12 / 08 / 2024

Yalçınlar, ikinci projesini Pelican Hill'de yapacak!

Yalçınlar, ikinci projesini Pelican Hill'de yapacak!

Fotoğrafçılık sektöründe 1958 yılından bu yana faaliyet gösteren Yalçınlar, ciro kayıpları nedeniyle bu sektörü yavaş yavaş bırakıyor. Kayıplarını inşaatla kapatan Yalçınlar, ikinci projesini Pelican Hill'de yapacak...




Fotoğrafçılıkta tanınan Yalçınlar, ciro kayıpları nedeniyle bu sektörü yavaş yavaş bırakıyor. Kayıplarını inşaatla kapatan Yalçınlar, ikinci projesini Pelican Hill'de yapacak...

Fotoğrafçılık sektöründe 1958 yılından bu yana faaliyet gösteren Yalçınlar, dijitalleşme ve 2008 yılında fotoğraf makinesi ithalatına getirilen yüzde 20 OTV ile bu sektörde kan kaybetmeye başladı.
Fotoğrafçılık sektöründeki cirosunda büyük kayıp yaşayan ve 5 yılda mağaza sayısı 2'ye kadar düşen Yalçınlar, şu anda Sirkeci, İstinye Park ve internet mağazaları üzerinden fotoğrafçılık sektöründeki faaliyetlerini yürütüyor. Ay sonunda bir mağazasını daha kapatacak olan Yalçınlar, bu sektörden çıkabileceğinin sinyallerini veriyor.
Temel faaliyet alanı fotoğraf makinesi ve aksesuarları ile fotoğraf baskı-banyo perakendeciliği olan Yalçınlar'm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, "Cirolarımızda büyük kayıp var. Bu sektörden çıkabiliriz. Ticarette duygusal olamayız" dedi. Yalçın, Büyükçekmece'deki Gölmahal Villaları ile adım attıkları inşaat sektörü sayesinde, cirolarındaki açığı kapattıklarını söyledi. İnşaat sektöründe ilerlemek isteyen Yalçınlar, şimdi Pelican Hill projesinde 150 villalık yeni etap inşa edecek.

Dönüm noktası oldu
Fotoğrafçılık sektörünün dünyada küçülmeye başladığını ve bu durumdan kendilerinin de etkilendiğini söyleyen Hakan Yalçın, şunları söyledi: "Sektörde maliyetler artarken fiyatlar aynı kaldı ve dijitalleşme başladığı için basım adetleri de düştü. Bizim asıl işimiz baskı makineleri satmaktı ancak basım adetleri düşünce bu makinelerin satışı da 5 yıl önce bitti. Sektöre asıl darbeyi 2008 yılının Haziran ayında getirilen yüzde 20 ÖTV vurdu.

Bu vergiden sonra, ithalat adetleri de 5 kat düştü. Durum böyle olunca, 5 yıldan bu yana kendini kurtaramayan mağazalarımızı kapatmaya başladık. 55 yıldır bu sektördeyiz ancak duygusal değil, ticari düşünmek zorundayız. Cirolarımızda büyük kayıp var. Fotoğrafçılıktaki kaybımızı inşaat sektörü ile kapattık." İnşaat sektörüne Büyükçekmece'deki Gölmahal Villaları ile girdiklerini hatırlatan Yalçın, "Bu projemizin inşaatının yüzde 85'ini bitirdik, satışlarımız da yüzde 55 seviyesine geldi. Artık projeyi bitirdik gözüyle bakıyoruz. Bu nedenle yeni bir projeye daha başlayacağız" dedi. Bölgede yer alan Pelican Hill projesinin 430 dönümlük arazisinde proje geliştireceklerini ifade eden Yalçın, "Bu arsayı kat karşılığı aldık. Projenin adı Pelican Hill-Yalçınlar etabı olacak ve 150 villadan oluşacak.
Pelican konseptini bozmadan yeni bir tasarım yapacağız. 6 aydır proje üzerinde çalışıyoruz. 1-2 ay içerisinde inşaata başlayacağız ve seneye lansman yapacağız" diye konuştu.
 
Hızlı satmak için fiyatları dusurdu
PELİCAN Hill Yalçınlar Etabı'nda inşa edecekleri 150 villayı hızlı satmayı planladıklarını söyleyen Hakan Yalçın, "Bunun için de fiyatlarımız, bölgedeki fiyatların altında bir seviyede olacak. Projede yaklaşık 500 metrekarelik net alanı olan villalar yapacağız. Bahçeleri de olacak. Fiyatlarımızı da 1.2 milyon dolar seviyesinde tutmayı düşünüyoruz. Bölgedeki en uygun fiyatlı villa projesi olmayı hedefliyoruz. Bunu da maliyetlerimizi kontrol altında tutarak yapacağız. Kaliteden ödün vermeyeceğiz. Standartlarımızı düşürmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

yıldır bu sektördeyiz ancak duygusal değil, ticari düşünmek zorundayız. Cirolarımızda büyük kayıp var. Fotoğrafçılıktaki kaybımızı inşaat sektörü ile kapattık." İnşaat sektörüne Büyükçekmece'deki Gölmahal Villaları ile girdiklerini hatırlatan Yalçın, "Bu projemizin inşaatının yüzde 85'ini bitirdik, satışlarımız da yüzde 55 seviyesine geldi. Artık projeyi bitirdik gözüyle bakıyoruz. Bu nedenle yeni bir projeye daha başlayacağız" dedi. Bölgede yer alan Pelican Hill projesinin 430 dönümlük arazisinde proje geliştireceklerini ifade eden Yalçın, "Bu arsayı kat karşılığı aldık. Projenin adı Pelican Hill-Yalçınlar etabı olacak ve 150 villadan oluşacak. Pelican konseptini bozmadan yeni bir tasarım yapacağız. 6 aydır proje üzerinde çalışıyoruz. 1-2 ay içerisinde inşaata başlayacağız ve seneye lansman yapacağız" diye konuştu.

Vatan

Geri Dön