29 / 04 / 2024

Yakup Demir: Fiyat istikrarsızlığı turizmi etkiliyor!

Yakup Demir: Fiyat istikrarsızlığı turizmi etkiliyor!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Çeşme'de konaklama plaj, restoran ve eğlence merkezlerinde fahiş fiyat uygulandığı yönündeki şikayetler turizmcilere sıkıntı yaşatıyor



    Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Çeşme'de konaklama, plaj, restoran ve eğlence merkezlerinde fahiş fiyat uygulandığı yönündeki şikayetler turizmcilere sıkıntı yaşatıyor. 

     Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Vekili Yakup Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin "ucuz tatil merkezi" olmadığını, fahiş fiyatla ilgili sorunun internet üzerindeki yorum siteleri aracılığıyla çözüme kavuşabileceğine inandığını belirtti. 

     Çeşme'nin son yıllarda iç turizmin en moda tatil merkezi haline geldiğini, ziyaretçi sayısını hızla artıran ilçede özellikle temmuz ve ağustos ayında talebe yanıt vermekte zorlanıldığını ifade eden Demir, yüksek ilginin beraberinde yüksek fiyat eleştirilerini de getirdiğini anlattı. 

     İlçenin iklim yapısı, doğal güzellikleri, yüksek hizmet kalitesiyle özgün bir yapıya sahip olduğunu, ucuz bir tatil beldesi olmadığını belirten Demir, fahiş fiyat konusunda sıkıntılar yaşandığına işaret etti. 

     Demir, şunları söyledi: 

     "Turizmcileri, restoran işletmecilerimizi toplantılarda bu konuda ciddi anlamda uyarıyoruz. Fiyat istikrarını sağlamamız lazım. İtalya'daki restoranlarda bir bonfileyi en fazla 2-3 avro farkla yersiniz, fiyat ve hizmette bir istikrar vardır. Türkiye'de ve özellikle Çeşme'de bunu oluşturamadık. Ucuz bir tatil beldesi değiliz ancak fiyat hizmet istikrarını da bir türlü kuramadık. Son yıllarda menüler ortaya çıkmaya başladı, bu konuda gayret var ama istediğimiz boyuta gelemedik. Fahiş fiyat eleştirilerini haksız görmüyorum. Bize de şikayetler geliyor. Aynı restoranda farklı günlerde farklı fiyatların uygulandığı şikayetlerine sık rastlıyoruz." 


     AA


Geri Dön