05 / 05 / 2024

Yalova'da kaçak yapıya taviz yok!

Yalova'da kaçak yapıya taviz yok!

Yalova Belediyesi imar sınırları içerisinde kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden yapıları birer birer yıkıyor.



 

Yalova Belediyesi imar sınırları içerisinde kaçak, ruhsata aykırı ve can güvenliğini tehdit eden yapılara geçit vermiyor.

Yalova Belediyesi'nde yer alan habere göre, Zabıta, İmar ve Fen İşleri Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucunda Bağlarbaşı Mahallesi Yunus Emre Sokaktaki kaçak bina 775 sayılı gecekondu kanunu kapsamında yıkıldı. Kent disiplinini sağlamak ve yapı estetiğini geliştirmek için çalışmalara devam eden Yalova Belediyesi, kaçak olarak inşa edilen yapılar ile can güvenliğini tehdit eden metruk haldeki binalara yönelik çalışmalarına hız verdi.

Yıllardır süregelen düzensiz ve kaçak yapılaşma neticesinde bugün yaşadığımız sıkıntılara değinen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Kaçak yapılaşmanın nelere mal olduğunu hepimiz görüyoruz. Yalova deprem kuşağı üzerinde yer alan bir kent. Depremin değil yapıların ölümlere neden olduğunu 1999 depreminde hepimiz gördük. Bizim dönemimizde çarpık yapılaşmaya kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını istiyorum. Böyle bir yapılaşma gördüklerinde ilgi birimlerimize gereken şikayetlerini yapsınlar” diye konuştu.


Geri Dön