Yalova Termal Oteli, Limak ile yüzde 75 doluluğa ulaştı!
Limak tarafından 20 milyon dolarlık yatırımla restore edilerek Ağustos 2010'da yeniden hizmet vermeye başlayan Limak Termal Yalova Butik Otel, yaz dönemini yüzde 75 dolulukla kapattı
Fransızlar tarafından 1907 yılında Yalova'da yapılan, savaş sonrasında da Mustafa Kemal Atatürk tarafından restore edilen oteli orijinaline sadık kalarak düzenleyen Limak Grup, 20 milyon dolar yatırım yaptığı otelinde yaz dönemini yüzde 75 dolulukla kapattı.
Limak Termal Yalova Butik Otel Genel Müdürü Erkut Esenlik, otellerinde genellikle konaklamak firma toplantılarının yapıldığını belirtti. Kış ayını yüzde 55'in üzerinde doluluk ile geçirdiklerini kaydeden Esenlik, yazın da Arap turistlerin büyük ilgi gösterdiği tesiste yüzde 75 doluluk oranını yakaladıklarını belirtti. Esenlik, "Açıldığı günden bu yana 40 hafta sonunda 45 etkinliğe ev sahipliği yapan otelimiz yaz döneminde de Ortadoğu ve Arap ülkelerinden talep gördü. Temmuzda otelimiz yüzde 95 doluluk oranını yakalamıştı. Ramazan ayı sebebiyle yaz ortalamamız düştü. Yeni sezonda özellikle konaklamak firma toplantıları için otelimizin tercih edileceğini düşünüyoruz" dedi.
Termal butik konseptinde Türkiye'nin ilk oteli olduklarını belirten Esenlik, Türkiye'nin en büyük termal oteli olma iddiasında olduklarını vurguladı. Otelin koleksiyonuyla aynı zamanda müze gibi itibar gördüğünü söyleyen Esenlik sadece oteli gezmek için gelen çok sabırla zivaretçiyi de ağırladıklarını belirtti.
Yalova Termal'de 1907 yılında Fransızlar tarafından yapılan, savaş sonrasında da Mustafa Kemal Atatürk tarafından restore edilen oteli orijinaline sadık kalarak düzenlediklerini belirten Esenlik, otelin tarihiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Otel 1907 tarihinde Fransızlar tarafından 2 bina şeklinde, yazlık otel olarak yapılmış. Savaş sonrasında atıl kalınca Mustafa Kemal Atatürk vasıtasıyla yenileme yapılıyor. Yalova bir dönemler yazlık bir başkentti. Mustafa Kemal Atatürk de 333 gününü burada geçirmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında devlet erkanı yazın burayı tercih etmiştir. Sonrasında yazlık mekanların artmasıyla ciddi bir turizm potansiyeli oluşuyor. Cumhuriyet döneminde yapılan yenilemelerde özel bahçıvanlarla bölgenin botanik yapısı da çeşitlendirilmiştir. 165 bahçıvan çalışmış ve çeşitli ülkelerden bitkiler getirilmiş. 1920'li yıllardan 2008'e kadar terk edilen binalar yağmalanmıştı. Biz 2010 yılı 19 Ağustos tarihinde oteli tekrar hizmete açtık."
Oda numaraları 1881'den 1938'e kadar
Otelde 8'i süit olmak üzere 48 odanın bulunduğunu söyleyen Esenlik, 105 yatağın bulunduğunu belirtti. Otel bünyesinde 60 kişinin çalıştığını söyleyen Esenlik, "Otelimiz 11 bin metrekarelik arazi üzerine 7 bin 500 metrekareye kurulu. Burası aynı zamanda termal vahası dediğimiz bölgenin üst kısmında yer alıyor. Oda numaraları 1881 ile başlar 1938 ile biter. Her odada Atatürk'ün o tarihte yaşadıklarıyla ilgili hikayeler oluşturuyoruz. Odaların tümünde kendinizi sarayda hissedeceğiniz atmosferi yarattık. 850 metrekarelik alanda SPA hizmetimiz var. Açık ve kapalı 2 havuzumuz mevcut. Kışın hem açık hem de kapalı havuzumuz hizmet veriyor. Kar altında havuz keyfini sunuyoruz. Tüm odalarda termal su mevcut" ifadelerini kullandı.
Bölgede, tarihi ve doğal güzelliklerin de olduğunu kaydeden Genel Müdür Esenlik, sözlerini şöyle tamamladı: "Bize sadece hizmeti sunmak kalıyor. Hizmet kalitemiz de 7 yıldız ayarında. Müşterilerden aldığımız dönüşleri değerlendirdiğimizde çıkan sonuç yüzde 99.5 memnuniyet oluyor. Biz aynı zamanda Limak bünyesinde Antalya'da konaklamış misafirlerimize Limak Termal'de de avantajlar sağlıyoruz. İstanbul'dan gelecek konuklarımız için de İDO'dan otele ücretsiz servis yapabiliyoruz."
Oteldeki termal suyun en büyük özelliğinin yerin 2 bin 500 metre derinliğinden çıkıyor olması olduğunu kaydeden Esenlik, "Bölgede içilebilir özelliği olan sular da var. Suyun çıkış derecesi 66 derece. Biz suyun sadece sıcaklığını düşürüyoruz. 20 saatte bir su yenileniyor" diye konuştu.
Birgül Telli Uysal/ DÜNYA