşan, “Profesyonel Bina, Site ve EntegreTesis Yöneticisi” kavramları hakkında malikler, kiracılar ve halk nezdinde olumsuz ve sektörün itibarını zedeleyen şirket ve işilere uygulanması gerekli olan cezai yaptırımlardan, yeterliliği olan asgari personel sayılarının belirlenmesine, KVKK kapsamında sektördeki yöneticilerin, bina ve site yönetimlerinin, entegre yönetim şirketlerinin ya da profesyonel yönetim firmalarının “veri sorumlusu” gerekliliklerinin hizmet vermelerini ve görevlerini yerine getirmeleri önündeki engellerin yine Kişisel Verileri Koruma Kurulunca mutabık kalınacak uygulamaların yürürlüğe alınmasından, evrak saklama yükümlülükleri ve ilgili kurulacak müdürlük ile izlenen uygulamada son derece problemli olarak tutulan karar ve işletme defterlerine yönelik olarak, anagayrimenkule ait olan defter kayıtlarının her halükarda ve elektronik ortamda tutulmasının, muhasebesel kayıt ve yazılım sistemlerinin oluşturulmasına, seçilmiş yöneticilerin kurumlarca tespitini sağlayacak tapu idaresi işlemleri ile devlet kurumları ve noterliklerdeki ilişkilerini düzenleyecek olan “yöneticiler sicili” uygulamasından, kat malikleri ve yönetimlerin maliyetlerini yükselten tebligat masraflarının, profesyonel yönetim hizmetleri ile özellikle çalışanların sağlandığı şirket faturalarının üzerindeki yüzde 8 KDV yükünün düşürülmesi konularında planlanmış çalışmaları gerçekleştireceğiz, Türkiye’nin tesis yönetimi sektörünün ilk ve tek federasyonu olarak yerli ve milli kalmaya devam edeceğiz." dedi.

Dönem içinde TEYFED misyonu ve vizyonuna katkı yapacak, şeffaf, hesap verebilir, üyelerinin katalog, güveni kötüye kullanma, özel veya resmi evrakta sahtecilik suçlarına bulaşmayan yeni dernekleri de üye olarak alacaklarını, belirten Yahya Sağır kendisini bu göreve layık gören kişilere teşekkür etti ve 2021 yılı sonuna kadar kurulacak konfederasyonun müjdesini duyurdu.

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 


Geri Dön