18 / 05 / 2024

Yakutiye'de kentsel dönüşüm başladı!

Yakutiye'de kentsel dönüşüm başladı!

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, beş mahallede kentsel dönüşüm karan aldıklarını belirterek, dönüşüm sayesinde şehrin estetik bir görünüm kazanacağını ve gayrimenkul değerlerinin artacağını söyledi



Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, beş yerde kentsel dönüşüm kararı aldıklarını ve iki yerde yıkımların devam ettiğini söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydeden Korkut, şöyle konuştu:

"Yakutiye İlçemizde İstasyon, Kavak mahallesi sınırları içerisinde Devlet Demiryollarına ait alanı da içine alan 70 hektarlık alan, Kale ve civarı, Üçkümbetler ve civarı, Hacıcuma ve çevresini içine alan 74 hektarlık alan, Mecidiye, Kavak, Gaziler ve Dağ mahalleleri sınırları içerisinde 116 hektar alan 5393 sayılı İmar Kanununun 69 ve 73'üncü maddeleri gereğince kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi."

Hasani Basri'de 52 dönümlük alanda 600 yeni konut yapılacağını ve kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Korkut, Hacı Cuma'daki kentsel dönüşünde ise 700-800 konut inşa edileceğini ifade etti.

Kentsel Otomasyon Projesi'ni başlattıklarını açıklayan Korkut, 'Akıllı Kent Yakutiye' adını verdikleri proje sayesinde halkın arzu ettiği hizmeti çok kısa sürede alacağını söledi. Korkut, "Kent bilgi sistemi Yakutiye halkının ihtiyaç¬larını sağlıklı biçimde tespit edip çözüm üretilmesi, belediyecilik hizmetlerinden daha kolay yararlanmasını sağlayacak. Halkımızın da arzu ettiği bu sistemle vatandaşımız belediyeye gelmeden işlemini bilgisayar üstünden yapabilecek" dedi.

25 metre genişliğinde bulvar açıyor
Yakutiye bulvarından başlayarak Karskapı semtine uzanan 1080 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde bir yol yaptıklarım belirten Korkut, şu bilgileri verdi:

"Yol iki ayrı etap olarak planlanmış bulunmaktadır. Birinci etap, Kırmacı mahallesini Palandöken caddesine bağlamakta ve uzunluğu 400 metre. İkinci etap; Palandöken caddesinden başlayarak Karskapıya ulaşıyor. Toplam uzunluğu 1080 metreyi bulan güzergah üzerinde bulunan 145 adet gayrimenkul kamulaştınlacak. Kamulaştırma işlemi bitince proje tamamlanacak."
 
ISO 9001 belgesi aldı
Erzurum'un Yakutiye ilçe belediyesi Türkiye genelinde TSE ISO 9001:2008 kalite yönetim belgesi alan 25. belediye oldu. Yakutiye bu belgeyle Doğu bölgesinde ise ilk belediye unvanına hak kazandı. Erzurum Yakutiye Üçe Belediyesi 3 yıl süren standartlaşma çalışmalarını tamamlayarak, girdiği denetimlerin ardından TSE ISO 9001 kalite yönetimi belgesini aldı.
TSE ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Belgesi 'nin alınmış olmasını büyük bir başarı olarak gören Belediye Başkam Ali Korkut, çok mutlu olduğunu söyledi.

Erzurum evleri butik otel olacak
Korkut, Yegenağa mahallesinde 12 uzmandan oluşan ekibin, Karanlık Kümbet sokakta, içinde konakların da bulunduğu 20 civarında eski Erzurum evi üzerinde proje hazırladıklarını belirterek, "Bu evleri restore edeceğiz. Butik olarak değerlendirilecek gibi olardan da turizme kazandıracağız" dedi.
Milliyet Business


Geri Dön