19 / 07 / 2024

Yalova'da icradan 6.6 milyon TL'ye depolama tesisleri!

Yalova'da icradan 6.6 milyon TL'ye depolama tesisleri!

Yalova 1. İcra Müdürlüğü; Yalova, Çiftlikköy'de yer alan meyve ve sebze soğuk hava depolama tesislerini satıyor. Toplam değeri 6 milyon 658 bin 596 TL olan tesislerin ihalesi 13 Haziran 2011 günü açık arttırma suretiyle satılıyor...




 Verilen ilan şu şekilde;

İş bu ilan İ.İ.K. nun 127. maddesi gereğince, tapuda adresi bulunmayan, Tapuda ismi tam olmayan veya tapuda kayıtlı adresinde bulunamayan ve adli tebligatı iade edilen, tebligat yapılamayan ilgililere tebliğ yerine kaim olunur.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI: Yalova Çiftlikköy ilçesi Kılıç köyü, Ova mevkii, 1 pafta, 10 parsel sayılı ve 4000 M2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmazın 7/8 hissesi ve Yalova Çiftlikköy ilçesi Kılıç köyü, Şakşak Mevkiinde bulunan, 1623 parsel sayılı ve 28.351, 86 m2 yüzölçümlü, tarla ve Meyve ve Sebze Soğuk Hava Depolama tesisleri vasıflı gayrimenkuller ile bu gayrimenkullere dahil bina, yapıları ve makine parkı ile birlikte menkul ve gayrimenkul mallar olmak üzere, gayrimenkullerin müştemilatı mütemmim cüzü, müfredatı ve teferruatı ile birlikte borçlu adına kayıtlı olup satışa çıkartılmıştır.

CİNSİ, EVSAFI VE DURUMU:
A - 10 Nolu taşınmaz ; Yalova -Kocaeli Karayoluna Belde merkezine yaklaşık 2 Km mesafe içerisinde, düz bir topografyaya sahip, batısından geçen Kılıç deresine cepheli, Kılıç Köy yoluna yaklaşık 2000 m mesafe içerisinde, alt yapısı mevcut, ulaşımı kolay bir mevkidedir.

B - 1623 Nolu Taşınmaz ; Yalova -Kocaeli Karayoluna ve Belde merkezine yaklaşık 2 Km mesafe içerisinde, düz bir topografyaya sahip, Taşköprü -Kılıç yoluna cepheli, alt yapısı mevcut, ulaşımı kolay bir mevkidedir. Satılacak 10 nolu ve 1623 nolu parseller üzerinde, dondurulmuş Gıda tesisi mevcut olup, satılacak taşınmazlar ile bu gayrimenkullere dahil bina, yapı ve makine parkı ile birlikte, menkul ve gayrimenkul mallar olmak üzere, gayrimenkullerin müştemilatı mütemmim cüzü, müfredatı ve teferruatı listedeki gibidir.

İMAR DURUMU: Çiftlikköy Belediye Başkanlığı 21.05.2009 tarihli yazısında; Pafta 1 Parsel 10, ve birleştirilerek 1623 Parsel nosunu alan (12,13,14,15, 1560 sayılı parseller) taşınmazların Mevzii imar planlı olduklarım, TAKS: 0,40 geçmemek şartıyla 2 kat İmar durumlu olduklarını bildirmiştir.

KIYMETİ: Yalova İcra Hukuk Mahkemesi 2009/435 E.sayılı dosya ile yaptırılan kıymet takdir raporuna göre kıymetine tesir eden bilumum faktörler göz önünde tutularak, Yalova Çiftlikköy ilçesi Kılıç köyü, Ova mevkii, 1 pafta, 10 parsel sayılı ve 4000 M2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmUzm 7/8 hissesi ve Yalova Çiftlikköy ilçesi Kılıç köyü, Şakşak Mevkiinde bulunan, 1623 parsel sayılı ve 28.351, 86 m2 yüzölçümlü, tarla ve Meyve ve Sebze Soğuk Hava Depolama tesisleri vasıflı gayrimenkuller ile bu gayrimenkullere dahil bina, yapıları ve makine parkı ile birlikte menkul ve gayrimenkul mallar olmak üzere, gayrimenkullerin müştemilatı mütemmim cüzü, müfredatı ve teferruatına, 6.658.596,25. -TL (Altımilyon altıyüzellisekizbin beşyüzdoksanaltı Türk Lirası yirmibeş Kuruş) kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1 - Satış 13/06/2011 günü saat 13.30-den 13.45.'e kadar Yalova 1. İcra Müdürlüğünde; açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'lnı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 23/06/2011 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını satış ve paylaştırma giderleri ile takdir edilen değerin % 40'ını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2 - Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, KDV., tapu alım satım harç ve masrafları ile gayrimenkulun satılması halinde tahliyesi ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3 - İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkS üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4 - İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5 - Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6 - Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009 /1226 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.
(İİKm.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Dosya No: 2009/1226 Tal


Geri Dön